Sport

Mirel Rădoi, încrezător înaintea Jocurilor Olimpice: ”În mintea mea de om nebun am zis că ne batem la o medalie”

Echipa națională de fotbal a României va participa după 57 de ani la Jocurile Olimpice, iar selecționerul Mirel Rădoi și-a stabilit obiective îndrăznețe.
13.07.2021 | 10:34
Mirel Radoi increzator inaintea Jocurilor Olimpice In mintea mea de om nebun am zis ca ne batem la o medalie
ADVERTISEMENT

Tehnicianul nu este supărat pe conducătorii de cluburi din România, pentru că nu au permis mai multor jucători să participe la competiția de la Tokyo.

Pentru că turneul olimpic nu este inclus în calendarul FIFA, cluburile nu sunt obligate să-și lase jucătorii la aceste acțiuni ale echipelor naționale.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi visează la o medalie la Jocurile Olimpice

În ciuda faptului că nu beneficiază de cei mai buni jucători la Jocurile Olimpice, Mirel Rădoi a rămas setat pe obiectivul de a se întoarce cu o medalie de la Tokyo, deși recunoaște că nu știe cu exactitate ce înseamnă această competiție.

”În mintea mea de om nebun am zis că ne batem la o medalie. Dar va trebui să luăm lucrurile pas cu pas. Prima etapă va fi aceea să trecem de faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Degeaba vorbim de medalii, de finală, de finala mică, dacă noi nu suntem în stare să abordăm fiecare meci la victorie și să reușim să aducem punctele necesare pentru a trece de faza grupelor”, a declarat selecționerul.

Cum a trecut selecționerul peste problemele cu convocările

Rădoi a ținut să le mulțmească cluburilor că nu au pus nicio piedică în convocarea jucătorilor, în ciuda faptului că Jocurilor Olimpice nu reprezintă dată oficială în calendarul FIFA.

ADVERTISEMENT

”Am avut acceptul unor cluburi, că ne dau jucătorii azi și a doua zi ne-a sunat că nu mai pot. Au fost situații imprevizibile în care un jucător a fost lăsat la lot și după nici două ore ne-am trezit că nu mai vine.

Vrem să le mulțumim cluburilor care și-au lăsat jucătorii pentru că ne-au salvat dacă pot să spun așa. Au avut un dialog extraordinar cu noi. Neau spus ‘Suntem mândri să avem jucători la echipa națională. Puteți să luați pe cine doriți’. Vreau să le mulțumesc celor de la Farul Constanța, Astra, Hermannstadt, Botoșani, Voluntari”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT

Absența îndelungată, o motivație în plus

Naționala de fotbal a României s-a calificat ultima dată la Jocurile Olimpice în 1964, tot la Tokyo, iar absența îndelungată de la acest turneul final este văzută ca un dezavantaj ce poate fi transformată într-un avantaj.

”Când ne-am calificat ultima dată, tata era mic și chiar am glumit cu el recent pe această temă. Am vorbit despre generația de atunci din care mulți nu mai sunt, Dumnezeu să îi ierte! Mă uitam la ce fotbaliști au fost acolo, incredibil.

Din acest punct de vedere, ne calificăm atât de rar, că atunci când o facem ar trebui să luăm o opțiune serioasă, să aducem ceva rezultate și să facem performanță. Este o mândrie și o bucurie că vom fi acolo!”

Neymar, sursă de inspirație pentru ”tricolori”

Mirel Rădoi a explicat faptul că nici jucătorii, dar nici cei din staff-ul tehnic nu știu ce înseamnă o participare la Jocurile Olimpice, dar așteaptă cu nerăbdare să înceapă turneul d ela Tokyo.

”Și dacă zic jucătorii că sunt conștienți și realizează, nu sunt nici conștienți și nici nu realizează. Cred că niciunul dintre noi nu e, chiar dacă am colectat foarte multe informații despre competiție, despre istoria competiției, nici noi încă nu realizăm până în momentul în care vom ajunge acolo.

Chiar mă uitam ce spunea Neymar, că pentru el Jocurile Olimpice au însemnat mai mult decât Campionatul Mondial. Dacă un astfel de jucător spune despre această competiție lucrurile acestea, înseamnă că este ceva fabulos”, a încheiat Rădoi.

ADVERTISEMENT