Sport

Mirel Rădoi, dialog încins cu Mihai Mironică după Germania – România 2-1: “Am văzut o reluare” / ”Discuția se încheie aici”

România a prestat cel mai bun fotbal sub comanda lui Mirel Rădoi, dar ”tricolorii” au pierdut meciul cu Germania. Selecționerul a fost criticat la final că nu s-a făcut înțeles de jucători.
09.10.2021 | 10:55
Mirel Radoi dialog incins cu Mihai Mironica dupa Germania  Romania 21 Am vazut o reluare  Discutia se incheie aici
Mirel Rădoi, contre cu Mihai Mironică după Germania - România 2-1. Sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nemții au căutat în permanență culoarele de pătrundere spre poarta lui Niță. Când nu au fost blocați de apărători, fotbaliștii lui Hansi Flick s-au lovit de dârzenia lui Florin Niță.

Portarul României a făcut încă un meci bun. Doar o lipsă de concentrare și o neînțelegere între ”tricolori” la o lovitură de colț din finalul întâlnirii a făcut ca Germania să câștige toate cele 3 puncte.

ADVERTISEMENT

Mihai Mironică vs Mirel Rădoi: ”Senzația a fost că el știa că nu trebuie să-l marcheze pe Muller” / ”Dacă știți mai bine…”

La finalul meciului de pe Volksparkstadion selecționerul Mirel Rădoi își acuza jucătorii că nu au făcut ceea ce le ceruse la faza din minutul 81, decisivă în stabilirea rezultatului final.

Muller a înscris după o deviere a unui coechipier și a adus victoria mannschaft-ului. Veteranul naționalei lui Hansi Flick nu a fost marcat de Andrei Ivan, cel care ar fi trebuit să-l aibă permanent sub observație.

ADVERTISEMENT

Faza a fost comentată și la conferința de presă de după meci, ba chiar a dus la un dialog mai puțin protocolar între selecționerul Rădoi și jurnalistul Pro TV, Mihai Mironică.

”Ivan nu l-a scăpat de sub priviri pe Muller la corner. Se uită la el în permanență și le face semn coechipierilor, să-l preia cineva. Senzația este că el știa că nu el trebuie să-l marcheze pe Muller, ci altcineva”, a spus Mironică, la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a încercat să-i dea replica: ”Dacă știți mai bine decât mine…”, a apucat selecționerul mai înainte ca dialogul să ia o turnură mai aprinsă.

”Am văzut o reluare, arată în permanență către Muller (Andrei Ivan – n.r.), cumva făcându-le semn coechipierlor: ’Băi, luați-l cineva în marcaj’”, a continuat Mironică.

ADVERTISEMENT

A fost momentul care l-a iritat la culme pe Mirel Rădoi: ”Poate să facă semn, el trebuia să-l marcheze pe Muller. Discuția se încheie aici. 

Fiecare jucător când intră știe pe cine să marcheze. Dacă a arătat cu mâna altcuiva, trebuia să spună ’nu pot să-l marchez eu pe Muller, marchează-l tu, Rădoi’, și atunci lucrurile erau mai simple”, a încheiat discuția Mirel Rădoi.

România poate urca, luni, pe locul 2 în grupa J

Eșecul de la Hamburg nu încurcă foarte mult calculele calificării naționalei ”tricolore” la barajul pentru Cupa Mondială de anul viitor.

Armenia a fost ținută în șah de Islanda, la Reikyavik (1-1), iar meciul cu România, de la București, poate schimba clasamentul în favoarea băieților lui Mirel Rădoi.

Un succes al ”tricolorilor”, coroborat cu un eșec al Macedoniei de Nord în meciul cu Germania, ar duce România pe poziția secundă, calificantă la baraj.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,94 este cota pentru „ambele marchează” la meciul România – Armenia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT