Fotbal intern

Mirel Rădoi, despre situația de la FCSB, Becali și Edi Iordănescu. “Îl văd pe Gigi abţinându-se să nu dicteze!”

17.05.2019 | 08:19
Mirel Radoi despre situatia de la FCSB Becali si Edi Iordanescu Il vad pe Gigi abtinanduse sa nu dicteze
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a vorbit despre situația de la FCSB, abordarea lui Gigi Becali din ultimii ani, venirea lui Edi Iordănescu pe banca tehnică a vicecampioanei României și despre ceea ce se întâmplă cu jucătorii care ajung la formația roș-albastră. Actualul selecționer al reprezentativei de tineret crede că latifundiarul din Pipera ar putea să schimbe strategia și îi transmite acestuia să lase antrenorul să facă transferurile.

Mirel Rădoi, despre situația de la  FCSB, Gigi Becali și Edi Iordănescu

“Îl văd pe Gigi abținându-se să nu dicteze schimbări. Trebuie să realizeze că aceste lucruri nu aduc nimic bun. Sunt patru campionate pierdute și în ultimul an nu s-a calificat nici în cupele europene. Eu cred că va înțelege cât e de toxică abordarea asta. Edi Iordănescu poate avea autoritate în vestiar, cred că va fi lăsat. Dar transferurile trebuie să le facă antrenorul, el știe cel mai bine de ce are nevoie.

ADVERTISEMENT

Nu poate să intervină peste antrenor nimeni, să aducă jucători pe care tehnicianul nu îi dorește. Eu îl văd pe Edi la FCSB. Dar trebuie să își rezolve problemele contractuale. Și îmi e greu să cred că ar putea să accepte, având în vedere ce s-a scris. Lui îi place să fie manager. Vrea să facă transferuri, strategia clubului”, a spus Mirel Rădoi, conform digisport.ro.

Mirel Rădoi și Mihai Teja la un antrenament al FCSB-ului. Sursă foto: sportpictures.eu
Mirel Rădoi și Mihai Teja la un antrenament al FCSB-ului. Sursă foto: sportpictures.eu

Mirel Rădoi crede că Teja ar fi trebuit să rămână la FCSB

Mirel Rădoi a ținut să îl apere pe Mihai Teja, după ce Gigi Becali a dezvăluit că antrenorul o să plece de pe banca tehnică a FCSB-ului. Selecționerul echipei naționale a României U21 crede că Mihai Teja ar fi trebuit să fie lăsat în continuare pe banca tehnică a vicecampioanei României și a explicat de ce.

ADVERTISEMENT

 “Când a preluat echipa era pe locul doi, acum termină pe aelași loc. Nu văd o mare problemă cu el. Posesia a crescut la FCSB, cum a promis. Nu înseamnă că a fost o îmbunătățire, ei trebuie să analizeze la club ce s-a întâmplat. Teja a fost diplomat și echilibrat. Dacă ar fi invervenit mai grav, să vorbescă public despre un lucru în contradictoriu cu patronul, toată această presiune s-ar fi repercutat la adresa echipei. Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să continue. La felul cum lucrează el, e greu să creeze automatisme atât de repede, îți trebuie timp. Eu am văzut unele lucruri care mi-au plăcut cu Teja: dincolo de posesie, vorbim de mobilitatea jucătorilor, se vreau spații, fundașii laterali veneau între linii. Am observat lucruri care mi-au plăcut”, a mai adăugat selecționerul echipei naționale a României U21.

Ce se întâmplă cu Stoian și Dragoș Nedelcu

Fostul antrenor al FCSB a comentat și în legătură cu situația în care se află jucători precum Adrian Stoian și Dragoș Nedelcu. Primul nu a primit foarte multe șanse din partea lui Mihai Teja la FCSB, toate acestea după ce mijlocașul care jucase ultima dată pentru Crotone nu l-a impresionat pe Gigi Becali și a fost trecut pe lista neagră a latifundiarului din Pipera. De partea cealaltă, Mirel Rădoi este de părere că Dragoș Nedelcu nu face față presiunii de la FCSB.

ADVERTISEMENT

“În cantonament, Stoian a jucat extrem de bine, chiar și mijlocaș central. El la bază a jucat mult în bandă sau inter în 4-3-3. Problema la el a fost că au fost foarte puține minute în care să arate ce poate. Cred că presiunea pe care o are la echipa de club nu o are la echipa națională. Încercăm să luăm presiunea (n.r. despre Dragoș Nedelcu)”, a încheiat Mirel Rădoi.