Fotbal intern

Mirel Rădoi, prezentat la naţionala U21! Ce planuri are noul selecţioner de la tineret

03.08.2018 | 13:01
Mirel Radoi prezentat la nationala U21 Ce planuri are noul selectioner de la tineret

Mirel Rădoi, prezentat la naţionala U21. Noul selecţioner al echipei naţionale de tineret a vorbit despre ce înseamnă pentru el venirea pe banca “tricolorilor”, după ce şi-a luat licenţa de antrenor UEFA A. Mihai Stoichiţă, şeful Comisiei Tehnice a FRF, a luat parte la conferinţa de presă în care noul antrenor al României U21 a oferit primele reacţii.

“A primit o recomandare din parte mea când plecat Daniel Isăilă, aceea de a urmări în continuare jucătorii de la diferite categorii de vârstă. Nu neapărat că am intuit că va fi el selecţionerul naţionalei de tineret, dar el rămăsese să observe jucătorii de la tineret. Este vorba de un contract pe doi ani de zile, sper ca riscul pe care şi-l asumă să nu fie mare, să aibă noroc şi să reuşească în ce şi-a propus. Contractul va fi continuat în orice situaţie ne vom găsi la finalul campaniei de calificare la European. Mirel s-a încărcat şi-a pus povara aceasta şi sper să reuşească. Ar fi foarte bine să-l avem şi pe Postolachi”, a spus Mihai Stoichiţă în cadrul conferinţei de presă.

Mirel Rădoi, prezentat la naţionala U21: “Sunt mândru şi onorat”

Noul antrenor al “tricolorilor” de la tineret a anunţat şi care sunt cele mai importante reguli după care se va ghida la naţională: “Mă bucur să fiu aici şi mă bucur că sunt într-o ipostază inedită. Sunt mândru şi onorat în acelaşi timp. Sper să ne revedem şi înainte de EURO U21 să refacem această conferinţă. E adevărat că mai avem 4 meciuri şi cele mai importante sunt cele cu Portugalia şi Bosnia. Am avut o discuţie cu Contra în care i-am spus punctul meu de vedere. Contra un tip cu care se poate comunica, i-am spus lucurile într-un mod logic. E adevărat că şi naţionala mare începe o campanie importantă. Dar ar fi păcat ca jucătorii să nu beneficieze de o participare la Campionatul European şi cred că ar trebui să fie o prioritate.

Mirel Rădoi, prezentat la naţionala U21. Noul selecţioner, la primul său meci ca antrenor, pe banca FCSB-ului, în Supercupa României, cu ASA Târgu Mureş
Mirel Rădoi, prezentat la naţionala U21. Noul selecţioner, la primul său meci ca antrenor pe banca FCSB-ului în Supercupa României, pierdută cu ASA Târgu Mureş

Deja este un vis realitate şi vă spun sincer că nu mă aşteptam. Chiar dacă nu am mai antrenat după preioada Steaua, am urmat cursurile Şcolii de Antrenori şi am învăţat multe. Voi repeta ce am făcut şi la Steaua. Punctul unu, indiferent că suntem la o echipă de club sau una de naţională, trebuie să existe respect. Al doilea este disciplina iar al treilea e că trebuie să înţeleagă importanţa tricoului pe care îl au. Le vorbeşte unul care a pornit de la prima naţională de juniori şi a trecut pe la toate până la cea mare. În fotbal, e risc şi dacă începi campania, o iei la jumătate sau o termini. Fotbalul e frumos pentru că e imprevizibil. Dacă mi-era frică nu eram aici. Văd puţin diferit lucrurile, de câteva luni monitorizez jucătorii, am avut norocul ăsta şi mi-a fost mai uşor. Nu vorbesc de 20 şi ceva de jucători, ci de cei 86 pe care îi avem în vedere. I-am urmărit atent şi poate fi un avantaj. 

Ce a zis Rădoi la prezentarea oficială la tineret

Nu sunt omul care la prima greşeală să elimin pe cineva. Cine va greşi va avea parte şi de a doua şansă. Important e ca jucătorii să aibă minute, chiar şi seară am văzut jucătorii care pot veni la naţională. Experienţa internaţională înseamnă mult. Avem şi posturi unde nu joacă şi trebuie să ne gândim bine. Am început să facem câteva criterii de selecţie pe care le-am discutat şi cu Contra. 

Răzvan Marin şi Puşcaş sunt suspendaţi, dar avem soluţii. Şi dacă nu am avea, o să găsim. Avem un număr mare de jucători de unde putem selecta”, a spus Mirel Rădoi.

Conferință de presă Mirel Rădoi

Noul selecționer al României U21 este prezentat oficial la Casa Fotbalului

Gepostet von Federația Română de Fotbal am Freitag, 3. August 2018

Rădoi noul selecţioner de la U21 la propunerea lui Mihai Stoichiţă, şeful Comisiei Tehnice.

Tags: