Fotbal intern

Mirel Rădoi, impresionat de Ianis Hagi: ”Mi se pare genial. E un număr 10 cum rar vezi în Europa”

05.11.2019 | 21:23
Mirel Radoi impresionat de Ianis Hagi Mi se pare genial E un numar 10 cum rar vezi in Europa
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, selecționerul alături de care Ianis Hagi a bifat cea mai importantă performanță din carieră, semifinalele Campionatului European de tineret în vara lui 2019, este impresionat de fostul său elev de la U21. Rădoi are numai cuvinte de laudă pentru fiul ”Regelui”, despre care spune că e un decar cum rar se pot vedea în fotbalul european.

Mirel Rădoi îl laudă pe Ianis Hagi: ”Mi se pare genial. E un număr 10 cum rar vezi în Europa”

În ciuda faptului că Ianis Hagi încă nu și-a câștigat un loc de titular la Genk, Mirel Rădoi îl vede pe noul decar de la națională ca fiind un jucător genial, care poate face diferența în orice moment al unui joc.

ADVERTISEMENT

”Ianis nu e genul de jucător care, în momentul când are mingea, ca Budescu, pasează acolo. Nu, e imprevizibil. Au calitatea asta cei doi. Şi Nistor. Nu au niște șabloane. Pentru mine, Ianis Hagi e un număr 10 cum rar vezi în Europa în momentul ăsta. La un sistem 4-2-3-1, cu Ianis în spatele atacantului, mi se pare genial. Aici intervine antrenorul. Eu, indiferent de situaţia din teren, la orice meci aş începe cu Ianis titular”, a spus Mirel Rădoi la Digisport.

Rădoi încă visează că îl va mai avea pe Ianis la tineret: ”Îl așteptăm oricând”

În cazul în care Cosmin Contra ar renunța la a-l mai selecționa pe Ianis Hagi (21 de ani), acesta are ușa larg deschisă la naționala U21. “Noi oricând îl aşteptăm la naţionala de tineret, e în continuare selecţionabil. Eu pe Ianis îl văd tipul de jucător care, indiferent dacă a început meciul şi a greşit toate pasele, e jucătorul care are nevoie de continuitate.”, a mai spus Rădoi.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, selecționerul naționalei de tineret e convins că, dacă va avea continuitate, Ianis va fi un jucător de temut: ”În momentul când va juca 3, 4, 5 partide, indiferent cum le va juca, dar să le înceapă şi să le termine, Ianis va fi un jucător care, în momentul în care va juca, va avea ori pase decisive, ori goluri din acţiune, ori şuturi, lovituri libere, poate destabiliza apărarea adversă”, a precizat pentru sursa citată.