Fotbal intern

Mirel Rădoi, primit cu brațele deschise la U Craiova: „Mă aștept la acest lucru!” Exclusiv

16.11.2020 | 13:56
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi este așteptat cu brațele deschise la Universitatea Craiova. FANATIK a luat legătura cu un fost mare jucător al oltenilor și care a declarat că este de așteptat ca selecționerul să aleagă să vină la echipa din Bănie.

Oltean la origine, Rădoi este pe placul fanilor Științei și al patronului Mihai Rotaru. Acesta trebuie să-și încheie cu socotelile cu echipa națională și va anunța dacă Universitatea va fi echipe pe care o va antrena în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

În acest moment, ședințele de pregătire ale „juveților” sunt conduse de Corneliu Papură. Contactat de FANATIK, tehnicianul de 47 de ani a spus că se află la dispoziția clubului.

Mirel Rădoi ar fi primit cu brațele deschise la Universitatea Craiova! Un fost căpitan al Științei anunță că se așteaptă ca selecționerul să vină în Bănie

Cristiano Bergodi a avut un mandat destul de bun la Universitatea Craiova, dar italianul și-a dat demisia după înfrângerea cu Chindia Târgoviște și a lăsat echipa fără un antrenor principal: „Sincer îți spun, nu prea știu care este treaba cu Bergodi și care sunt ideile care l-au făcut să plece. El se afla cu echipa pe primul loc și nu prea ai voie să pleci când ești acolo sus. Poate că l-au șicanat anumite lucruri. 

ADVERTISEMENT

Nu că sunt rău cu el, dar a avut aceeși jucători ca anul trecut, critici sunt tot timpul. Poate și problemele personale la mijloc, dar e munca lui la Craiova, trebuia să rămână. Totuși, nu trebuia să piardă aceste meciuri. Știu că au fost și probleme cu jucătorii, cu această pandemie, dar nu trebuia ca Universitatea să piardă aceste meciuri pe teren propriu, deoarece punctele erau foarte importante. O să vedem ce o să fie,” a declarat Adrian Popescu, ultimul căpitan al Craiovei care a reușit să ridice un trofeu de campion deasupra capului, pentru FANATIK.

Mirel Rădoi este tot mai aproape de o întoarcere în orașul de la care a plecat în fotbalul mare, iar selecționerul ar fi primit călduros de oamenii de fotbal din Bănie: „Mă aștept ca Mirel Rădoi să vină la Universitatea Craiova, de mult se vorbea de acest lucru. L-am auzit și pe Florin Prunea când spunea că 300% va fi la Craiova. Vedem și ceea ce va fi la echipa națională, tragem linie și vedem ce va fi. Totuși, argumentele vehicule și anume că este oltean, un produs al acestei zone, promovat de Sorin Cârțu la Extensiv sunt în favoarea venirii sale. El are calitate, a demonstrat și la naționala U21. Eu cred că ideea sa de joc merge pentru Craiova. Eu cred că le place oltenilor de el,” a mai adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Remarcat de craioveni de când era la juniori: „L-am vrut și el la școala de fotbal. Era grăsuț, dar avea viziune și trăgea bine la poartă!”

Fostul mare jucător al Științei s-a aflat și în conducerea Școlii de Fotbal „Gică Popescu” și a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK că l-a remarcat pe Mirel Rădoi pe vremea când acesta evolua pe la juniorii din Drobeta Turnu-Severin: „L-am remarcat și eu pe Rădoi când juca la Severin și am vrut să-l aduc la Școala de Fotbal „Gică Popescu”.dar cei de la Extensiv s-au mișcat mai repede, aveau și bani. Noi aveam grupele de republicani și l-am observat pe Mirel Rădoi. Era grăsuț când era mic, dar trăgea bine la poartă și avea viziune în joc. Cea mai bună ideea a fost că l-a alergat Cârțu la Extensiv de l-a spart. A fost șansa lui să lucreze cu Sorin, l-a ajutat foarte mult partea fizică. 

Eu cred că va fi un antrenor la fel cum a fost și ca jucător. Are șarm, calitate verbală, până și supărările le transmite cu altă nuanță. Dacă zic cei din club că Rădoi e potrivit, e foarte bine. Să-l testăm și să-l vedem. Decât unul străin, e mai bune cu un oltean de-al nostru. Nu știu capacitatea lui metodică de a gestiona situația, deoarece va fi mai dificil în acest sezon pentru Universitatea Craiova. Rădoi a avut un moment frumos la U21, dar rezultatele nu sunt concludente la echipa mare. Știu că vrea schimbări la cei mari, dar e greu. Trebuie un selecționer cu experiență. Răzvan Lucescu a dat-o strâmb la națională și după aceea a mers prin Grecia și a făcut performanță, și-a impus stilul,” a mai spus Adrian Popescu.

ADVERTISEMENT

„Bergodi trebuia să-și impună niște idei, niște jucători. La marile echipe așa e. Am văzut și la Olăroiu, în China. Trebuia să gândească mai bine la anumite transferuri care să-ți dea calitate, să-și fi impus punctul de vedere. Papp a venit accidentat, iar la Căpățînă mă aștept la mai multe, a fost și lăudat, astfel că trebuie să dea randament. Nu mă așteptam să plece, dar sunt treburile interne ale clubului.” – Adrian Popescu, fost căpitan al Universității Craiova, pentru FANATIK


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoşani – U Craiova: 2,32 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT