Sport

Mirel Rădoi, încântat după debutul cu dreptul la JO: ”Jucătorii au curaj și personalitate”

Selecționerul Mirel Rădoi s-a arătat încântat de debutul cu dreptul al naționalei la JO de la Tokyo, dar e deja cu gândul la următorul meci.
22.07.2021 | 17:01
Mirel Radoi incantat dupa debutul cu dreptul la JO Jucatorii au curaj si personalitate
ADVERTISEMENT

”Tricolorii”  s-au impus cu 1-0 după un autogol al adversarilor în finalul primei reprize și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în sferturi.

Victoria obținută de naționala olimpică în fața Hondurasului l-a mulțumit și pe directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT

Debutul cu victorie de la JO l-a mulțumit pe Mirel Rădoi

Imediat după victoria în fața Hondurasului, la meciul de debut de la JO, selecționerul Mirel Rădoi a avut numai cuvinte de laudă pentru jucătorii săi și se gândește deja la întâlnirea împotriva Coreei de Sud, care ne poate asigura locul în sferturi.

”Victoria niciodată nu vine ușor pentru români. Vine cu un preț, am avut unitate de grup, determinare, sacrificiu. Jucătorii au aplicat foarte bine ceea ce le-am transmis. Au luat și singuri decizii, asta înseamnă că au curaj și personalitate. 

ADVERTISEMENT

Am fost și puțini norocoși, am cedat inițiativa în repriza a doua, pentru că nu suntem la un nivel fizic foarte bun. Sperăm ca de la meci la meci să mai acumulăm ceva, și să jucăm mai repede și mai bine tranziția pozitivă”, a declarat Rădoi la TVR.

Rădoi țintește calificarea după două meciuri

Tehnicianul român a rămas surprins de victoria obținută de Noua Zeelandă în fața Coreei de Sud în grupa noastră și a ținut să le ureze succes tuturor olimpicilor români.

ADVERTISEMENT

”În grupa noastră, favorită la locul 1 era Coreea de Sud, dar am spus că trebuie să fim atenți la Noua Zeelandă. Poate să fie o surpriză, e o echipă foarte bună, puternică. Nimeni nu avea informații despre ei. Important e că la meciul viitor noi putem să ne calificăm. 

De dimineață, când ne-am trezit, telefonul era inundat de la mesajele venite din partea celor din delegația României la Tokyo. Le urăm tuturor multă baftă!”, a încheiat Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Surprize uriașe în prima zi

În prima zi din turneul masculin s-au înregistrat o serie de surprize, printre care și succesul Noii Zeelande în fața Coreei de Sud, scor 1-0, prin reușita lui Chris Wood care a fost validată numai după intervenţia VAR.

Puternica reprezentativă a Spaniei, cu mulți fotbaliști de la echipa de seniori, a fost ținută în șah de Mexic, scor 0-0, Mexicul a ”demolat” Franța, iar Argentina a cedat surprinzător în fața Australiei. Cel mai spectaculos meci a fost între Brazilia și Germania, sud-americanii impunându-se cu 4-2.

Pentru naționala României urmează întâlnirea împotriva Coreei de Sud, meci programat duminică, 25 iulie, de la ora 14:00. Trei ore mai devreme se va juca cealaltă întâlnire a grupei, între Noua Zeelandă și Honduras.

ADVERTISEMENT