Fotbal intern

Mirel Rădoi, marcat de moartea lui Ilie Balaci. “Ce s-a întâmplat a fost un semn!”

23.10.2018 | 12:00
Mirel Radoi marcat de moartea lui Ilie Balaci Ce sa intamplat a fost un semn

Mirel Rădoi, selecţionerul echipei naţionale a României U21, a vorbit despre moartea lui Ilie Balaci (62 de ani). Fostul căpitan al Stelei a rămas marcat de pierderea celui poreclit “Minunea Blondă”. Mirel Rădoi, fost fotbalist la Extensiv, a ştiut de mic ce a însemnat Ilie Balaci pentru Craiova.

Selecţionerul echipei naţionale a României crede că oltenii trec printr-un moment dificil, după ce fostul jucător al Craiovei a murit în cursul zilei de duminică, 21 octombrie. Mirel Rădoi a vorbit şi despre meciul disputat de jucătorii lui CS U Craiova contra FCSB-ului, scor 2-1, în etapa a 12-a, în Liga 1 Betano şi crede că a oltenii au primit un semn de la Ilie Balaci în momentul în care Renato Kelic a înscris în propria poartă în minutul 8.

Moartea lui Ilie Balaci l-a marcat pe Mirel Rădoi

“E o durere pentru Oltenia, eu nu am putut rămâne la interviuri și le cer scuze colegilor dumneavoastră. M-ar fi pufnit plânsul. Sper ca fotbalul oltean să nu-l uite prea devreme. Și ce s-a întâmplat duminică e un semn. Până la urmă acel autogol din minutul 8 nu e o simplă coincidență. Și acum când mă gândesc mi se face pielea de găină. Nici dacă regizai nu îți ieșea așa ceva. Până la urmă el a arătat că a fost aproape de Craiova, pentru că jucătorii Craiovei au dat toate golurile”, a spus Mirel Rădoi, conform gsp.

Născut în 1956, la Bistreţ, Ilie Balaci a fost unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti din istoria României. “Minunea blondă” a bifat 65 de selecţii şi opt goluri în tricoul echipei naţionale şi s-a lasat în fotbal la Universitatea Craiova, acolo unde a jucat timp de 11 ani, între 1973 – 1984. Cu gruparea din Bănie, Ilie Balaci a cucerit două titluri de campion, în 1980 şi 1981, şi patru Cupe ale României.

Ilie Balaci a fost desemnat în două rânduri cel mai bun fotbalist al României, în 1981  şi 1982.