Sport

Mirel Rădoi, pregătit pentru debutul pe banca naționalei mari: “Le-am cerut să fie agresivi! Nu cum am fost eu când dădeam cu pumnii după un meci pierdut”

03.09.2020 | 19:29
Mirel Radoi pregatit pentru debutul pe banca nationalei mari Leam cerut sa fie agresivi Nu cum am fost eu cand dadeam cu pumnii dupa un meci pierdut
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a susținut conferința de presă dinaintea jocurilor din Liga Națiunilor cu Irlanda de Nord și Austria. Selecționerul României se află la primele meciuri pe banca echipei naționale.

”Sunt foarte importante aceste partide pentru că încep un nou drum. Nu putem spune că folosim aceste două partide doar pentru a pregăti meciul cu Islanda. Sper ca băieții să pună în aplicare cât mai multe dintre ideile pe care le-am lucrat cu ei”, a declarat Mirel Rădoi, selecționerul naționalei României.

ADVERTISEMENT

Rădoi nu a vrut să dea detalii despre echipa de start pentru a nu fi aflate de către adversarii noștri. Selecționerului nu-i place cum arată gazonul și este de părere că sistemul de joc nu e cel mai important.

Denis Alibec a spus că Rădoi este cel mai bun selecționer alături de care a lucrat

Înainte de debutul la naționala mare, selecționerul a primit foarte multe mesaje de susținere: ”Oamenii sunt alături de noi ca și națională a României, sper ca la sfârșitul meciului să fie bucuroși că o parte din ei au avut mare încredere în noi”.

ADVERTISEMENT

Denis Alibec de la Astra Giurgiu l-a lăudat pe noul selecționer al echipei naționale înaintea jocurilor cu Irlanda de Nord și Austria: ”Nu știu dacă neapărat sunt cel mai bun selecționer cu care a lucrat Alibec. Cu toți jucătorii am încercat să avem o relație deschisă și sinceră. Cred că cel mai important este respectul față de colegii lui și de echipa națională”.

”Nu am avut foarte multe nume. Într-adevăr au fost situați de îndoieli dacă să luăm un jucător sau nu. E situația lui Dennis Man. Cred și sper că am fost inspirați în alegerea acestor jucători”.

ADVERTISEMENT

Care sunt principiile echipei naționale?

Noul selecționer a comentat și situația lui Mario Camora care a primit cetățenia română și este posibil ca portughezul să apară la următoarele jocuri în lotul României: ”Situația lui nu e foarte clară și nu am vrut să riscăm”

”Ca să fiu sincer , mă așteptam ca în momentul în care am avut discuții cu jucătorii să fie mult mai deschiși. Într-un fel asta este scuza lor. Încercăm să ne limităm la prezent. Am căzut de acord la diferite aspecte vizavi de tactică”.

ADVERTISEMENT

Rădoi a spus pe ce pune accent la echipa națională: ”N-am cum să garantez lucruri pe care eu personal nu le pot stăpâni. Dacă aș vorbi de determinare, ăsta e primul lucru pe care l-aș face. Cu siguranță nu vor fi jucători care se vor abate de la principiile echipei naționale. Am avut discuții și cu Stanciu și cu alți jucători. Am spus să nu mă înțeleagă că sunt împotriva poziției lui de număr 6. Nu înseamnă ca să fie agresivi. A greșit cineva o pasă trebuie să-i încurajezi. Determinarea trebuie să vină de la fiecare”.

Selecționerul nu știe încă ce prim 11 va folosi deoarece jucători s-au pregătit foarte bine: ”Ar însemna să vă spun primul 11. La cum s-au pregătit zilele astea suntem într-o mare dilemă. Mi-e greu să spun că avem un  prim 11 foarte clar. Le mulțumesc pentru că alegerea va fi foarte grea pentru noi. Trebuie să fim foarte inspirați să alegem. Jucătorii de pe bancă au șansa să-și analizeze adversarii”.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 5,60 este cota pentru ”1-0 scor corect” la meciul România – Irlanda de Nord. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT