Sport

Transferul brazilianului Jefferson la Universitatea Craiova a picat! De ce a rămas Mirel Rădoi fără jucătorul de 1 milion de euro. Update Exclusiv

Universitatea Craiova vrea să renunțe la transferul lui Jefferson Nogueira Junior (28 de ani), un mijlocaș brazilian cotat la 1 milion de euro, care efectuase deja vizita medicală
23.08.2022 | 17:06
Transferul brazilianului Jefferson la Universitatea Craiova a picat De ce a ramas Mirel Radoi fara jucatorul de 1 milion de euro Update Exclusiv
Mirel Radoi reactioneaza in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FC Zorya Luhansk, din cadrul UEFA Europa Conference League, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, joi 11 august 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
29-08-2022
16:51

Universitatea Craiova a renunțat la brazilianul Jefferson Nogueira Junior

Deși era dat ca și perfectat, transferul mijlocașului Jefferson Nogueira Junior la Universitatea Craiova pare că a picat! Brazilianul avea o înțelegere cu oficialii olteni, efectuase chiar și vizita medicală, dar ratarea calificării în grupele Conference League poate împiedica perfectarea actelor.

Conducătorii „Științei” și-au făcut calculele și au ajuns la concluzia că sunt prea mulți jucători în lot, în condițiile în care echipa mai e angrenată doar în SuperLigă și Cupa României, și nu mai e cazul să se încarce din punct de vedere financiar.

Cum înțelegerea cu Jefferson, jucător cotat la 1 milion de euro, era că transferul se va realiza doar în cazul calificării în grupele Conference League, despărțirea pare a veni firesc. Astfel, brazilianul și-a făcut deja bagajele și e gata să părăsească Bănia.

Universitatea Craiova nu a încheiat încă perioada de mercato. În același timp cu negocierile pentru transferul lui Bogdan Mitrea de la Sepsi, oltenii sunt pe cale să mai bifeze o achiziție. Numele lui: Jefferson Nogueira Junior, 28 de ani împliniți pe 22 ianuarie.

Brazilianul Jefferson este aproape să semneze cu Universitatea Craiova. A ajuns în Bănie și a efectuat deja vizita medicală!

Jefferson este liber de contract după despărțirea la 1 iulie de portughezii de la Moreirense. Brazilianul a intrat de mai mult timp radarul celor de la Universitatea Craiova, dar au fost doar tatonări.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că părțile au ajuns în cele din urmă la un acord. Mai mult, Jefferson este deja la Craiova, unde a efectuat vizita medicală. Dacă totul este în regulă, acesta va semna în zilele următoare un contract pe trei ani cu echipa lui Mirel Rădoi.

Jefferson vine să întărească zona de mijloc a echipei, acolo unde Rădoi vrea mai multă implicare din partea jucătorilor. Este mijlocaș central, dar se descurcă la fel de bine și în banda dreaptă.

ADVERTISEMENT

Este foarte posibil ca prezentarea brazilianului să se facă după revenirea Universității din deplasarea în Israel, unde a plecat în cursul după-amiezii de marți, cu două zile înaintea returului cu Hapoel Beer Sheva. În tur, la Severin, a fost remiză cu goluri.

Jefferson a jucat sub comanda lui Marius Șumudică la Gaziantep. „Șumi” le-a dat referințe bune oltenilor despre mijlocaș

Un rol important în această mutare a Craiovei a avut și Marius Șumudică, omul care a lucrat cu Jefferson în Turcia. Tehnicianul le-a dat oltenilor referințe bune despre brazilianul cotat la un milion de euro pe site-urile de specialitate. Numai bun pentru Craiova și Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a antrenat Gaziantep timp de un an și jumătate, între vara lui 2019 și ianuarie 2021. Jefferson a fost cumpărat de turci din Brazilia natală, de la Figueirense, la începutul lui 2018, când valora undeva la 750.000 de euro.

Jefferson a fost printre jucătorii preferați ai lui Șumudică în cele 51 de meciuri în care tehnicianul român a pregătit-o pe Gaziantep. Problemele din ultimul an de la Gaziantep l-au făcut pe Jefferson să plece la începutul lui 2022 în Portugalia, la Moreirense, de care s-a despărțit recent.

ADVERTISEMENT

Jefferson ar fi al cincilea transfer al Universității Craiova în această perioadă de mercato. Primul sosit a fost Raul Silva, dezvăluit exclusiv de FANATIK, la fel ca în cazurile lui Martic sau Rivaldinho. Un alt pion important pe care Mirel Rădoi își construiește proiectul la Craiova este și Hanca, semnat de „albaștri” după ce jucătorul a cerut să plece de la Cracovia din motive personale.

Oltenii lui Rotaru nu se vor opri aici cu transferurile. Mihai Rotaru e de părere că echipa mai are nevoie de un fundaș central și de un vârf de atac. Mai sunt aproape două săptămâni până la închiderea perioadei de transferuri în SuperLiga.

  • 57 de meciuri a jucat Jefferson pentru Gaziantep în prima divizie turcă. Brazilianul a contribuit și la promovarea echipei în elită în vara lui 2019
  • 29 mai 2022 este data ultimului meci oficial al brazilianului. Jefferson a jucat 69 de minute în victoria (1-0) lui Belenenses la Chaves

  • (P) Cota BETANO pentru Hapoel Beer Sheva – Universitatea Craiova: 1,85 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT