Sport

Mirel Rădoi, veste proastă înainte de meciurile cu Islanda și Liechtenstein. Alexandru Mitriță s-a ”rupt” și ratează convocarea

Mirel Rădoi ar putea să îl piardă pe Alexandru Mitriță pentru meciurile decisive cu Islanda și Liechtenstein din preliminariile Campionatului Mondial.
26.10.2021 | 16:30
Mirel Radoi veste proasta inainte de meciurile cu Islanda si Liechtenstein Alexandru Mitrita sa rupt si rateaza convocarea
ADVERTISEMENT
26-10-2021
13:26

Alexandru Mitriță a suferit o ruptură musculară și ratează ultimele două partide ale României din preliminariile CM

Fotbalistul lui PAOK Salonic, Alexandru Mitriță, a suferit o ruptură musculară la adductorii piciorului drept și va rata meciurile României cu Islanda și Liechtenstein din preliminariile Cupei Mondiale de anul viitor din Qatar.

Intrat în jocul cu Olympiakos Pireu în minutul 60, Mitriță a rezistat pe teren aproape 20 de minute, după care a solicitat înlocuirea.

Dacă inițial se spera în recuperarea lui cât mai grabnică, astăzi, după ce a efectuat un test de rezonanță magnetică (RMN), fotbalistul a fost informat că are o leziune musculară (ruptură) de gradul doi. Medicii au estimat că fotbalistul va reveni pe teren cel mai devreme peste patru săptămâni.

Alexandru Mitriță a fost trimis pe teren de Răzvan Lucescu în meciul PAOK Salonic – Olympiakos Pireu în minutul 59 al partidei pierdute cu scorul de 2-1.

Micuțul mijlocaș care a marcat golul victoriei pentru „tricolori” pe Ghencea împotriva Armeniei a rezistat pe teren însă doar nouă minute și a cerut schimbare în urma unei accidentări.

ADVERTISEMENT

Alexandru Mitriță, în pericol să rateze meciurile cu Islanda și Liechtenstein: „A alunecat și i s-a depărtat piciorul”

Mirel Rădoi are din nou emoții după ce Vlad Chiricheș, căpitanul echipei naționale a cerut schimbare la Sassuolo. Un alt jucător care ar putea fi indisponibil la meciurile decisive cu Islanda și Liechtenstein.

Răzvan Lucescu, antrenorul lui PAOK Salonic și fost selecționer a oferit primele detalii despre problemele medicale ale lui Mitriță chiar la finalul jocului cu Olympiacos:

ADVERTISEMENT

„Mi-a spus că a alunecat și că i s-a depărtat piciorul, moment în care a simțit ceva. Nu știm cât de serioasă este problema”. 

Alexandru Mitriță, start de sezon bun la PAOK Salonic

Jucătorul va face mai multe investigații iar în cazul în care nu va putea fi recuperat în câteva zile ar putea să nu fie convocat de Rădoi pentru meciurile de pe 11, respectiv 14 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul de 26 de ani este evaluat la șapte milioane de euro conform transfermarkt iar în acest sezon a jucat 13 meciuri pentru PAOK Salonic, dintre care șase în cupele europene, reușind să marcheze de două ori.

Alexandru Mitriță are 16 selecții la echipa națională a României pentru care a reușit să înscrie de trei ori, ultima oară chiar cu Armenia.

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu, dezamăgit de atitudinea jucătorilor lui PAOK cu Olympiacos

Antrenorul lui PAOK Salonic e de părere că jucătorii săi nu și-au dorit cu adevărat și nu au crezut că pot câștiga pe terenul celor de la Olympiacos Pireu.

„Nu am pierdut din cauza unui jucător sau al altuia, ci din cauza modului în care am abordat meciul, nu a fost unul corect. Am venit aici fără să credem că putem cu adevărat să câștigăm.

Aș spune că am fi putut câștiga, nu am întâlnit o echipă în cea mai bună formă, dar au avut încredere și au știut să aștepte greșelile noastre”.

ADVERTISEMENT