Sport
notix pixel id

Mirel Rădoi, sfat pentru viitorul selecționer: ”Totul trebuie să se construiască la echipa națională în jurul lui”

Mirel Rădoi și-a încheiat mandatul pe banca echipei naționale. La ultima apariție oficială în calitate de selecționer, Rădoi a nominalizat jucătorul care nu ar trebui să lipsească din primul 11 al ”tricolorilor”.
15.11.2021 | 16:29
Mirel Rădoi, sfat pentru viitorul selecționer: ”Totul trebuie să se construiască la echipa națională în jurul lui”
Fundașul central Vlad Chiricheș alături de echipa României
ADVERTISEMENT

2-0 cu Liechtenstein, un succes inutil pentru Mirel Rădoi și echipa națională a României, în ultimul meci din grupa J din preliminariile CM din 2022.

Așa s-a încheiat mandatul de selecționer al lui Rădoi, omul care ducea naționala de tineret până în semifinala Campionatului European din 2019.

Cine este jucătorul indispensabil echipei naționale în viziunea lui Mirel Rădoi

Mirel Rădoi a condus naționala ”tricoloră” ceva mai mult de doi ani. A fost numit selecționer pe 26 noiembrie 2019, în locul lui Cosmin Contra, și și-a încheiat mandatul pe 14 noiembrie, la finalul meciului câștigat cu Liechtenstein (2-0).

ADVERTISEMENT

La ultima apariție în fața presei în calitate de selecționer al României, Rădoi și-a permis să-i transmită un sfat celui care va prelua frâiele echipei naționale.

În opinia lui Mirel Rădoi, un jucător este indispensabil României și nu trebuie să lipsească din primul 11. Mai mult, fostul selecționer crede că echipa națională trebuie construită în jurul lui Vlad Chiricheș.

ADVERTISEMENT

”Ştiu că o să fiu acuzat de nu ştiu ce lucruri. Chiricheș este jucătorul care, din punctul meu de vedere, trebuie să continue la echipa naţională, iar totul trebuie să se construiască la echipa naţională în jurul lui. Atât ca sportiv, cât şi ca om”, a spus Mirel Rădoi, la conferinţa de presă din Liechtenstein.

Căpitanul ”tricolorilor” nu a evoluat în ultimul meci din campania de calificare la Cupa Mondială de anul viitor din cauza unor probleme medicale. De altfel, selecționerul Rădoi a preferat să abordeze jocul cu ultima clasată din grupa J cu o formulă de joc în care s-au regăsit mai mulți fotbaliști care au jucat mai puțin în campania de calificare.

ADVERTISEMENT

Cine este Vlad Chiricheș, căpitanul echipei naționale

Vlad Chiricheș a împlinit 32 de ani chiar în ziua meciului cu Liechtenstein. Nu a bifat a 69 prezență sub ”tricolor” din pricina unor probleme medicale. Prezența lui pe teren era oricum doar una pentru palmares în condițiile în care România nu mai avea șanse de calificare la Cupa Mondială din Qatar.

Apărătorul pe care Gigi Becali îl ceda la Tottenham Hotspurs în 2013 pentru 9,5 milioane de euro s-a format ca fotbalist la Ardealul Cluj. A mai jucat la Internațional Curtea de Argeș și Pandurii Târgu Jiu mai înainte să semneze cu Steaua.

ADVERTISEMENT

În străinătate a jucat doar pentru Tottenham și Napoli până să fie achiziționat definitiv de Sassuolo pentru aceeași sumă pentru care a plecat din România în 2013 (9,5 milioane de euro).

În prezent este cotat la 3,5 milioane de euro și este punct fix în defensiva lui Sassuolo pentru care a adunat 44 de meciuri în ultimii doi ani.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik