Fotbal intern

Mirel Rădoi, probleme în alegerea portarului titular la națională: ”Pe el l-aș băga”

17.03.2021 | 15:22
Mirel Radoi probleme in alegerea portarului titular la nationala Pe el las baga
ADVERTISEMENT

Selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, are probleme în alegerea portarului titular, iar fostul internațional Florin Prunea l-a sfătuit să înceapă cu David Lazar de la Astra Giurgiu.

Selecționerul primei reprezentative a anunțat miercuri  lotul definitiv pentru întâlnirile de la sfârșitul acestei luni, iar ceilalți doi portari sunt Florin Niță (Sparta Praga) și Ionuț Radu (Inter Milano).

ADVERTISEMENT

Rădoi se confruntă cu mari probleme pentru acest post, după ce anul trecut nu mai puțin de trei portari care au fost constanți la lot și-au anunțat retragerea. Este vorba de Ciprian Tătărușanu, Costel Pantimilon și Silviu Lung jr.

Pe cine va alege Mirel Rădoi ca titular în poarta naționalei?

După ce fostul mare portar Silviu Lung l-a sfătuit să meargă pe mâna lui Florin Niță, selecționerul Mirel Rădoi primește un nou sfat în ceea ce privește portarul care ar trebui să fie titular la echipa națională.

ADVERTISEMENT

”Nu știu cât de important este că s-au retras Tătărușanu, Pantilimon și Lung. M-a suprins foarte tare că s-au retras într-o perioadă scurtă de timp și fără preaviz. Eu cred ca au fost alte probleme, extrasportive, nu de ordin sportiv”, a declarat Florin Prunea la Pro X.

”Pentru că toți puteau să joace titulari la echipa națională, fără probleme. Urmează să vedem dacă avem o mare problemă între buturi. Singurul portar care apără și apără bine este Lazar de la Astra. Radu nu a apărat deloc la Inter, Niță a apărat și nu prea în Cehia…”, a mai spus fostul internațional.

ADVERTISEMENT

Prunea mizează pe continuitate

”Părerea mea este că se va merge pe varianta Lazar, pe el l-aș băga titular în meciul cu Germania. Pentru un portar contează mult să apere meci de meci. Dacă nu aperi, trebuie să ai o experiență foarte mare, cum a fost Tătărușanu, care nu apăra la echipa de club, dar a fost cel mai bun jucător la echipa națională în ultimii trei ani.

Dar astea sunt excepții. De obicei, postul de portar este unul unde trebuie să ai continuitate. Tătărușanu ajunsese la un nivel de maturitate foarte mare și de aceea nu avea probleme că nu juca la club. Avea o experiență în spate la echipa națională”, a încheiat Prunea.

ADVERTISEMENT

România va disputa trei partide în luna martie, toate contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022 din Qatar:

  • 25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45 (Arena Naţională)
  • 28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Naţională)
  • 31 martie: Armenia – România, ora 19:00