Fotbal intern

Mirel Rădoi, față în față cu Florin Răducioiu, după criticile fostului internațional la adresa selecționerului

29.10.2020 | 14:17
Mirel Radoi fata in fata cu Florin Raducioiu dupa criticile fostului international la adresa selectionerului
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi s-a întâlnit cu Florin Răducioiu după ce fostul atacant a criticat în termeni duri ultimele prestații ale echipei naționale. Cei doi nu își poartă pică și au discutat amical.

Florin Răducioiu a fost unul dintre numeroșii contestatari ai echipei naționale în ultimele luni, iar de criticile sale nu a fost ferit nici selecționerul Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai valoroși membri ai Generației de Aur, fostul vârf al Milanului s-a declarat complet dezamăgit de performanțele „tricolorilor” și a susținut că strategia lui Rădoi este deficitară.

Mirel Rădoi, față în față cu Florin Răducioiu: „Oamenii ți-au tăiat din declarații, au pus ce e nasol”

La mijlocul lunii octombrie, după ce România a ratat calificarea la Euro 2020 în urma eliminării în fața Islandei din semifinalele barajului, Florin Răducioiu declara că printre vinovați se numără și selecționerul Mirel Rădoi. Fostul vârf își argumenta viziunea prin modul în care Rădoi a alcătuit echipa și prin schimbările făcute de antrenor.

ADVERTISEMENT

Cât de vinovat este Mirel pentru situaţia actuală? Mirel… Bineînţeles că întotdeauna antrenorul este de vină pentru o necalificare este în mare parte vinovat pentru echipa care a făcut-o. E uşor acum să îl criticăm, dar el însuşi a declarat că e vinovat.

A greşit cu siguranţă în alcătuirea echipei, a greşit şi în acea schimbare cu 3 atacanţi, când schimbi trei atacanţi mi s-a părut prea mult. A făcut nişte greşeli la mijlocul terenului unde jucătorii islandezi aveau mai tot timpul superioritate numerică. Va rămâne cu trista amintire de a nu califica echipa naţionala la un campionat pe care îl vom organiza şi noi, campionatul european.

ADVERTISEMENT

Trebuie sa privim obiectiv această realitate, cu un antrenor care nu reuşeşte sa imprime echipei un joc mai realist ca să ne facă să câştigăm meciurile. Pentru că pe noi asta ne interesează”, spunea atunci Răducioiu pentru Telekomsport.

La câteva săptămâni distanță, după ce România și-a mai adăugat în palmares două înfrângeri dezamăgitoare, 0-4 în Norvegia și 0-1 cu Austria, la Ploiești, Răducioiu și Rădoi s-au întâlnit în studiourile televiziunii aceleiași televiziuni și au dialogat deschis despre criticile pe care fostul vârf al Milanului le-a avut de adresat. Dialogul dintre cei doi a fost într-o notă pozitivă, deși fostul mare atacant a continuat să își susțină punctul de vedere.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi: Oamenii ţi-au tăiat din declaraţii. Au pus ce e nasol, că ai zis că nu am fost lucid tactic. Eu n-am inteles. Au tăiat tot ce ai vorbit.

Florin Răducioiu: Lucid tactic, adică n-ai avut o anumită luciditate. Mi-am spus părerea. N-am nimic nici cu tine, nici cu Dică, care e un băiat extraordinar. N-am fost de acord cu anumite lucruri din declaraţia ta. Eu înţeleg, şi eu aş fi ca tine, eşti foarte ambiţios, un tip care vrei să devii un mare antrenor şi cred că vei deveni, ai nevoie nevoie de timp. Dar aici e vorba despre echipa naţională şi mi-am permis să spun că noi avem nevoie de rezultate, nu de joc, să comandăm jocul, ADN-ul acestei echipe a fost de a ne apăra bine şi de a încerca în anumite momente. Sunt convins că la o echipă de club vei face asta extraordinar, pentru că ai nevoie de timp, dar timpul e inamicul tău. 

Mirel Rădoi: Eu cred că lucrurile astea le putem face şi la echipa mare.

Florin Răducioiu: Aş fi vrut o echipă mai realistă, Mirel, suntem oameni de fotbal, te-am sunat eu vreodată? Dar a trebuit să-mi spun gândurile mele şi cum gândeam înainte de meciuri. Părerea trebuie să fie realistă şi pe ce vedem noi.

Pentru naționala României urmează seria de meciuri din luna noiembrie. În data de 11, „tricolorii” vor juca la Ploiești un amical contra Belarusului, pe 15 vom primi vizita norvegienilor la București în Liga Națiunilor, iar pe 18 noiembrie, în cadrul aceleiași competiții, va avea loc meciul de la Belfast, cu Irlanda de Nord.

ADVERTISEMENT