Fotbal intern

Mirel Rădoi, optimist după România U21 – Bosnia U21 2-0. “Am avut emoţii! Cea mai talentată generaţie!”

Mirel Radoi optimist dupa Romania U21  Bosnia U21 20 Am avut emotii Cea mai talentata generatie
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi e optimist după România U21 – Bosnia U21, scor 2-0, în preliminariile Campionatului European 2019 care o să aibă loc în San Marino şi Italia. Selecţionerul “tricolorilor mici” a recunoscut că s-a temut înaintea partidei de la Ovidiu şi a explicat de ce.

Mai mult, Mirel Rădoi a dezvăluit ce le-a transmis jucătorilor săi înaintea partidei cu Bosnia-Herţegovina şi a avut un mesaj clar pentru “tricolori”. “Suntem pe primul loc, dar trebuie să arătăm că merităm să fim acolo!”

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, optimist după România U21 – Bosnia U21 2-0

„Felicitări jucătorilor, au înțeles ce înseamnă să porți tricoul echipei naționale. Determinarea a făcut diferența. E una dintre cele mai talentate generații. Au înțeles că au nevoie și de determinare. Mie sau oricărui alt selecționer ne este foarte ușor să antrenăm acești băieți. Au înţeles ce înseamnă să poarte tricoul naţionalei României şi mă bucur. Merită să fie pe primul loc. Au valoare individuală, iar mie îmi este foarte uşor să lucrez cu astfel de jucători. Eu cred că au arătat că au atitudine. Mi-a fost foarte teamă. În aeroport am vorbit cu ei, mi-au înţeles mesajul şi îi felicit. Mai avem o dublă. Suntem pe primul loc, dar trebuie să arătăm că merităm să fim acolo. Contează mai puţin unde jucăm. Am avut parte de unitate, determinare, nu am avut probleme. Sunt mândru că sunt antrenorul lor. Cred că jucătorii au înţeles mesajul meu. Ştiu că vreau calificarea şi asta e foarte bine. Acum ştiu ce au de făcut. Trebuie să integrăm şi jucători U19 la prima echipă. 

M-am temut ca reacţia lor să nu fie agresivă şi am încercat să îmi temperez discursul. Vorbeam de primul loc şi riscam să vedem alte eliminări. Am avut emoţii şi cred că o să am la fiecare meci. Acest meci l-am trăit mult mai intens decât cel cu Portugalia. Mi-a fost frică să nu se relaxeze jucătorii. Mi-a fost frică să nu clacăm. Mi-aş dori ca să am mereu emoţii şi rezultatul să fie ăsta. Cosmin Contra ne-a transmis felicitări după meciul cu Portugalia, apoi a venit şi ne-a urat baftă pentru meciul cu Bosnia. Ne-a arătat că orice jucător poate face pasul spre echipa mare şi că sunt aici pentru că avem nevoie de ei la tineret. Cosmin şi-a dat seama de importanţa acestui meci şi ne-a înţeles. 

ADVERTISEMENT

Şuturile de la distanţă erau o problemă pentru portarul advers. Mă bucur foarte mult pentru că a fost un gol de generic. Asta înseamnă că îi calcă pe urme lui Gică Hagi. Ultima calificare este în 98, dar mai avem un pas mic şi trebuie să face tot posibilul să ajungem acolo. Am primit mesaje de încurajare şi video de la U19 şi U18 şi o să fim un exemplu de urmat. Fotbalul românesc nu este atât de rău şi produce talente”, a spus Mirel Rădoi.

Mirel Rădoi prima declarație după România – Bosnia 2-0.Toate știrile sunt aici – https://goo.gl/MM1hMY

Gepostet von Fanatik.ro am Dienstag, 11. September 2018