Sport

Mirel Rădoi, pe urmele prietenului Nicolae Dică. Cum vrea Universitatea Craiova să salveze sezonul european pe modelul FCSB

Mirel Rădoi și Nicolae Dică au fost împreună la echipa națională, iar numirea fostului selecționer la Universitatea Craiova pare desprinsă din instalarea prietenului său la FCSB.
10.08.2022 | 09:36
Mirel Radoi pe urmele prietenului Nicolae Dica Cum vrea Universitatea Craiova sa salveze sezonul european pe modelul FCSB
Mirel Rădoi și Nicolae Dică au fost împreună la echipa națională, iar numirea fostului selecționer la Universitatea Craiova pare desprinsă din instalarea prietenului său la FCSB. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Rădoi este alesul lui Mihai Rotaru, care a decis să despartă de Laszlo Balint din cauza jocului neconcludent și a lipsei de rezultate.

Mirel Rădoi, instalat la Universitatea Craiova precum Nicolae Dică la FCSB

Numirea lui Mirel Rădoi la Universitatea Craiova vine într-un moment extrem de delicat pentru olteni și care se aseamănă izbitor cu instalarea lui Nicolae Dică la FCSB în urmă cu două săptămâni, mutare anunțată în premieră de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Fostul selecționer va debuta la noua sa formație cu un meci în Conference League. ”Juveții” au pierdut în deplasare, scor 0-1, prima manșă cu Zorya Luhansk, în prima manșă a turului 3 preliminar, iar Rădoi are misiunea de a întoarce soarta calificării și a-i duce pe olteni în play-off.

Un lucru asemănător s-a întâmplat și cu Dică. Acesta a fost adus la FCSB imediat după ce vicecampioana a pierdut cu Saburtalo în Georgia, scor 0-1, în turul 2 preliminar al aceleiași competiții. Becali a decis să-l dea afară pe Toni Petrea și să-l instaleze pe fostul secund al lui Rădoi. Mutarea s-a dovedit inspirată, FCSB impunându-se la retur cu 4-2 și continuându-și astfel parcursul european.

ADVERTISEMENT

Lui Rotaru nu i-a ieșit o mutare asemănătoare anul trecut

De altfel, strategia aplicată de Mihai Rotaru, asemănătoare cu cea a lui Gigi Becali, a fost remarcată și de managerul general al ”roș-albaștrilor”, MM Stoica. ”Nu știu dacă a fost ideea patronului să vină Balint, dar cred că e ideea lui ca să plece. Nu poate nimeni să aducă pe cineva peste patron, dar ceea ce cred că vrea să facă Mihai Rotaru e ceea ce s-a întâmplat la noi”, a spus oficialul FCSB.

Rămâne de văzut dacă mișcarea lui Mihai Rotaru cu Rădoi va fi cea câștigătoare, așa cum s-a întâmplat cu Becali și Dică, deoarece patronul Universității are amintiri neplăcute de la astfel de schimbări.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, omul cu banii din Bănie a decis să se despartă de grecul Marinos Ouzounidis după 0-1 în tur cu Laci, în primul tur preliminar din Conference League. Instalarea lui Laurențiu Reghecampf nu a fost una cu noroc, Universitatea fiind eliminată din cupele europene după doar un 0-0 neconcludent la retur.

Rădoi îl primește acasă pe prietenul Dică

După returul cu Zorya Luhansk, Universitatea Craiova va fi nevoită să se mute de pe stadionul ”Ion Oblemenco”, acolo unde vor începe pregătirile pentru festivalul IntenCity. Acest dezavantaj se poate transforma într-un mare avantaj odată cu numirea lui Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Oltenii au stabilit să joace meciurile de pe teren propriu din următoarea perioadă la Drobeta-Turnu Severin, locul de naștere al noului antrenor. Asta înseamnă că Universitatea Craiova ar putea aduna un public numeros. Pe lângă fanii loiali care vor face deplasarea, stadionul se poate umple și cu ajutorul localnicilor.

Oltenii lui Mirel Rădoi vor juca patru meciuri din SuperLiga la Drobeta-Turnu Severin, printre care și meciul împotriva prietenului Nicolae Dică. Întâlnirea Universitatea Craiova – FCSB se va juca în etapa a 11-a, la mijlocul lunii septembrie. Celelalte trei meciuri în care oltenii sunt nevoiți să joace în exil sunt cele cu CS Mioveni, FC Botoșani și Farul Constanța.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Zorya Luhansk: 2,22 este cota pentru ”nu marchează ambele echipe și sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT