ADVERTISEMENT
Fotbal international

Mirel Rădoi, încrezător după tragerea la sorți a grupelor de la JO: ”Îmi doresc o medalie olimpică”

Autor: Traian Terzian | 21.04.2021 | 13:03
Mirel Rădoi, încrezător după tragerea la sorți a grupelor de la JO: ”Îmi doresc o medalie olimpică”
Selecționerul Mirel Rădoi s-a arătat încrezător după tragerea la sorți a grupelor de la JO, considerând că naționala României are parte de o grupă din care se poate califica. Sursă foto: Sport Pictures

Selecționerul Mirel Rădoi s-a arătat încrezător după tragerea la sorți a grupelor de la JO, considerând că naționala României are parte de o grupă din care se poate califica.

ADVERTISEMENT

Naționala noastră olimpică a picat într-o grupă accesibilă din care mai fac parte selecționetele din Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras.

Într-o primă analiză a adversarelor, Mihai Stoichiță este de părere că Hondurasul este cea mai puternică formație.

Mulțumit de tragerea la sorți a grupelor de la JO, Mirel Rădoi visează la o medalie

”La prima vedere, pare o grupă bună, dar imprevizibilă, pentru că nu cunoaștem competiția și presiunea care vine odată cu participarea la Jocurile Olimpice. Nu mă aștept la meciuri ușoare, dar mergem cu aceeași încredere ca la Europeanul de tineret, fără să ne gândim că, după coeficient, am fost în ultima urnă valorică”, a declarat Mirel Rădoi după tragerea la sorți a grupelor de la JO.

ADVERTISEMENT

”Coreea de Sud este câștigătoarea Cupei Asiei la nivel U23, cu victorii pe linie, Noua Zeelandă a marcat 33 de goluri în 5 meciuri la turneul de calificare, iar Honduras, care se află la a patra participare consecutivă la Jocurile Olimpice, a eliminat SUA în calificări”, a mai spus Rădoi, pentru frf.ro.

”Am încredere că vom reuși o performanță importantă. Am spus-o și înainte de EURO 2019 că mergem la turneul final să facem viața grea oricărui adversar și să ne calificăm la Jocurile Olimpice. O spun și acum că îmi doresc o medalie olimpică. Sper că la momentul convocărilor să găsim înțelegere la cluburi și să avem la dispoziție un lot cât mai competitiv”, a încheiat selecționerul.

Marius Marin e sigur că ”tricolorii” vor trece de grupe

La rândul său, căpitanul naționalei de tineret la Euro U21 2021, Marius Marin, spune că ”tricolorii” pot trece de grupe: ”Este o grupă care ne favorizează la primele locuri, deci trebuie să fim pozitivi și să luăm meci cu meci în parte. Noi avem un lot valoros și cred că putem trece de faza grupelor”.

ADVERTISEMENT

”În primul rând vreau să fiu sănătos până la JO, să continui această formă bună. Visul meu este ca la fiecare meci, indiferent cu cine jucăm, să avem aceeași mentalitate și aceeași dorință de a învinge, cum a avut-o naționala U21 în ultimii ani”, a declarat Marius Marin pentru digisport.ro.

România va debuta la turneul final al Jocurilor Olimpice împotriva selecționatei Hondurasului. Programul complet al al Grupei B este următorul, cu mențiunea că diferenţa de fus orar între România şi Japonia este de minus şase ore:

ADVERTISEMENT

Joi, 22 iulie

Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima)

Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima)

Duminică, 25 iulie

Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)

România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima)

Miercuri, 28 iulie

România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo)

Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!