Sport

Mirel Rădoi, formulă ultra defensivă în U Craiova – FCSB! A umplut echipa de fundași! Câți jucători a nimerit din primul „11” al lui Dică

Mirel Rădoi și Nicolae Dică s-au surprins reciproc înainte de U Craiova - FCSB. Cei doi antrenori au aliniat formule inedite pentru derby-ul de pe „Ion Oblemenco”.
18.09.2022 | 20:47
Mirel Radoi formula ultra defensiva in U Craiova  FCSB A umplut echipa de fundasi Cati jucatori a nimerit din primul 11 al lui Dica
Mirel Rădoi, formulă super defensivă în U Craiova - FCSB! A umplut echipa de fundași! Câți jucători a nimerit din primul „11” al lui Dică. FOTO: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi și Nicolae Dică au surprins în momentul în care au fost anunțate echipele de start pentru derby-ul Universitatea Craiova – FCSB. Olteanul a ales o formație alcătuită parcă de președintele Sorin Cârțu, în timp ce omologul său a găsit un înlocuitor inedit pentru suspendatul Malcom Edjouma.

Mirel Rădoi a băgat autobaza cu FCSB! Șapte fundași în primul „11” al Universității Craiova

După cum a alcătuit primul „11”, Mirel Rădoi lasă senzația că vrea să cedeze posesia mingii oaspeților, iar echipa sa să lovească pe contraatac. Roș-albaștrii au avut probleme în acest sezon cu echipele pe care au trebuit să le atace.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul în vârstă de 41 de ani a introdus în teren nu mai puțin de șapte fundași! Acestora li alătură doi mijlocași, ambii cu profil mai degrabă defensiv decât ofensiv, și un singur vârf de atac.

  • Echipa de start a Universității Craiova: Lazar – Papp, R. Silva, Mitrea – Vătăjelu, Al. Crețu, Screciu, E. Florescu, Bancu (c) – Nistor – Markovic
ADVERTISEMENT

Deși pe foaia de joc oltenii apar într-un sistem 3-5-2, este evidentă intenția lui Rădoi de a sta la cutie. Papp, Silva, Mitrea, Vătăjelu, Crețu, Screciu și Bancu sunt toți apărători, în timp ce atacantul Markovic e susținut de Florescu și Nistor, doi mijlocași box-to-box.

Nicolae Dică i-a pus „capcane” prietenului Rădoi. Antrenorul oltenilor n-a ghicit toți titularii vicecampioanei

La conferința de presă premergătoare derby-ului cu FCSB, Mirel Rădoi s-a lăudat că știe primul „11” pe care Nicolae Dică îl va trimite în teren pe „Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

„Cred că în mare parte știm primul ’11’ al celor de la FCSB. Mă pot încumeta să spun că în poartă va fi Târnovanu, în linia de 4 vor fi Boboc, Tamm, Dawa, Radunovic, cred că Răzvan Oaidă va fi mijlocașul central defensiv. Interi vor fi Olaru și Octavian Popescu, apoi în față Coman, Cordea și Compagno. 

Mari surprize nu pot să apară. Și ei au informații despre noi. Să vedem cum vom evolua. Nu e o mare problemă oboseala lor, 5 dintre jucătorii amintiți nu au jucat joi”, a declarat Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg pentru antrenorul oltean, care n-a ghicit decât nouă din cei 11 titulari aleși de prietenul și fostul coleg „Nick”. Valentin Crețu și Octavian Popescu au fost lăsați pe banca de rezerve.

Astfel surprizele pregătite de Nicolae Dică se numesc Valentin Crețu pe postul de fundaș dreapta și Denis Haruț, care va juca la închidere. La bază stoper sau apărător lateral, Haruț a mai evoluat ca mijlocaș central în perioada FC Botoșani, dar și pe finalul meciului FCSB – Anderlecht 0-0.

  • Echipa de start a FCSB-ului: Târnovanu – Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic – Olaru, Haruț, Oaidă – Cordea, Compagno, Coman (c)

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,30 este cota pentru „1 solist” la U Craiova – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT