Sport

Mirel Rădoi, discurs de gentleman după ce a calificat-o pe Universitatea Craiova în play-off-ul Conference League: „Felicitări lui Laszlo Balint”

Mirel Rădoi a avut parte de un debut senzațional pe banca Universității Craiova. A calificat echipa în play-off-ul Conference League, dar i-a atribuit merite și fostului antrenor, Laszlo Balint.
11.08.2022 | 23:31
Mirel Radoi discurs de gentleman dupa ce a calificato pe Universitatea Craiova in playofful Conference League Felicitari lui Laszlo Balint
Mirel Radoi reactioneaza in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FC Zorya Luhansk, din cadrul UEFA Europa Conference League, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, joi 11 august 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a arătat complet diferit în manșa a doua a dublei cu Zorya Luhansk din turul 3 preliminar al UEFA Europa Conference League. Cu Mirel Rădoi, aflat la debutul pe banca tehnică, „Știința” a câștigat la scor de neprezentare partida cu ucrainenii de pe „Ion Oblemenco”.

Mirel Rădoi a debutat cu dreptul la Universitatea Craiova! A calificat-o pe „Știința” în play-off-ul Conference League

La finalul meciului, Mirel Rădoi a ținut să îl felicite și pe Laszlo Balint, chiar dacă predecesorul său n-a câștigat decât un singur meci la Craiova, derby-ul din SuperLiga, cu FC U 1948.

ADVERTISEMENT

„Fericită toată lumea. Îi felicit pe băieți. Foarte mulți s-au îndoit de posibilitățile lor după meciul tur. Aș continua cu felicitările pentru Gyuszi (n.r – Laszlo Balint) și staff-ului său. Chiar dacă s-au preconizat foarte multe lucruri în jurul echipei, multe nu sunt adevărate, drept dovadă echipa nu a stat chiar slab din punct de vedere fizic. Atmosfera a fost senzațională. Sentimentul la firul ierbii a fost ca la meciurile naționalei României.

Nu aveam foarte multe alte soluții tactice dacă încercam să adoptăm alt sistem. Un sistem compact putea fi 4-2-3-1, dar asta însemna că în momentul de pressing trebuia să scoatem numărul 10 ca al doilea atacant. Pentru sistemul jucat de ei și după analizele noastre, singura noastră soluție era să jucăm 3-4-1-2.

ADVERTISEMENT

Dacă începeam să îi lăsăm să joace, aveau calitate și dinamică bună. A trebuit să mergem om pe om. Dacă reușeau să iasă din pressing, aveau calitate foarte bună și puteau să creeze superioritate în orice zonă a terenului.

Din timpul scurt avut, ăsta ar ieși cel mai bun sistem după calitățile noastre. În poziție de număr 10 avem Cîmpanu, Ante Roguljic, Baiaram. La atacanți avem Markovic, Ivan, Koljic, Rivaldinho. Un jucător polivalent ca Vătăjelu pote juca în bandă, chiar și Căpățînă. 

ADVERTISEMENT

Ne-a ieșit bine. Dacă nu reușeam să ne calificăm, probabil toată lumea ar fi spus că evaluările noastre au fost greșite, dar mă bucur că a ieșit cu bine. În cele două zile avute, la antrenamentele tactice a început să plouă. Aseară, am preconizat 75 de minute și a durat aproape 85. Le-am spus: ‘Îmi pare rău, dar până nu văd că lucrurile nu ies așa cum trebuie, vă chinui și trebuie să vă obișnuiți’, dar n-am avut niciun fel de problemă.
 
Mă bucur că sunt 3 echipe din 4 calificate. Înseamnă că putem reclădi ceva în fotbalul românesc și să ajutăm echipa națională”, a declarat Mirel Rădoi, la Digi Sport.

În play-off-ul UEFA Europa Conference League, Universitatea Craiova va da peste o nucă tare. Fără să se califice vreodată în grupele unei competiții europene, „Știința” poate sparge gheața dacă trece de vicecampioana Israelului, Hapoel Beer Sheva.

ADVERTISEMENT

Antrenorul alb-albaștrilor, asaltat de fani după meci

Deși nu s-a născut la Craiova, ci la Drobeta- Turnu Severin, și nici nu a jucat vreodată pentru Universitatea Craiova, Mirel Rădoi rămâne oltean get-beget.

Fanii lui U Craiova, așteptând să facă poze cu Mirel Rădoi. FOTO: Fanatik

Antrenorul în vârstă de 41 de ani a fost asaltat de fani după victoria cu Zorya. Suporterii s-au înghesuit să facă poze cu Rădoi.

Mirel Rădoi dând autografe fanilor „Științei”. FOTO: Fanatik

Și la conferința de presă în care a fost prezentat în funcția de antrenor al Universității Craiova, Mirel Rădoi a avut parte de o surpriză. FANATIK a realizat un reportaj în exclusivitate cu un fan care a venit să îl întâmpine, după ce asistase și în 1999 la primul său antrenament ca jucător al lui Extensiv Craiova.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – CS Mioveni: 9,75 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: