Fotbal intern

Mirel Rădoi, prezentat oficial ca noul selecționer al echipei naționale de fotbal: “Nu pot să spun 100% că ne vom califica la EURO 2020!” Video

27.11.2019 | 17:33
Mirel Radoi prezentat oficial ca noul selectioner al echipei nationale de fotbal Nu pot sa spun 100 ca ne vom califica la EURO 2020 Video
ADVERTISEMENT

Miercuri, la sediul Federației Române de Fotbal, a avut loc prezentarea oficială a lui Mirel Rădoi în noul său rol de selecționer al echipei naționale. La ”Casa Fotbalului”, alături de noul antrenor al tricolorilor, au mai fost prezenți în conferința de prezentare, președintele FRF, Răzvan Burleanu, și directorul tehnici al federației, Mihai Stoichiță.

Gepostet von Fanatik.ro am Mittwoch, 27. November 2019


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 5,50 este cota pentru ”Scor corect 1-1” în meciul de baraj Islanda – România. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 noiembrie, ora 17:13 / Mirel Rădoi a oferit primele declaraţii după ce a fost prezentat drept noul selecţioner al echipei naţionale a României.

“În momentul de față vorbim de lucruri ca și experiență. Un antrenor tânăr lasă urme de îndoială. În ultima perioadă, experienta mea de selecţioner e mai mare decât cea de antrenor la club. Sunt mândru că mă aflu în această postură și sperăm că vom ține steagul sus.

ADVERTISEMENT

Nu pot să vă spun că ne vom califica 100% la EURO 2020, dar vă promit că, din punct de vedere al atitudinii, lucrurile se vor schimba. În fotbal există risc la orice nivel. În momentul de față trebuie să vedem ce avem de facut pentru a merge la EURO.

Sincer, nu mă aşteptam să ajung așa repede selecţioner. Ţin să le mulţumesc băieţilor, pentru că și datorită lor am ajuns în postura asta. A contat părerea românilor, părerea oamenilor din fotbal.

ADVERTISEMENT

Va trebui să găsim un mix, pentru că e clar pentru toată lumea că e foarte dificil pentru cei de la U21 să facă pasul către prima reprezentativă și să aibă și rezultate. Intervine, din păcate, și această problemă pentru cei care s-au transferat peste hotare și nu joacă.

Atât Radu, cât şi ceilalţi jucători au discursurile lor. Sunt jucători cu personalitate. Personalitatea trebuie arătată în timpul meciurilor. Dacă va apăra in continuare, cu siguranță că va fi convocat.

ADVERTISEMENT

Nu sunt la lot să fac alte jocuri decât pe cele ale României. Nu avantajez pe nimeni. În momentul de față sunt jucători impresariati de Anamaria Prodan. Dacă eram ranchiunos, ei dispăreau.

Nu este un regret foarte mare (n.r. întrebat dacă regretă că a plecat de la naţionala U21), pentru că o parte din cei de la echipa mare au fost antrenaţi de mine. Mi se rupea sufletul să aleg între doi ”copii”. De aceea am fost de acord să preiau echipa mare pentru că nu eram de acord cu ceea ce se vorbea despre ei”


UPDATE, 27 noiembrie, ora 17:07 / Răzvan Burleanu a anunţat că Mirel Rădoi va avea un mandat de cel puţin doi ani la echipa naţională a României şi că acesta va sta pe banca echipei naţionale la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

“Aceste imagini sintetizează foarte bine de ce Mirel Rădoi a fost numprul 1 pentru FRF si echipa nationala. Nici eu, nici directorul tehnic al FRF nu am discutat cu niciun alt antrenor. Mirel Rădoi a reprezentat mereu optiunea numărul 1.

Mandatul lui Mirel Rădoi este pentru cel putin doi ani de zile, cu obiective intermediare. El cunoaşte cel mai bine jucatorii tineri pe care azi îi găsim la nivelul echipei. A reuşit la U21 ceea ce ne dorim şi la prima echipă. Va conduce naţionala şi la JO 2020. Va lucru cu jucătorii pe care îi va avea la dispoziţie și in iulie 2020.

Reprezintă solutia cea mai bună pentru că este antrenorul cel mai potrivit pentru a integra tinerii talentaţi pe care i-am găsit in vară la EURO U21 2019. Un al doilea motiv este reprezentat de faptul că a reuşit să construiască o echipă, un grup unit.

Este un fost internaţional român care reprezintă spiritul şi atitudinea pe care o aşteptăm de la tricolori. Cunoaşte foarte bine competiţia internă. Îi cunoaşte foarte bine pe jucătorii din ţară, dar și pe cei de peste hotare”


UPDATE, 27 noiembrie, ora 16:57. ”Mirel Rădoi, noul selecționer al României” este imaginea care i-a întâmpinat pe jurnaliștii prezenți la conferința de prezentare a noului antrenor al tricolorilor de la sediul Federației Române de Fotbal.


Mirel Rădoi, prezentat oficial ca noul selecționer al echipei naționale de fotbal

În vârstă de 38 de ani, Mirel Rădoi a avut rezultate de excepție la naționala U21, pe care a calificat-o la EURO 2019. În vara trecută, la Campionatul European de Tineret din Italia și San Marino, Rădoi a ajuns în semifinale cu România U21 și a calificat astfel naționala la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Rădoi a ajuns la Federația Română de Fotbal în martie 2018, atunci când a fost numit în funcția de manager sportiv al echipei naționale U21 a României. Din luna august a aceluiași an, acesta a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a dat curs unei oferte din Arabia Saudită.

  • Palmaresul lui Mirel Rădoi pe banca naționalei U21: 15 meciuri, 9 victorii, 3 remize și 3 eșecuri

Mirel Rădoi a fost și un jucător important pentru echipa națională, bifând 67 de prezențe sub tricolor în perioada 2000-2010. Ca jucător, cariera acestuia se leagă de Steaua/FCSB, club pentru care a evoluat aproape un deceniu (2000-2009). A mai jucat în carieră la Extensiv Craiova, între 1999-2000, Al-Hilal Riyadh, între 2009 și 2011, Al-Ain, între anii 2011-2014, Al Ahli, între anii 2014-2015, pentru a se retrage în 2015, după o ultimă aventură în Qatar la Al Arabi.

ADVERTISEMENT