Sport

Mirel Rădoi, mesaj emoționant de „adio” la despărțirea de naționala României: „Sunt trist!”

Mirel Rădoi a transmis un mesaj emoționant de despărțire către toată suflarea fotbalului românesc și a confirmat oficial că nu se mai pune problema să mai continuie la echipa națională a României.
09.12.2021 | 13:17
Mirel Radoi mesaj emotionant de adio la despartirea de nationala Romaniei Sunt trist
Mirel Rădoi și-a încheiat oficial mandatul la echipa națională a României pe data de 30 noiembrie. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi și-a încheiat pe 30 noiembrie mandatul de selecționer al României și a ținut la final să transmistă un mesaj tuturor suporterilor.

Fostul selecționer a transmis un mesaj prin intermediul site-ului Federației Române de Fotbal și a spulberat astfel orice șansă să mai continue pe banca naționalei României așa cum a promis când a făcut anunțul.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, scrisoare de rămas bun pentru suporterii echipei naționale a României: „Am trecut prin multe”

Mirel Rădoi a fost extrem de emoționat încă din primele rânduri ale acestei scrisori și a explicat de ce a fost nevoie de zece zile de la încheierea contractului pentru a face acest anunț:„A venit momentul să ne luăm rămas bun. Am amânat să fac asta pentru că nu îmi e ușor, dar e timpul ca echipa națională a României să meargă înainte fără mine”.

Sunt trist. Trist pentru că se încheie un proiect în care am investit foarte mult și unde mi-am dorit enorm să reușesc. Obiectivul nu a fost îndeplinit, dar am speranța că jucătorii promovați în ultimii ani vor face performanță în tricoul echipei naționale și vor duce România la turnee finale.

ADVERTISEMENT

Sunt și fericit pentru că am avut onoarea de a reprezenta din nou România, de a asculta iarăși imnul național de la nivelul gazonului. Pentru mine, jucător sau antrenor, meciuri oficiale sau amicale, de fiecare dată emoțiile sunt la fel, se face pielea de găină…”.

Mirel Rădoi, mulțumiri speciale pentru Federația Română de Fotbal

„Am trecut prin multe în această perioadă de timp: pandemia, acțiuni anulate, program modificat, cazuri pozitive, stadioane goale. Nu vreau să credeți că sunt scuze, sunt doar niște încercări care ne-au întărit și care vor face experiența mea ca selecționer să fie una neuitată.

ADVERTISEMENT

Doresc să mulțumesc Federației Române de Fotbal pentru șansa care mi s-a oferit, deși nu aveam o experiență mare în spate, precum și colegilor din toate departamentele FRF cu care am lucrat pentru modul în care am colaborat în toată această perioadă de timp.

De asemenea, mulțumirile mele merg către Liga Profesionistă de Fotbal și deținătorii de drepturi TV pentru faptul că mereu am găsit înțelegere în programarea partidelor înainte de o acțiune a echipei naționale”.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, mesaj pentru fanii echipei naționale: „Nu voi uita vreodată”

„Suporterilor echipei naționale le mulțumesc pentru că m-au acceptat, am simțit căldura lor. Regret că nu ne-am putut întâlni mai des, din cauza restricțiilor, dar i-am simțit aproape. Au reușit să ne facă să ne simțim acasă în Italia, în 2019. Nu voi uita vreodată semifinala de la Bologna, unde, din 20.000 de spectatori, 18.000 au fost români.

Niciodată nu m-am simțit mai mândru că sunt român decât în fața lor, a suporterilor echipei naționale, acolo, jos, pe teren. Continuați să iubiți echipa națională, necondiționat! E a voastră, a noastră, a tuturor românilor!

Jucătorii… Ei sunt și vor fi mereu cei mai importanți. Le mulțumesc pentru modul în care s-au prezentat la echipa națională și cum au răspuns la modul de lucru al meu și al staff-ului meu! Cu unii dintre ei am lucrat din 2018, încă de la Under 21, i-am văzut cum cresc și cum se dezvoltă”.

Ce le transmite Mirel Rădoi jucătorilor echipei naționale a României: „Să nu lase pe nimeni să le spună că nu au valoare!”

„Am trăit împreună momente minunate în Italia, am creat o familie și o unitate de grup unică, atmosferă pe care ulterior am recreat-o și la prima selecționată, alături de jucătorii mai experimentați.

Mesajul meu către tricolori este să aibă încredere în ei și să nu lase pe nimeni să le spună că nu au valoare! Să creadă în ei și să muncească pentru ei, în primul rând. Și să nu uite că nu există bucurie mai mare ca fotbalist decât atunci când faci milioane de suporteri fericiți!

Sunt norocoși că au șansa de a realiza asta, să profite de ea! Mult succes, băieți! Hai, România! Mirel Rădoi, suporter al echipei naționale… pentru totdeauna”, a fost mesajul transmis de fostul selecționer.

ADVERTISEMENT