Fotbal intern

Mirel Rădoi, noul selecționer la numai 38 de ani. Toate detaliile contractului + cei doi antrenori uriași cu care se va consulta. EXCLUSIV

25.11.2019 | 12:21
Mirel Radoi noul selectioner la numai 38 de ani Toate detaliile contractului  cei doi antrenori uriasi cu care se va consulta EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Ceea ce se anunțase în ziua meciului Spania – România de la Madrid, acum 7 zile, va deveni oficial marți, 26 noiembrie. Mirel Rădoi, antrenorul naționalei de tineret, și-a dat acordul de principiu și va fi anunțat selecționerul primei reprezentative, urmând să stea pe bancă la semifinala de baraj cu Islanda. Meciul care va reprezenta primul pas spre ultimul bilet spre EURO 2020 va avea loc pe 26 martie 2020, în deplasare. Informația a fost publicată în cursul dimineții și de către prosport.ro.

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,25 este cota pentru “2 solist” în meciul de baraj Islanda – România, în semifinalele barajului din Liga Națiunilor. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

UPDATE 25 noiembrie, ora 13:40 / FRF a anunțat că Mirel Rădoi este propunerea Comisiei Tehnice a Federației Române de Fotbal pentru postul de selecționer al României, printr-o postare pe frf.ro.

Întrunită azi, 25 noiembrie, Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal a decis să îl propună pe Mirel Rădoi pentru postul de selecționer al Echipei Naționale”, s-a arătat în comunicatul Federației Române de Fotbal. Propunerea va fi dezbătută de Comitetul Executiv al FRF în cadrul unei ședințe de marți, 26 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Știre inițială:

Mirel Rădoi, noul selecționer la numai 38 de ani. Contract pe doi ani, cu 20.000 de euro lunar, plus clauză de prelungire în 2022

Mirel Rădoi, care a împlinit 38 de ani pe 22 martie, va fi validat de Comisia Tehnică a FRF condusă de Mihai Stoichiță, dar detaliile sunt deja puse la punct. Rădoi va avea contract pe doi ani cu naționala României, urmând ca angajamentul să fie prelungit dacă va califica echipa la Mondialul din 2022 din Qatar.

În acest moment, la tineret, Mirel Rădoi are un salariu pe an de 60.000 de euro și va câștiga la echipa mare 250.000 de euro anual. Adică puțin peste 20.000 de euro pe lună, o creștere de peste 4 ori a contractului. Mirel Rădoi va avea și un bonus dacă va califica naționala la Mondialul din 2022, dar valoarea acestuia nu s-a discutat clar, pentru că nu au fost anunțate încă premiile de la FIFA.

ADVERTISEMENT
mirel rădoi
Mirel Rădoi, noul selecționer al României, se va decide în câteva zile asupra staff-ului cu care va lucra la prima reprezentativă. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Mirel Rădoi a obținut acceptul de a se consulta cu doi antrenori uriași, ambii foști selecționeri: Victor Pițurcă și Mircea Lucescu!

Pentru că tot s-au vehiculat mai multe variante de selecționeri după plecarea lui Cosmin Contra, FANATIK a aflat că finala a fost între Mirel Rădoi și Dan Petrescu, tehnicianul campioanei CFR Cluj. Așa cum am anunțat zilele trecute, Dan Petrescu a condiționat venirea la națională de continuarea până în vară la CFR Cluj, astfel că discuțiile sale cu FRF s-au oprit în acest punct.

Mirel Rădoi a obținut deja acceptul Comisie Tehnice de a se consulta cu doi foști selecționeri, antrenori uriași în fotbalul românesc. Anume, Victor Pițurcă și Mircea Lucescu. Cu primul Mirel a vorbit deja, fiind prezent duminică la meciul Craiova – Hermannstadt, Piți asigurându-l că-l va ajuta cu orice sfat. La fel stau lucrurile și în cazul lui Mircea Lucescu, care va fi extrem de util pentru Rădoi încă de la debut, meciul cu Islanda de la Reykjavik, pentru că „Il Luce” îi știe foarte bine pe adversari, cu care s-a confruntat când era pe banca naționalei Turciei.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu i-a promis lui Mirel Rădoi că va merge cu naționala la Olimpiada de la Tokyo

Răzvan Burleanu, președintele FRF, îl va anunța marți după-amiază pe Mirel Rădoi ca nou selecționer. Înainte, Burleanu va lua și acceptul Comitetului Executiv care va avea o nouă ședință programată pentru ora prânzului. Burleanu e de acord sută la sută cu varianta Rădoi, șeful federației fiind convins că Mirel va face față unui meci cu asemenea presiune cum este cel din Islanda de partidele tineretului de la EURO. Atunci Rădoi, deși tânăr și cu puțină experiență, a gestionat foarte bine situația și tricolorii mici au fost la un pas de finală.

mirel rădoi
Răzvan Burleanu merge pe mâna selecținerilor tineri. După Cosmin Contra urmează Mirel Rădoi. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Iar rezultatul excelent din vară al lui naționalei de tineret a adus după sine și calificarea după 56 de ani la Olimpiada de la Tokyo. FANATIK a scris despre faptul că Rădoi își dorește foarte mult să meargă în Japonia cu naționala, iar Burleanu a rezolvat și acest aspect. Din informațiile noastre, președintele FRF i-a promis personal lui Mirel Rădoi că el va conduce România la Tokyo! Astfel că s-a rezolvat și această dilemă. Urmează numirea oficială a lui Rădoi, apoi Mirel se va seta zi de zi pe pregătirea meciului crucial cu Islanda din 26 martie.

Topul celor mai tineri selecționeri ai naționalei României

  • 1. Costel Rădulescu – 27 de ani (1923-1924) – primul mandat
  • 2. Gheorghe Popescu – 33 de ani (1952-1958) – primul mandat
  • 3. Ion Mihăilescu – 33 de ani (1949-1950)
  • 4. Jean Lăpușneanu – 34 de ani (1942-1943)
  • 5. Alexandru Săvulescu – 36 de ani (1934-1935) – primul mandat
  • 6. Mircea Lucescu – 36 de ani (1981-1986)
  • 7. Gică Hagi – 36 de ani (2001-2002)
  • 8. Mirel Rădoi – 38 ani (2019 – 
ADVERTISEMENT