ADVERTISEMENT
Fotbal international

Mirel Rădoi îl apără pe Ianis Hagi: ”Nu există alt jucător de valoarea lui”

Autor: Traian Terzian | 26.09.2020 | 14:49
Mirel Rădoi îl apără pe Ianis Hagi: ”Nu există alt jucător de valoarea lui”
Selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, îl apără pe Ianis Hagi după prestațiile mai puțin convingătoare ale mijlocașului la prima reprezentativă. Sursă foto: Sport Pictures

Selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, îl apără pe Ianis Hagi după prestațiile mai puțin convingătoare ale mijlocașului la prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

Jucătorul lui Glasgow Rangers a evoluat modest în partida cu Irlanda de Nord din Liga Națiunilor și a fost lăsat pe banca de rezerve de Rădoi la jocul împotriva Austriei.

Cu toate că prestațiile sub ”tricolor” nu sunt deloc încurajatoare, selecționerul îi dă în continuare încredere lui Ianis și l-a convocat pentru barajul cu Islanda și partidele din Liga Națiunilor cu Norvegia și Austria.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, apărat de Mirel Rădoi

”El este foarte relaxat, înţelege. S-a născut cu presiune! Numele Hagi deja îţi dă presiune, să mai ai şi un tată care a fost cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor…e clar că, oricât ai vrea să ascunzi acea presiune, nu ai cum, pentru că te-ai născut cu ea”, a spus Mirel Rădoi în apărarea lui Ianis Hagi.

”El ştie şi încearcă să o perceapă ca atare, să o folosească în aspectele pozitive. Cât am fost eu jucător şi de când sunt antrenor…încerc să îmi imaginez un alt jucător de valoarea lui. Nu există!”, a mai declarat Rădoi pentru Antena Sport.

ADVERTISEMENT

”Să ai şi şut de la distanţă cu ambele picioare, să poţi să dai pase filtrante cu ambele picioare, să poţi să driblezi la fel de bine şi într-o parte şi în alta. Şi noi avem pretenţii ca Ianis să ne califice la Euro de unul singur la 21 de ani sau la 22”, a încheiat Rădoi.

Selecționerul a explicat de ce Ianis Hagi nu a intrat niciun minut cu Austria, 4-3-3 fiind un sistem în care el încă nu și-a găsit locul. Rădoi este totuși mulțumit de Hagi, care are doar 11 selecții la națională și așteaptă să devină un jucător de bază, la fel cum a fost la naționala de tineret.

ADVERTISEMENT

Psihologul echipei naționale, Silviu Ioniță, a declarat că Ianis Hagi e un fotbalist prea cuminte și bine crescut, ceea ce nu îl ajută pe teren, iar comentariul l-a deranjat pe Mirel Rădoi și a ținut să taxeze această ieșire.

FANATIK a pus cap la cap mai multe informații din vestiarul naționalei, unde Ianis Hagi a fost prezent la recenta dublă din debutul noii ediții a Ligii Națiunilor, cu Irlanda de Nord și Austria, iar concluziile sunt două.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,50 este cota pentru ”oaspeții nu marchează” la meciul Islanda-România. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!