Sport

Mirel Rădoi, „înțepat” de un fost coleg: „S-a înconjurat de yesmeni”

Nici măcar foștii colegi nu-l mai menajează pe selecționer după înfrângerile din ultima vreme. „S-a înconjurat de yesmeni”, susține Florin Lovin.
08.06.2021 | 12:32
Mirel Radoi intepat de un fost coleg Sa inconjurat de yesmeni
ADVERTISEMENT

Ajuns la patru înfrângeri consecutive pe banca echipei naționale a României, Mirel Rădoi nu reușește să-și găsească aliați nici în rândul foștilor săi colegi. Ba chiar este acuzat că „se înconjoară” de oameni care nu îndrăznesc să-l critice, pe modelul nașului Gigi Becali.

Toți vor să audă ”da, ai făcut numai lucruri bune!”. Și am avut surpriza asta cu foarte mulți, chiar cu foști colegi de-ai mei care au ajuns antrenori”, susține Florin Lovin. Lucrurile erau, însă, diametral opuse de-a lungul carierei de fotbalist a actualului selecționer.

ADVERTISEMENT

Sub conducerea sa, „tricolorii” au înregistrat până acum un bilanț dezamăgitor – șapte înfrângeri, patru victorii, două remize – și a încasat nu mai puțin de 23 de goluri. De altfel, n-am mai pierdut patru meciuri consecutive din 1984, când pe banca tehnică se afla Mircea Lucescu.

Mirel Rădoi, criticat de fostul său coleg: „S-a înconjurat de yesmeni”

În fiecare antrenor din România zace un pic de Gigi Becali. Toată lumea îl critică pe Gigi Becali, pentru faptul că se înconjoară de oameni care să-i spună numai lucruri frumoase, genul de yesmeni, dar cam toți vor același lucru.

ADVERTISEMENT

Toți vor să audă ”da, ai făcut numai lucruri bune!”. Și am avut surpriza asta cu foarte mulți, chiar cu foști colegi de-ai mei care au ajuns antrenori. Dacă ar fi să aleg un căpitan, care m-a reprezentat în vestiar, de-a lungul carierei, acela este Mirel Rădoi.

Eu am avut niște clinciuri cu el foarte mari, adică picioare în spate pe la antrenamente, dar nu este ranchiunos, este o mare calitate. Dar ca antrenor e mai greu, pentru că lucrurile nu depind doar de el.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu  avut rezultate de la început, a fost mereu în căutare de jucători și de aici lipsa de omogenitate. Asta e problema generală a fotbalului românesc. Să vă dau un exemplu. Rar găsim un antrenor secund care să fie stăpân pe el și să aibă puterea de a-l contrazice pe antrenorul principal”, a declarat Florin Lovin la Digi Sport.

Selecționerul și-a ieșit din minți la conferința de presă. Ce a spus despre Victor Pițurcă și Anghel Iordănescu

În altă ordine de idei, Mirel Rădoi și-a vărsat nervii pe jurnaliști după înfrângerea suferită de naționala României, scor 0-1, în fața Angliei, una dintre favoritele Campionatului European, care stă să înceapă. Iritat de întrebările care îi erau adresate, selecționerul s-a lansat într-o adevărată tiradă.

ADVERTISEMENT

Aş fi fost curios dacă aţi fi putut să puneţi întrebările astea (n.r. de exemplu, de ce l-a schimbat pe Sorescu cu Căpușă) când erau Victor Piţurcă sau Anghel Iordănescu şi dacă v-ar fi răspuns.

Eu vă răspund cu plăcere, pentru că îmi plac provocările astea. Era normal pentru că am depus efort foarte mare şi în partida cu Georgia. Jucătorii vin după un sezon foarte greu.

Era normală oarecum acea schimbare. Am văzut din prima repriză că Deian Sorescu era foarte obosit, la fel şi Alibec”, a răbufnit Mirel Rădoi. Bilanțul său nu este, însă, cel mai negru din istoria naționalei. Între 1959 și 1962, „tricolorii” au înregistrat cinci eșecuri consecutive, după cum urmează:

  • 26 aprilie 1959: Turcia – România 2-0, preliminariile Campionatului European din 1960
  • 22 mai 1960: România – Cehoslovacia 0-2, preliminariile Campionatului European din 1960
  • 29 mai 1960: Cehoslovacia – România 3-0, preliminariile Campionatului European din 1960
  • 14 octombrie 1962: Germania de Est – România 3-0, meci amical
  • 1 noiembrie 1962: Spania – România 6-0, preliminariile Campionatului European din 1964
ADVERTISEMENT