Sport

Mirel Rădoi, mesaj clar înainte de meciul cu FC Argeș: „Eu nu am anunțat titlul!” De ce nu joacă Arlauskis și Rivaldinho

Mirel Rădoi ( 41 de ani) a vorbit la conferința de presă despre meciul Universității Craiova cu FC Argeș din SuperLiga.
05.10.2022 | 16:50
Mirel Radoi mesaj clar inainte de meciul cu FC Arges Eu nu am anuntat titlul De ce nu joaca Arlauskis si Rivaldinho
Mirel Radoi discuta cu Jovan Markovic si Andrei Virgil Ivan sub privirile lui Emil Pieleanu in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FC Voluntari, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, vineri 30 septembrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a explicat care e principalul motiv pentru care Universitatea Craiova nu a reușit să urce în clasament în acest sezon.

Mirel Rădoi e din ce în ce mai mulțumit de jucătorii săi: „Am început să ne consolidăm anumite principii de joc”

Antrenorul Universității Craiova a prefațat meciul extrem de important din deplasare cu FC Argeș, iar „leii” speră la trei victorii în ultimele trei meciuri din acest tur de campionat: „Au ceva probleme. Cred că ar merita mult mai puncte și au reușit să marcheze două goluri împotriva FCSB-ului. Au jucători foarte buni, mă refer la Isfan, Garita.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a punctat aspectele pozitive din jocul Universității Craiova: „Am început să ne consolidăm anumite principii de joc, avem ocazii de a marca și nu trebuie să începem să jucăm după 15 minute”.

Rădoi e convins că FC Argeș ar fi putut să întoarcă rezultatul dacă Andrei Prepeliță ar fi fost alături de jucători până la finalul meciului cu FCSB: „E posibil să fi avut un final de joc mai disputat dacă era Andrei pe bancă. A fost doar o cădere de calciu din ce am înțeles. Echipa ar fi fost mai agresivă cu el.

ADVERTISEMENT

În momentul de față nu mai sunt preocupați de organizarea ofensivă, închid spațiile foarte bine și riscă doar dacă sunt în dezavantaj, multe mingi în profunzime pentru Garita și pentru ceilalți mijlocași.

Apoi joacă la margine și aduc minim doi jucători în careu. Trebuie să facem un marcaj foarte strict. Pitești nu are foarte multe lucruri din punct de vedere ofensiv, dar câte au, sunt bine puse la punct.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a explicat de ce Arlauskis și Rivaldinho nu au debutat încă la Universitatea Craiova: „Și noi și ei vor să joace”

Mirel Rădoi a vorbit și despre programul complicat, cu deplasări foarte lungi: „Ar trebui să încheiem cu o victorie pentru a rămâne pe loc de play-off. Urmează Petrolul, UTA, Cupa României, avem mult de călătorit”.

Antrenorul oltenilor a declarat că Arlauskis și Rivaldinho nu sunt la același nivel din punct de vedere fizic cu coechipierii lor: „I-am adus și noi și ei vor să joace. Pentru Arla mai durează ceva și vom vedea când va fi la același nivel cu ceilalți. Riva a fost accidentat și trebuie să revină. Nu aș putea să introduc un jucător care nu a făcut două-trei zile antrenamente cu echipa”.

ADVERTISEMENT

Rădoi a vorbit și despre accidentarea lui Elvir Koljic și nu are de gând să mai transfere un atacant: „Dacă am fi știut dinainte că se accidentează. Ce să facem? Să aducem 40 de jucători? E o risipă financiară degeaba. Cum poți antrena 30 și ceva de jucători? Nu ai cum să previi o astfel de situație. Ca număr sunt atacanți”. 

Mirel Rădoi mai cere timp la Universitatea Craiova: „Facem abia două luni de când suntem aici”

Mirel Rădoi a tras concluziile la două luni de când a semnat cu Universitatea Craiova și e de părere că este nevoie în continuare de răbdare.

„Noi abia sâmbătă facem două luni de când suntem aici. E foarte greu și pentru ei să asimileze toate informațiile într-o perioadă scurtă. Acum cu pauza naționalei am reușit, dar au fost foarte mulți jucători la națională. Ăsta e adevărul”.

Pentru Mirel Rădoi, obiectivul principal în acest moment este calificarea în play-off-ul SuperLiga și nu vrea să se gândească prea departe:  „Eu nu am anunțat titlul, nu o să-l anunț decât dacă jucăm cu el pe masă în ultima etapă. Trebuie să ne asigurăm locul în play-off. Sunt puține puncte pentru partidele pe care le-am disputat până acum. Rezultatele nu reflectă tot timpul realitatea din teren. Dacă a lipsit ceva în ultimii ani, asta a fost pentru a ajunge mai sus în clasament. 

Problema noastră e concentrarea la finalizare. Ratăm foarte mult. E cel mai greu lucru de fapt să bagi mingea în plasă. Ajungem foarte ușor la poartă”, a mai spus Mirel Rădoi la conferința de presă.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,72 este cota pentru ”1X solist” la FC Argeș – U Craiova. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT