Fotbal intern

Bombă! Rădoi, trădat de parteneri! Cine era omul cu bani din spate

UPDATE. Mirel Rădoi a anunţat că preluarea clubului Juventus Bucureşti a picat din cauza faptului că restul investitorilor nu şi-au respectat promisiunea....
30.09.2017 | 00:08
Bomba Radoi tradat de parteneri Cine era omul cu bani din spate
ADVERTISEMENT

UPDATE. Mirel Rădoi a anunţat că preluarea clubului Juventus Bucureşti a picat din cauza faptului că restul investitorilor nu şi-au respectat promisiunea.

“Astăzi trebuia să se vireze banii, dar tranzacţia nu se mai face. Ceilalţi investitori cu care trebuia să colaborez n-au mai virat banii. Îmi cer scuze că această afacere nu s-a mai realizat, îmi cer scuze faţă de jucătorii de la Juventus, faţă de club. Am avut mari speranţe, dar uitaţi-vă ce se întâmplă în România. Chiar îmi pare rău că nu s-a realizat această tranzacţie”, a spus Mirel Rădoi, conform Telekomsport. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

FANATIK.RO a scris despre omul de afaceri care se afla în spatele întregii tranzacţii.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Chiar dacă este pe ultimul loc, cu doar patru puncte, şi fără victorie în actuala ediţie a Ligii 1, Juventus Bucureşti este printre cele mai mediatizate echipe din România. Asta după ce Mirel Rădoi şi-a anunţat intenţia de a cumpăra formaţia patronată de Ilie Ciuclea, 73 de ani.

ADVERTISEMENT

Negocierile se desfăşoară deja de săptămâni bune şi au ajuns în linie dreptă spre o finalizare cu succes. Iar pentru media şi rivalele din Liga 1 rămâne o mare întrebare. Cine este în spatele lui Mirel Rădoi? Primul nume care a fost luat în calcul a fost cel al lui Cosmin Olăroiu. Inclusiv Gigi Becali a mers pe această variantă. Ba chiar s-a mers mai departe şi s-a vorbit despre oameni foarte potenţi din zona Golfului Persic.

“Nu ştiu, e posibil. Oli, părerea mea, are la ora actuală 20 de milioane. Mai are şi Mirel vreo 6-7, ei se pot înhăma la un club de fotbal. Numai că trebuie să ţină cont, că dacă nu au rezultate, în 5-6 se curăţă şi toţi banii investiţi îi pierd. Nu mai dau sfaturi, că dupa aia Mirel e obraznic şi cine ştie ce răspuns îmi dă şi după mă supăr pe el. Lui Oli, că e prietenul meu, i-aş da un sfat, să-şi vadă de treaba lui” , a declarat Becali.

ADVERTISEMENT

Combinaţie pe banii oltenilor, nu ai arabilor

FANATIK a aflat că Mirel Rădoi se bazează pe un partener de afaceri nici pe departe atât de… exotic. Omul care va finanţa din umbră la Juventus Bucureşti este Nicolae Sarcină, cel despre care se spune că ar fi cel mai bogat om din gorj. Chiar dacă este un personaj extrem de discret, amicul lui Rădoi a fost văzut ca posibil investitor la mai multe echipe din România.

Cine este Nicolae Sarcină?

Nicolae Sarcină deţine mai multe afaceri în Oltenia, în special în zona de comerţ alimentar. Deţine compania Succes Nic Com, despre care se spune că ar avea aproximativ 10.000 de angajaţi. A preluat, de asemenea, şi lanţul PIC, după ce Cornel Penescu a început să aibă mai multe probleme cu legea. Conform ultimei ediţii a Top Capital, Sarcină ar avea o avere în jurul a 55 de milioane de euro şi este pe locul 99 între cei mai bogaţi români.
Sponsor la Pandurii, aproape de a prelua Rapidul

ADVERTISEMENT

Despre implicarea lui Nicolae Sarcină în sport s-a vorbit în dese rânduri. Este în prezent sponsor principal al formaţiei Pandurii Târgu Jiu, care însă se confruntă cu serioase probleme financiare. În această vară s-a scris că Sarcină ar fi preluat-o pe  ACS Şirineasa, din Liga a III-a, judeţul Vâlcea. Omul de afaceri gorjean a dezminţit informaţia, la fel ca şi eventuala preluare a Forestei Suceava, variantă de asemenea vehiculată. Rapidul este cel mai important nume de care Sarcină a fost legat. Informaţia că ar prelua Rapidul şi l-ar aduce pe Dumitru Dragomir preşedinte a apărut în 2014 şi nu s-a concretizat.

Contribuţie la construirea stadionului din Târgu-Jiu

Una dintre firmele lui Nicolae Sarcină a fost parte din proiectul pentru construirea noii arene din Târgu Jiu. Compania Succes, cea mai importantă a omului de afaceri gorjean, a asigurat cantitatea de ciment necesară pentru ridicarea arenei. Şi a fost vorba de o cantitate deloc neglijabilă. De ciment, dar şi de bani încasaţi. Lucrările au mers excelent la Târgu-Jiu, iar arena urmează să fie inaugurată în cel mai scurt timp.

Conflict cu Marin Condescu

Varianta ca Nicolae Sarcină să investească la Juventus Bucureşti a ajuns şi la urechile lui Marin Condescu, iar boss-ul de la Pandurii s-a arătat extrem de nemulţumit de această posibilitate. Acesta din urmă se teme că jucătorii gorjeni ar putea rămâne neplătiţi, ba chiar ar exista şi varianta ca Sarcină să mute Juventus la Târgu-Jiu şi să încerce o fuzionare cu echipa pe care el o conduce. Caz în care Condescu ar rămâne în afara schemei.

Ce urmează la Juventus? Opriţa se întoarce antrenor

Mirel Rădoi ar urma să fie omul care conduce echipa în tot ceea ce înseamnă latura sportivă, dar asta nu înseamnă că va fi şi antrenor la Juventus după efectuarea tranzacţiei. La echipă ar urma să revină Daniel Opriţa, bun prieten al lui Rădoi şi omul care a dus-o pe Juve din Liga a III-a până în primul eşalon. Opriţa are şanse mari să stea pe bancă în această etapă, la Cluj, contra celor de la CFR Cluj. Vineri după-amiază merge alături de Rădoi la echipă pentru a anunţa că revine ca antrenor. Opriţa a fost demis de la Juventus după înfrângerea cu FCSB şi un conflict cu patronul Ciuclea, în urma căruia s-a ajuns inclusiv la ameninţări cu bătaia.

ADVERTISEMENT
Tags: