Sport

Mirel Rădoi, din nou față în față cu Gareth Southgate. Destinul selecționerului, schimbat la Middlesbrough de omologul său englez

Mirel Rădoi se va confrunta din nou cu Gareth Southgate, în reeditarea duelului care i-a schimbat cariera actualului selecționer al României, fost căpitan la Steaua.
05.06.2021 | 00:01
Mirel Radoi din nou fata in fata cu Gareth Southgate Destinul selectionerului schimbat la Middlesbrough de omologul sau englez
Mirel Rădoi, din nou față în față cu Gareth Southgate. Destinul selecționerului, schimbat la Middlesbrough de omologul său englez. FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România va susține un amical cu Anglia, la Middlesborough, pe stadionul de tristă amintire pentru fotbalul românesc, unde în urmă cu 15 ani, Steaua a pierdut dramatic calificarea în finala Cupei UEFA, în fața englezilor. Dorin Goian a rememorat în exclusivitate pentru FANATIK acel meci de coșmar.

Echipa națională este una dintre cele cinci reprezentative care au palmares pozitiv cu naționala Albionului, ceea ce e o performanță de luat în seamă. Tricolorii nu au mai pierdut în fața Angliei din 1970, ba chiar i-am învins pe englezi la ultimele două turnee finale.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, reîntâlnire cu Gareth Southgate la 15 ani distanță de la Steaua – Middlesbrough

Mirel Rădoi poate să își ia revanșa în fața lui Gareth Southgate, chiar pe stadionul lui Middlesborough, echipa care elimina Steaua în semifinalele Cupei UEFA din 2006. Fundașul central a schimbat soarta meciului, după ce a ieșit accidentat la meciul retur de pe „Riverside”.

La scorul general de 3-0 pentru echipa antrenată de Cosmin Olăroiu, căpitanul echipei, Gareth Southgate, acuză probleme la gleznă și este schimbat de Steve McClaren în minutul 27 al meciului cu Massimo Maccarone, cel care avea să devină „călăul” Stelei de la acel joc de coșmar.

ADVERTISEMENT

De altfel, Southgate a ratat și meciul tur de la București din cauza acestei accidentări. Dacă actualul selecționer al Angliei ar fi rămas mai mult timp pe teren, probabil că Maccarone ar fi intrat abia în repriza a doua pe teren, ceea ce ar fi putut schimba destinul lui Mirel Rădoi și al Stelei, mai ales că atacantul italian a marcat la doar șapte minute după ce a intrat pe teren.

Massimo Maccarone jucase doar 20 de minute la meciul tur

Această posibilitate este întărită de faptul că italianul nu era un titular de drept la Middlesbrough, iar în meciul tur a jucat doar ultimele 20 de minute. De altfel, pentru Gareth Southgate, acela avea să fie ultimul sezon din carieră, încununat cu o finală de Cupa UEFA.

ADVERTISEMENT

Southgate a jucat 160 de meciuri pentru Middlesbrough între 2001 și 2006, ultimul chiar în finala împotriva celor de la Sevilla. Avea apoi să devină antrenorul principal al echipei pentru următorii trei ani, după ce Steve McClaren a fost numit selecționerul Angliei.

Lucru care s-a întâmplat în 2016 și cu Gareth Southgate, care se află pe banca naționalei Angliei de mai bine de cinci ani de zile, ajuns la 50 de ani. Între 2013 și 2016, fostul jucător al lui Middlesborough a antrenat naționala U21 a Angliei.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, despre reîntâlnirea cu Gareth Southgate: „Mă fac că nu-mi aduc aminte”

Mirel Rădoi nu a uitat de Gareth Southgate, iar jurnaliștii au abordat acest subiect înaintea meciului dintre România și Anglia, iar selecționerul tricolorilor a avut totuși puterea să glumească pe seama asta: „Acum stau pe margine, nu mai joc, o să fiu în rolul lui Oli (n.r. Cosmin Olăroiu). Mă fac că nu-mi aduc aminte dacă-mi spune Southgate ceva despre Middlesbrough. O să-i spun dacă își aduce aminte că a marcat Nicolae Dică”, a spus fostul jucător al Stelei la conferința de presă de după meciul cu Georgia.

Antrenorul de 40 de ani a vorbit și despre meciul cu Anglia, pe care îl consideră foarte important în pregătirea Jocurilor Olimpice și al preliminariilor Campionatului Mondial: „Sperăm să avem o evoluție bună, constantă, să respectăm planul de meci, asta este cel mai important. Sunt potrivite adversarele pentru ce urmărim pentru toamnă. E un joc foarte important, care se pliază pentru ce urmează pentru perioada următoare”, a explicat selecționerul României.

Gareth Southgate mai are un an contract cu naționala Angliei, cu care va participa la Campionatul European. Tehnicianul de 50 de ani va fi la meciul cu numărul 40 de banca naționelei, în timp ce Mirel Rădoi e doar la al 13-lea meci.

  • 15 ani au trecut de la confruntarea dintre Mirel Rădoi și Gareth Southgate
  • 53 de meciuri are Southgate ca selecționer al Angliei, în timp ce Rădoi doar 12 partide

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,30 este cota pentru „sub 2,5 goluri marcate” la meciul Anglia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: