Sport

Mirel Rădoi, ironic cu jurnaliștii după eșecul în fața Angliei. ”Mă întreb dacă Pițurcă sau Iordănescu v-ar fi răspuns la întrebări”

Mirel Rădoi a bifat a 7-a înfrângere în calitate de selecționer al României, iar criticile încep să-l irite. Acesta a răspuns ironic întrebărilor jurnaliștilor, la conferința de presă de după amicalul cu Anglia.
07.06.2021 | 13:30
Mirel Radoi ironic cu jurnalistii dupa esecul in fata Angliei Ma intreb daca Piturca sau Iordanescu var fi raspuns la intrebari
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a făcut trimitere la perioada în care selecționeri erau Victor Pițurcă și Anghel Iordănescu, atunci când a fost întrebat de ce l-a schimbat pe Deian Sorescu.

Fotbalistul lui Dinamo a fost înlocuit cu Tiberiu Căpușă, iar acesta din urmă, aflat la debutul în tricoul echipei naționale, a comis fault în careu și Anglia a înscris unicul gol al întâlnirii.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi: ”Înainte de rezultat ne interesează integritatea jucătorilor”

De când a preluat banca tehnică a echipei naționale, Mirel Rădoi a adunat 13 partide. Mai mult de jumătate dintre acestea au însemnat eșecuri și doar 30% este procentajul victoriilor în mandatul lui.

Jurnaliștii prezenți la conferința de presă de după meciul cu Anglia, pierdut de ”tricolori” cu 0-1, au încercat să afle care sunt rațiunile deselor schimbări pe care le efectuează, lucru care l-a iritat pe selecționer.

ADVERTISEMENT

”Aş fi fost curios dacă aţi fi putut să puneţi întrebările astea când erau Victor Piţurcă sau Anghel Iordănescu şi dacă v-ar fi răspuns. Eu vă răspund cu plăcere, pentru că îmi plac provocările astea.

Au fost anumite situaţii, au fost jucători care au acuzat o oboseală acută. Era normal pentru că am depus efort foarte mare şi în partida cu Georgia. Jucătorii vin după un sezon foarte greu. Era normală oarecum acea schimbare (Taub în locul lui Sorescu, din minutul 66 – n.r.).

ADVERTISEMENT

Am văzut din prima repriză că Deian Sorescu era foarte obosit, la fel şi Alibec. Le-am spus la pauză că trebuie să tragă de ei măcar 10-15 minute pentru a putea să le dăm timp şi celorlalţi jucători ca să se încălzească.

Sunt situaţii când trebuie să schimbăm jucătorii pentru că pur şi simplu nu mai pot. Înainte de toate, chiar şi de rezultat, ne interesează integritatea jucătorilor”, a reacționat Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea a taxat îndrăzneala lui Rădoi de a se compara cu Pițurcă și Iordănescu

Răspunsurile ironice ale selecționerului Mirel Rădoi la întrebările ziariștilor l-au scos din minți pe fostul mare portar al României, Florin Prunea. Acesta consideră să este lipsă de respect din partea lui Rădoi să se compare cu foștii selecționeri Victor Pițurcă și Anghel Iordănescu.

”Comparația între Iordănescu, Piţurcă şi el este, în primul rând, o lipsă de respect faţă de foștii lui antrenori. Rădoi îmi lasă din ce în ce mai mult impresia că seamănă cu Domnul Goe!

Ceartă presă, îi ceartă pe Iordănescu şi pe Piţurcă, ceartă jucătorii și foştii jucători care îi mai atrag aşa atenţia. Se vede clar că echipa națională nu mai are antrenor.

Eu eram sigur că l-a schimbat pe Sorescu, pentru o accidentare. Dar să zică ca l-a schimbat pentru că este foarte obosit… Mie nu mi-a lăsat impresia că a fost obosit. De ce îl schimbi? De ce nu a recunoscut că a greșit?”, a izbucnit Florin Prunea, la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT