Fotbal intern

Mirel Rădoi, instabil în alcătuirea primului „11”. Care este postul unde a experimentat cel mai mult

18.11.2020 | 20:30
Mirel Radoi instabil in alcatuirea primului 11 Care este postul unde a experimentat cel mai mult
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi se află în fața celui de-al șaptelea său meci în calitate de selecționer și ultimul din acest an al echipei naționale. Până la duelul din Irlanda de Nord, antrenorul în vârstă de 39 de ani a schimbat de fiecare dată formula de start.

Strategia folosită de Rădoi nu a părut să dea roade. Cu el selecționer, România a ratat prezența în finala barajului de calificare la Campionatul European și a înregistrat două victorii, o remiză și trei înfrângeri.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul celor șase meciuri avute ca selecționer, Mirel Rădoi a utilizat nu mai puțin de șase jucători pe postul de fundaș dreapta, fie că a fost vorba de primul „11” sau de o modificare efectuată pe parcursul jocului. Este vorba despre Sergiu Hanca, Andrei Burcă, Cristian Manea, Mihai Bălașa, Vasile Mogoș și Valentin Crețu.

„11”-le de bază al României, o necunoscută și pentru Mirel Rădoi

Mirel Rădoi a debuat pe banca naționalei României la primul meci din actuala campanie de UEFA Nations League. Atunci, „tricolorii” au înfruntat reprezentativa Irlandei de Nord, cu care au remizat la București, scor 1-1.

ADVERTISEMENT

A fost un meci bun practicat de ai noștri și doar neșansa a făcut ca Rădoi să nu debuteze cu dreptul la cârma naționalei. La acel meci, selecționerul a folosit un sistem curajos, cu două vârfuri, 4-3-1-2, sistem care a adus numeroase ocazii la poarta britanicilor, dintre care doar una a fost fructificată, de George Pușcaș, în minutul 25.

Titularii României contra Irlandei de Nord (Liga Națiunilor, 4 septembrie 2020)

Tătărușanu – Hanca, Chiricheș, Toșca, Bancu – Stanciu, Cicâldău, Maxim – Hagi – Alibec, Pușcaș

4-3-3, o singură tentativă reușită

A urmat meciul cu numărul doi din Liga Națiunilor, meci câștigat de România pe terenul Austriei, scor 3-2. A fost totodată și primul din cele patru meciuri în care Mirel Rădoi avea să folosească un 4-3-3 ofensiv, dar și singurul câștigat. După succesul de la Klagenfurt, „tricolorii” au pierdut trei meciuri la rând, cu Islanda (1-2), Norvegia (0-4) și Austria (0-1), toate în 4-3-3.

ADVERTISEMENT

Titularii României contra Austriei (Liga Națiunilor, 7 septembrie 2020)

Tătărușanu – Burcă, Chiricheș, Grigore, Bancu – Stanciu, Crețu, Maxim – Deac, Alibec, Coman

Titularii României contra Islandei (Play-off de calificare la Euro, 8 octombrie 2020)

Tătărușanu – Manea, Burcă, Bălașa, Camora – Maxim, Crețu, Stanciu – Deac, Alibec, Mitriță

Titularii României contra Norvegiei (Liga Națiunilor, 11 octombrie 2020)

Tătărușanu – Manea, Burcă, Toșca, Bancu – Cicâldău, Crețu, Marin – Hagi, Pușcaș, Iancu

Titularii României contra Austriei (Liga Națiunilor, 14 octombrie 2020)

Tătărușanu – Bălașa, Burcă, Toșca, Bancu – Stanciu, Marin, Maxim – Deac, Alibec, Mitriță

3-4-3, prima dată cu noroc

După trei tentative consecutive nereușite cu 4-3-3, Mirel Rădoi a schimbat din nou sistemul, iar norocul naționalei României s-a schimbat și el. Așezați într-un modern italienesc 3-4-3, „tricolorii” au reușit să facă spectacol în amicalul cu Belarus, reprezentativă pe care selecționata noastră a învins-o cu scorul de 5-3.

Titularii României contra Belarusului (Meci amical, 11 noiembrie 2020)

Lazar – Nedelcearu, Mitrea, Toșca – Mogoș, Marin, Nistor, Ganea – Man, Pușcaș, Tănase

Cel puțin cinci fotbaliști schimbați de la primul meci cu Irlanda de Nord

După cum se poate vedea, primul „11” din partida tur cu Irlanda de Nord nu a rămas deloc un etalon pentru Mirel Rădoi. În celalalte cinci meciuri, selecționerul a folosit de fiecare dată cel puțin cinci alți fotbaliști decât cei din partida sa de debut pe banca primei reprezentative.

ADVERTISEMENT

Nu doar postul de fundaș dreapta i-a dat bătăi de cap lui Rădoi în acest mandat, ci și postul de fundaș stânga, acolo unde înlocuitorul lui Răzvan Raț pare să se lase în continuare așteptat. În cele șase meciuri au fost folosiți pe acea poziție Nicușor Bancu, Mario Camora și Cristian Ganea.

Cu trei pe linia de fund și în returul de la Belfast

La fel ca la duelul cu Belarus, Mirel Rădoi a ales să meargă în continuare pe varianta cu trei fundași centrali și în ultimul meci al naționalei României din 2020. Mai mult, la partida cu Irlanda de Nord au fost aruncați în teren încă din primul minut toți fotbaliștii concovați de la FCSB: Iulian Cristea, Valentin Crețu, Dennis Man și Florin Tănase.

 Tătărușanu – Nedelcearu, Cristea, Toșca – Crețu, Marin, Nistor, Camora –  Man, Alibec, Tănase


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,34 este cota pentru „marchează gazdele” la meciul Irlanda de Nord – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: