Fotbal intern

Mirel Rădoi e lăudat de Marius Şumudică: “Va avea un viitor strălucit”

13.09.2018 | 12:00
Mirel Radoi e laudat de Marius Sumudica Va avea un viitor stralucit

Mirel Rădoi e lăudat de Marius Şumudică la trei ani distanţă de când cei doi erau actorii unui scandal uriaş în Liga 1 Betano. În vara anului 2015, FCSB şi Astra Giurgiu se luptau în campionat iar antrenorii de atunci, Rădoi şi Şumudică, plus antrenorul de acum al “roş-albaştrilor”, care atunci era secund, au avut un schimb de replici intens în care s-au atacat dur. Acum, tehnicianul de la Al Shabab, a îngropat securea războiului şi îl ridică în slăvi pe cel pe care îl ironiza în 2015.

După ce naţionala U 21 antrenată de Mirel Rădoi a învins în meciurile cu Portugalia şi Bosnia-Herţegovina, Şumudică a apreciat modul în care Rădoi a ales să-şi construiască drumul în carieră şi a fost în termeni de apreciere la adresa fostului său rival:

Mirel Rădoi e lăudat de Marius Şumudică

“Mirel Rădoi va avea un viitor strălucit ca antrenor. El are un mare atu că a acceptat s-o ia până la urmă de jos, să se ducă la școala de antrenori și să ia diplomele. Să câștigi în Portugalia e extraordinar de greu, știu ce vorbesc. Știu ce înseamnă școala de juniori portugheză. O să vedeți traseul lui Mirel Rădoi, nefiindu-mi un tip simpatic, din cauza trecutului. Eu îi doresc din tot sufletul să ajungă departe. Știe să țină vestiarul unit, îți dă puterea de a lupta și tăria pentru a juca și pentru el”, a spus Marius Şumudică la un post de televiziune.

În 2015, Şumudică vorbea despre relaţia lui Rădoi cu Dumitru Dumitriu, cel care era antrenorul FCSB-ului în acte, pentru că Mirel nu avea licenţă: “Eu nu m-aș duce secundul nimănui, n-aș putea sa fac asta. Eu am muncit ca să ajung aici, am antrenat în divizia C. Am alergat rațele pe teren, să le dau afara… Nu mi-e rușine să spun. Am luat licența A, B, 2 ani B, 2 ani A, am făcut licența Pro 2 ani. Eu așa am ajuns să fiu antrenor. N-aș putea să fiu în locul unuia, să stau pe bancă așa, să mă așez pe acolo…Să stau să lucrez o săptămănă, e ca și când faci repetiții în sala de spectacol, teatrul masca”, spunea Marius Şumudică.

Şi Mirel Rădoi reacţiona atunci, punându-l la zid pe Marius Şumudică: “Nu vreau să fentez sistemul, nu vreau să-mi fie nimeni alături, vreau să le fac aşa cum le-au facut si ceilalti, doar ca perioada de 6 ani mi se pare foarte mare. Daca asta e normalitatea trebuie sa o respectam cu totii. Asta vreau sa punctez, cu totii! Oamenii care vorbesc la conferinţele de presă despre fotbal, Hagi sau Stoican, sunt daţi câte două minute la TV! Ăia care au un singur tricou, şi ăla decolorat, şi îşi ridică gulerul în stil mafiot, stau ca la bar şi fac ca măscăricii, sunt daţi câte 30 de minute. Nu am declarat niciodată că vreau să îmi dea cineva licenţa pe tavă. Oamenii care într-adevar vorbesc despre fotbal sunt mai puţin băgaţi în seamă. El încearcă să dea impresia că nu e antrenorul echipei şi se plimbă pe acolo, prin teren, ca şi cum n-ar interveni. E jenant! Acum citesc că vor să-l facă director sportiv şi să-i ia prerogativele lui Mache. Se duce să stea cu pompierii la şedinţă, cu bodygurazii, apoi se duce să antreneze”, spunea Rădoi.

Şi de Nicolae Dică s-a luat Marius Şumudică, iar secundul de atunci al lui Mirel Rădoi FCSB l-a atacat frontal pe Şumi: “Am un mare respect pentru antrenorul Astrei pentru că ieri chiar a recunoscut că este prost. Proverbul de care vorbea: Calul moare de drum lung şi prostul de grija altuia i se potriveşte perfect! De când a început campionatul a vorbit numai de Steaua, de staff-ul Stelei şi mai puţin despre Astra. Am un mare respect pentru el că a recunoscut că este prost! Îl lăsăm să se laude la televizor, cu calificările Astrei într-un… play-off. Astea nu sunt performanţe. Daniel Isăilă a dus echipa Astra în grupele Europa League. Aceea e o performanţă, nu o calificare în play-off. Atunci când va câştiga şi el trofee ca antrenor, atunci pot sta la discuţii cu el. Abia atunci putem vorbi. În ceea ce-l priveşte pe domnul Popa, îi transmit că atunci când va trece prin Piteşti să vină să-i arăt cum arată o medalie de campion”, spunea Dică atunci.

Mirel Rădoi e apreciat de Marius Şumudică. Tehnicianul dă indicaţii de pe bancă
Mirel Rădoi e apreciat de Marius Şumudică. Fostul antrenor de la Astra Giurgiu în 2015

Mirel Rădoi e apreciat de Marius Şumudică acum, după performanţa realizată la echipa naţională.