Fotbal intern

Mirel Rădoi, debut pe banca naționalei la 283 de zile de când a fost prezentat! Program de foc până la finalul anului

04.09.2020 | 13:03
Mirel Radoi debut pe banca nationalei la 283 de zile de cand a fost prezentat Program de foc pana la finalul anului
Mirel Rădoi, debut pe banca naționalei la 283 de zile de când a fost prezentat! Cosmin Contra a fost demis de la prima reprezentativă, a avut vacanță 9 luni și a condus deja un meci al lui Dinamo. Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi va debuta, în sfârșit, pe banca primei reprezentative a României. Noul selecționer a fost prezentat pe data de 27 noiembrie 2019, imediat după ce naționala a ratat calificarea din preliminarii la Euro (care trebuia să fie 2020). 283 de zile mai târziu, Mirel Rădoi stă pentru prima dată pe bancă, în Liga Națiunilor, cu Irlanda de Nord.

România începe mai întâi drumul pentru Campionatul Mondial din 2022 înainte de barajul pentru Euro 2021. Pandemia de coronavirus a dat peste cap datele pentru meciurile internaționale și barajele din Liga Națiunilor pentru turneul final european vor avea loc în octombrie și noiembrie.

ADVERTISEMENT

De altfel, meciul României cu Irlanda de Nord este o repetiție foarte bună pentru meciul din Islanda din octombrie, confruntare care reprezintă ultima noastră șansă de a participa la Campionatul European din 2021.

Mirel Rădoi, debut pe banca naționalei la 283 de zile de când a fost prezentat!

Astfel, debutul lui Mirel Rădoi va fi unul destul de abrupt, chiar dacă a avut 283 de zile fără activitate, în condițiile în care va reprezenta o repetiție bună pentru confruntarea de la Reijkavik, din semifinalele barajului.

ADVERTISEMENT

Însă, meciul cu Irlanda de Nord are mizele sale. România luptă în această toamnă pentru un loc în urna a 2-a în preliminariile pentru CM 2022, iar un parcurs bun în Liga Națiunilor oferă câteva locuri la un barajul pentru CM 2022.

Cosmin Contra a fost demis de la națională, a avut vacanță 9 luni și a condus și un meci al lui Dinamo

Liga Națiunilor nu ar trebui subestimată și cel mai bun exemplu îl reprezintă ediția trecută. România se află cu șanse de a mai participa la Euro 2021 doar pentru că a avut un parcurs bun în această competiție, după fiasco-ul din preliminariile clasice.

ADVERTISEMENT

Ca să ne dăm seama de cât timp așteaptă Rădoi un meci al naționalei, Cosmin Contra a fost demis de la prima reprezentativă pe 18 noiembrie, după eșecul usturător din Spania, scor 0-5. De atunci, “Guriță” a stat în vacanță 9 luni, a preluat Dinamo și a apucat să stea pe banca noii sale echipe înainte ca succesorul său de la națională să debuteze.

Program de foc în 2020 pentru națională! Calificarea la Euro, principalul obiectiv al lui Rădoi

De altfel, niciun selecționer din istoria naționalei României nu a așteptat 283 de zile de la prezentarea oficială la primul meci. Timpul se comprimă în perioada imediat următoare pentru Mirel Rădoi, având un maximum posibil de 8 meciuri până la finalul anului.

ADVERTISEMENT

Programul echipei naționale în 2020: 

4 septembrie: România – Irlanda de Nord (21:45)

7 septembrie: Austria – România (21:45)

8 octombrie: Islanda – România (21:45, baraj Euro)

11 octombrie: Norvegia – România (19:00)

14 octombrie: România – Austria (21:45)

15 noiembrie: România – Norvegia (21:45)

18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (21:45)

Dacă “tricolorii” se va impune în Islanda, România va juca împotriva Ungariei sau Bulgariei, finala pentru calificarea la Euro 2021. Meciul va avea loc pe 12 noiembrie, de la ora 21:45 la Budapesta sau Sofia.

Așadar, pentru Mirel Rădoi urmează o perioadă de foc cu mari așteptări pentru fanii echipei naționale. Obiectivul major este calificarea la Euro 2021, însă o serie de rezultate bune în Liga Națiunilor ar putea să ne netezească drumul spre Campionatul Mondial din 2022.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,52 este cota pentru ”peste 1,5 goluri marcate” la meciul România – Irlanda de Nord. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT