Fotbal intern

Exclusiv. Mirel Rădoi e alesul! Universitatea Craiova îl doreşte pe selecţionerul României în locul lui Cristiano Bergodi

09.11.2020 | 14:20
Exclusiv Mirel Radoi e alesul Universitatea Craiova il doreste pe selectionerul Romaniei in locul lui Cristiano Bergodi
Mirel Radoi este alesul Universitatii Craiova pentru postul de antrenor dupa demisia lui Cristiano Bergodi
ADVERTISEMENT

Selecţionerul Mirel Rădoi este în capul listei de antrenori pe care conducerea Universităţii Craiova o are pentru a-l înlocui pe Cristiano Bergodi după ce italianul şi-a dat demisia la finalul meciului pierdut cu Chindia Târgovişte, scor 0-1. 

FANATIK vă prezintă în exclusivitate variantele pe care oltenii le au pe masă, după ce Cristiano Bergodi şi-a anunţat demisia în direct la TV, odată cu o nouă evoluţie extrem de palidă a echipei acasă, pe stadionul “Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

Problemele personale ale lui Bergodi, dezvăluite în exclusivitate de FANATIK, dar mai ales cele două înfrângeri consecutive din Casa Pariurilor Liga 1, de pe teren propriu, l-au împins pe italian să renunţe la funcţia de antrenor principal.

Anunţul tehnicianului i-a luat prin surprindere pe olteni, Bergodi nediscutând cu nimeni din conducere, în prealabil, despre dorinţa sa de a renunţa. De alfel, până la meciul cu Chindia, numirea unui nou tehnician nu era unul din punctele de pe lista imediată de priorităţi a lui Mihai Rotaru, aflat în recuperare după problemele majore de sănătate pe care le-a avut din cauza infectării cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Imediat după meciul cu Târgovişte, s-au vehiculat mai multe nume pentru banca tehnică a oltenilor, de la Daniel Pancu – aflat într-o ingrată situaţie la Iaşi, până la Eugen Neagoe – liber de contract sau Emil Săndoi – proaspăt câştigător în faţa oltenilor, echipa sa de suflet.

FANATIK vă prezintă în exclusivitate variantele pe care Universitatea Craiova le ia în calcul cu adevărat pentru a-l înlocui pe Bergodi. Iar pe ea nu se regăsesc numele de mai sus. 

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova îl doreşte ca antrenor principal pe selecţionerul Mirel Rădoi

După ce au ratat titlul la mustaţă în urmă cu câteva luni, în favoarea lui CFR Cluj, oltenii nu iau în calcul decât locul 1 la finalul sezonului în curs. Iar pentru asta, Mihai Rotaru ţinteşte sus şi  este dispus să aibă răbdare şi să facă eforturi majore pentru a aduce stabilitate pe termen lung la nivelul băncii tehnice.

Numele alesului oltenilor este cel al actualului selecţioner al naţionalei, Mirel Rădoi, un oltean care are pedegree-ul dorit de conducerea clubului şi care s-ar plia pe strategia şi planurile pe termen mediu şi lung ale clubului din Bănie. De altfel, prima reacţie oficială la dezvăluirea FANATIK nu a întârziat să apară dinspre Craiova, reacţie ce susţine sosirea lui Rădoi în Bănie.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi se va decide dacă renunţă la naţională şi preia Ştiinţa, după meciurile României

Situaţia contractuală a lui Mirel Rădoi este, momentan, complicată. Acesta este sub contract cu FRF,  mai are de disputat două meciuri oficiale şi un amical în perioada imediat următoare, iar selecţionerul nu va lua în calcul să discute oferta Universităţii Craiova înainte de partidele cu Belarus, Norvegia şi Irlanda de Nord.

ADVERTISEMENT

Cert este că dezamăgirea selecţionerului Rădoi, un oltean cu mândrie care nu acceptă umilinţele, este mare după ratarea calificării în finala barajului de la EURO 2021, dar şi după înfrângerile cu Norvegia şi Austria din Liga Naţiunilor. Iar declaraţiile lui Mirel de la finalul meciului pierdut la Ploieşti, cu Austria, stau mărturie.

“Nu știu dacă putem vorbi de reconfirmarea mea. Va trebui în această lună să vedem care au fost progresele, dacă au existat. După dubla din noiembrie, vom vedea cum vor sta lucrurile. Dacă progresele nu vor exista, va trebui să ne gândim la altcineva”Mirel Rădoi, despre renunţarea la postul de selecţioner al României

Ultima miză a lui Rădoi la naţională: orgoliul rănit şi clasamentul FIFA, important pentru preliminariile CM 2022

În urmă cu o lună, România se afla în urna a doua valorică pentru preliminariile CM 2022, însă cele 3 înfrângeri consecutive au coborât naţionala noastră 10 locuri în clasamentul FIFA, implicit în urna a treia valorică pentru tragerea la sorţi din decembrie.

clasament fifa
Romania a pierdut 10 locuri in clasamentul FIFA dupa cele 3 infrangeri din octombrie

Şansele ca naţionala să revină în urna a doua sunt minime, însă Rădoi vrea neapărat să repare, măcar la nivel de imagine, dezastrul rezultatelor din octombrie. Iar pentru asta nu ia în calcul o altă înfrângere în cele trei meciuri rămase, inclusiv în amicalul cu Belarus.

Abia apoi, Mirel Rădoi va anunţa dacă va mai continua sau nu la cârma naţionalei, deşi apropiaţii săi susţin că acesta este mult mai tentat să revină la meseria de antrenorat full time, la nivel de club, şi să renunţe la naţională.

„Echipa din Liga 1 pe care mi-ar plăcea să o antrenez e Universitatea Craiova. Am crescut ca fan al Craiovei și am acceptat transferul la Steaua și pentru că nu era un rival atât de mare cum era Dinamo. Regret că în cariera mea de fotbalist n-am jucat în tricoul Universității. Măcar ca antrenor să am posibilitatea asta, să antrenez echipa pe care am simpatizat-o atunci când eram copil” – Mirel Rădoi, octombrie 2018

Mirel Rădoi a fost dorit de U Craiova şi în 2019. Atunci, FRF s-a opus

Mirel Rădoi nu este dorit pentru prima dată de olteni. În aprilie 2019, conducerea din Bănie l-a dorit pe selecţionerul de la tineret Mirel Rădoi, dar FRF s-a opus oricărei discuţii.

De altfel, nici Mirel Rădoi nu a fost foarte decis să facă pasul spre olteni în acel moment, bucurându-se de sprijinul total al FRF şi mirajul oferit de echipa naţională, la care a ajuns apoi.

“Despre posibilitatea ca Rădoi să plece ca antrenor la Craiova, vă răspund clar: nu! Dar, o să și detaliez. Încă de la început, am convenit cu Mirel Rădoi că angajamentul său cu Federația Română de Fotbal nu este doar pentru campania în curs, ci inclusiv pentru noua campanie, care va începe în toamnă” – Răzvan Burleanu, aprilie 2019 

Acum însă, “noua campanie” se încheie odată cu meciul cu Irlanda de Nord, iar Rădoi pare mai decis ca oricând să revină în antrenorat la nivel de club.

La urma urmei, una din marile ambiţii ale lui Rădoi, ca un oltean veritabil ce este, va fi să-i sufle titlul naşului Gigi Becali, scenariu la care “toată seminţia de olteni” rezonează!

Ce poate face Universitatea Craiova până se decide Mirel Rădoi: numirea unui interimar

Însă timpul nu curge în favoarea oltenilor. După un start fulminant în campionat, oltenii s-au văzut depăşiţi de FCSB în clasament, iar în faţă îi aşteaptă meciuri cu adevărat dificile, după pauza destinată meciurilor naţionalei: deplasări deloc uşoare la Botoşani şi Arad şi dubla de “care pe care” cu FCSB şi CFR Cluj din finalul turului de campionat! Iar decizia lui Mirel Rădoi nu poate veni mai devreme de finalul săptămânii viitoare, după meciul din Irlanda de Nord.

În atare condiţii, Mihai Rotaru se vede obligat, până la decizia finală a lui Mirel Rădoi, să numească un antrenor intermiar. Care poate fi din rândul actualului staff sau interiorul clubului.

Sau, surpriză, poate veni din exterior, poate chiar după discuţii cu Mirel Rădoi!

Laurenţiu Reghecampf, varianta liberă de contract, dar greu de realizat

Oltenii nu-l au doar pe Mirel Rădoi pe listă. Laurenţiu Reghecampf este celălalt nume de pe lista scurtă de antrenori luată cu adevărat în calcul de U Craiova.

Sosirea lui Reghe însă este dificil de realizat, deoarece este un antrenor extrem de scump, nivelul salarial pe care fostul antrenor al Stelei îl are după contractele din ţările arabe fiind extrem de ridicat. De altfel, Reghe negociază deja preluarea unei alte echipe din zona arabă, după despărţirea de Al Wasl.

Mai mult decât atât, Anamaria Prodan a declarat deunăzi că “nu se pune problema ca Laur să preia Craiova”, declaraţie ce arată clar că, în ciuda unei relaţii bune pe care familia Reghecampf o are cu conducerea Universităţii, numitorul comun al unei colaborări este greu de atins, prin prisma doleanţelor fiecăreia dintre părţi.