Fotbal intern

Mirel Rădoi foloseşte 4 titulari de la FCSB la naţională! Când s-a mai întâmplat asta

18.11.2020 | 20:38
Mirel Radoi foloseste 4 titulari de la FCSB la nationala Cand sa mai intamplat asta
ADVERTISEMENT

Au trecut mai bine de patru ani de la ultimul meci al naționalei la care FCSB a avut patru jucători titulari, într-un meci amical disputat în Italia, la Como, cu naționala Republicii Democrate Congo, încheiat la egalitate scor 1-1.

UPDATE, 18 noiembrie, ora 20:41 / Deşi FANATIK a anunţat că Mirel Rădoi îi va folosi titulari, în amicalul cu Belarus, pe cei patru jucători convocaţi de la FCSB, selecţionerul şi-a păstrat planul pentru duelul cu Irlanda de Nord.

ADVERTISEMENT

Astfel, după patru ani, FCSB dă patru titulari la naţionala României. Iulian Cristea, Valentin Creţu, Dennis Man şi Florin Tănase sunt în primul “11” pentru meciul cu Irlanda de Nord.

Echipa României în meciul cu Irlanda de Nord:

Tătăruşanu – Nedelcearu, I. Cristea, Toşca – Creţu, Nistor, R. Marin, Camora – Man, Alibec, F. Tănase.


Selecționerul de atunci al României, Anghel Iordănescu, i-a trimis pe teren la meciul de pe 25 mai 2016, pe următorii jucători ai FCSB-ului: Mihai Pintilii, Adrian Popa, Nicolae Stanciu și Alexandru Chipciu, toți cei patru fiind titulari în meciul de pregătire pentru Campionatul European din 2016.

ADVERTISEMENT

Din acel moment, FCSB nu a mai avut până în ziua de azi, patru jucători titulari la echipa națională, iar vremurile în care Victor Pițurcă a chemat nu mai puțin de 8 jucători pentru meciul cu Estonia de la Tallinn, de pe 7 septembrie 2012, păreau de mult uitate.

Au trecut mai bine de patru ani de când FCSB a avut patru jucători titulari la echipa națională

Niciun selecționer după Anghel Iordănescu nu a mai trimis din primul minut pe teren patru jucători de la FCSB, lipsa performanțelor europene și a faptului că echipa lui Gigi Becali nu a mai cucerit titlul de cinci ani, ar putea fi explicația pentru această decizie unanimă luată de selecționerii României, Christopher Daum și Cosmin Contra.

ADVERTISEMENT

În această campanie, selecționerul Mirel Rădoi pare că vrea să testeze cât mai mulți jucători, iar faptul că FCSB a revenit pe primul loc în clasament și are un parcurs fără greșeală în ultimele cinci etape, l-a obligat pe fostul antrenor și jucător al FCSB să îi convoace pe golgheterii Dennis Man și Florin Tănase, dar și pe Iulian Cristea și Valentin Crețu.

Dennis Man și Florin Tănase au fost convocați în premieră de Mirel Rădoi, iar așteptările sunt foarte mari de la cei doi fotbaliști, pentru care patronul FCSB-ului a primit mai multe oferte.

ADVERTISEMENT

Pentru prima oară după patru ani, FCSB poate avea patru jucători titulari în amicalul cu Belarus de la Ploiești

Se pare că toți jucătorii echipei naționale au fost testați negativ pentru coronavirus, iar selecționerul poate trimite pe teren în amicalul cu Belarus 11-le pe care l-a pregătit, cei patru jucători de la FCSB având șanse să fie titulari, cel puțin în această partidă.

Selecționerul a anunțat că nu are de gând să plece de la echipa națională, chiar dacă este dorit la Universitatea Craiova, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate și a insistat asupra respectării principiilor de joc concentrate pe posesie și pressing agresiv, iar ultimele convocări conferă continuitate în această direcție.

Mirel Rădoi a explicat și de ce Dennis Man a fost chemat la naționala de seniori, în timp ce Ianis Hagi a mers la tineret pentru a ajuta echipa la meciul cu Danemarca: “Noi nu l-am antrenat la nivel de seniori pe Dennis Man, trebuie să vadă și el cum ne desfășurăm la nivel de seniori. Și Ianis era convocat la naționala mare, dar Adi Mutu a spus că are nevoie de el. Nu doar evoluțiile lui Dennis ne-au determinat să îl chemăm la echipa mare, ci și nevoia ca el să vadă cum se lucrează aici. Dacă Hagi nu era în planurile lui Mutu, era și el la echipa mare”, a explicat Mirel Rădoi.

Echipa probabilă a naționalei României la meciul amical cu Belarus: Tătărușanu – Crețu, Cristea, Nedelcearu, Camora – Bicfalvi, Marin, Maxim – Man, Alibec, Tănase.

Câte meciuri la națională au cei patru jucători de la FCSB:

  • Dennis Man – patru meciuri și un gol marcat la debutul cu Malta
  • Florin Tănase – patru meciuri, a debutat în 2014 cu Victor Pițurcă
  • Valentin Crețu – convocat în premieră
  • Iulian Cristea – un meci a debutat tot cu Malta, în mandatul lui Cosmin Contra

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,45 este cota pentru ”2 solist” la meciul Irlanda de Nord – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT