Fotbal intern

Mirel Rădoi, omul din spatele antrenorului: nervos, tactician, glumeț, petrecăreț!

13.10.2018 | 01:38
Mirel Radoi omul din spatele antrenorului nervos tactician glumet petrecaret

Mirel Rădoi are 3 victorii din 3 meciuri pe banca naționalei de tineret. FANATIK.RO a încercat să facă portretul omului din spatele selecționerului folosindu-se de manifestările acestuia din timpul partidei cu Țara Galilor, de declarațiile de după meci, dar și de informațiile din culisele naționalei mici devenite mari.

Mirel Rădoi a învins Portugalia la ea acasă, 2-1, cu penalty apărat de Ionuț Radu în minutul 100, a depășit Bosnia la Ovidiu cu 2-0, iar acum a copiat această victorie în fața Țării Galilor, fiind la un punct de prima mare realizare a carierei de antrenor: calificarea la turneul final continental din vara viitoare (16-30 iunie 2019, Italia – San Marino).

Mirel Rădoi, omul din spatele antrenorului: NERVOS

Extrem de deranjat de modul cum tricolorii s-au prezentat în prima repriză, Rădoi „a intrat” în ei la vestiare. Nervos, dar fără să ridice tonul prea tare, Rădoi a dat un „delete” peste ce s-a întâmplat în primele 45 de minute și a cerut resetarea echipei.

Nu pot să dezvălui acum tot ce am făcut în pauză. Mă bucur că jucătorii au înțeles că n-au jucat decât la 25 la sută din potențialul lor. Le-am reamintit tot ce a scris fiecare dintre ei înainte de meci. Când au înțeles asta, jocul a fost la latitudinea noastră”, a povestit Rădoi.

Mirel Rădoi – FERICIT

Această generație trebuie să treacă acest prag. Acești jucători vor fi un model de urmat, e o mentalitate pe care trebuie să o construim. Sunt un român fericit! Sper ca marți, după meciul de la Ploiești, să fiu un român mândru. Acești băieți vor realiza ceva ce nu s-a mai întâmplat de 20 de ani. Și dacă vor pleca în vacanță să fie mândri și să spună, chiar dacă nu îi întreabă nimeni, că sunt din România”.

Mirel Rădoi – TACTICIAN

FANATIK.RO a oferit în exclusivitate informația că Andrei Ivan va fi vârful de careu pe care Mirel Rădoi îl va titulariza. La conferința de presă de după victoria împotriva Țării Galilor, selecționerul a vorbit despre cum a gândit partida care, practic, ne duce la Europeanul din Italia.

Mirel Rădoi a explicat la conferința de presă cum a gândit tactic victoria care ne duce la Euro
Mirel Rădoi a explicat la conferința de presă cum a gândit tactic victoria care ne duce la Euro

A fost o ședință mai lungă în aceste zile între noi, cei din staff, pentru că știam problemele pe care adversarul le are la nivelul fundașilor centrali. Stăteau foarte mult în linie, urcau doar fundașii laterali și atunci am încercat să eliberăm foarte mult spațiul pentru pasele lui Ianis Hagi în profunzime pentru Andrei Ivan. Când Ianis s-a eliberat în zona centrală și a putut să paseze în ultimii 30 de metri, a făcut-o foarte bine. Am fost nevoiți la un moment dat să acționăm planul B. Dacă unul dintre mijlocașii noștri laterali nu aveau o zi bună acolo acționam. Am văzut că adversarul are unele probleme la partea dreaptă, la Florinel Coman, așa că am mutat cu Ivan în stînga și cu Pușcaș în centru ca să putem avea și mai mult spațiu”.

Mirel Rădoi – GLUMEȚ

Cu cîteva zeci de secunde înainte de intrarea pe teren a lui George Pușcaș, un grup de circa 20 de fani de la Tribuna I a afișat din cartoane numele golgeterului de la Palermo. Presimțeau ceva?

Le-am dat sms unora de acolo și i-am anunțat să pregătească rapid coregrafia pentru că urmează să intre George pe teren. Glumesc, desigur… Erau fanii lui, familia, prietenii”, a sunat explicația haioasă a lui Rădoi.

Mirel Rădoi – RECORDMAN

Clujul a bătut recordul de asistență la un meci al naționalei de tineret după Revoluție. Numărul exact al spectatorilor de pe „Dr. Constantin Rădulescu” a fost de 12.588, precedentul record fiind de circa 10.000 la un meci cu Macedonia, la Caracal, în 2006. Rădoi vrea ca peste 4 zile, la Ploiești, să bată recordul de la Cluj!

Le mulțumim oamenilor din tribunele de la Cluj care au fost alături de băieți. Mă bucur că am bătut un record de spectatori. Acum trebuie să rămânem concentrați. Ne mai trebuie acel punct și trebuie să fim serioși. Avem nevoie de suporteri mulți la Ploiești și vreau să fie 13, 14, 15.000 să batem recordul de astăzi. Am văzut multe meciuri decisive care din păcate s-au terminat prost. Sper să nu se întâmple asta. La Ploiești ne calificăm și batem iar recordul de spectatori!”.

Mirel Rădoi – INTRANSIGENT

Deși ține foarte mult la căpitanul său Ionuț Radu, care este unul dintre liderii vestiarului, Rădoi a fost nevoit să-l refuze pe acesta la plecarea de la stadion. Portarul ar fi dorit ca și cei din familia sa să vină alături de tricolori la hotel, dar a fost refuzat direct de selecționer.

Mirel, cu zâmbetul pe buze, i-a spus lui Radu în ușa autocarului că regulile sunt la fel pentru toți. Portarul nu a avut nimic de comentat, a luat microfonul din autocar, s-a așezat lângă Mirel și a dat drumul veseliei la plecarea de la arenă spre „Grand Italia Hotel”.

Mirel Rădoi nu face niciun fel de compromis cu elevii săi. Indiferent că numele implicat este al căpitanului
Mirel Rădoi nu face niciun fel de compromis cu elevii săi. Indiferent că numele implicat este al căpitanului

Mirel Rădoi – PETRECĂREȚ

În autocarul care i-a dus pe băieți la hotel, George Pușcaș a continuat „deschiderea” lui Radu, iar totul a fost postat de atacantul lui Palermo pe rețelele de socializare. Tricolorii s-au simțit excelent pe ritm de manele, dar și ascultând imnul Mondialului Italia Novanta, ca o avanpremieră a Europeanului de vara viitoare din Italia. Mirel Rădoi a petrecut alături de elevii săi, pe care i-a cinstit cu un pahar de vin la masa de la hotel!

Tags: