Fotbal intern

Mirel Rădoi promite surprize pe lista convocaților pentru meciul cu Islanda + Reacție oficială după tragerea la sorți: „Nu mi-aș fi dorit Austria”

03.03.2020 | 21:08
Mirel Radoi promite surprize pe lista convocatilor pentru meciul cu Islanda  Reactie oficiala dupa tragerea la sorti Nu mias fi dorit Austria
ADVERTISEMENT

Selecționerul României, Mirel Rădoi, a oferit prima reacție după ce sorții au stabilit la Amsterdam ca România să facă parte din grupa B1 în Liga Națiunilor, alături de Austria, Norvegia și Irlanda de Nord.

Mirel Rădoi mărturisește: „Nu aș fi vrut Austria”

Rădoi a mărturisit că nu și-ar fi dorit Austria pe lista adversarilor, însă rămâne încrezător în șansa României de a face o impresie bună în Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

„N-aș fi vrut Austria, cu celelalte echipe din prima urnă n-aș fi avut probleme. Mi se pare că Austria e o națională în formă. În rest, este o grupă echilibrată, o să facem tot posibilul să terminăm pe primele două locuri.

Va trebui să încercăm să ne facem jocul indiferent de adversarul pe care-l întâlnim, cum am făcut și la tineret”, a declarat Mirel Rădoi la ProX.

ADVERTISEMENT

David Alaba, jucătorul lui Bayern Munchen, valorează 65 de milioane de euro, cu cinci milioane mai puțin decât întreg lotul României.

Norvegienii ne iau peste picior

Presa din Norvegia îi vede pe Haaland și compania favoriți clari în duelurile cu România. „Pe România ar trebui să o batem într-o zi oarecare”, au bravat nordicii. Austriecii, în schimb, sunt reținuți atunci când vine vorba să își „înțepe” adversarii și s-au rezumat să își anunțe intenția de a câștiga grupa.

ADVERTISEMENT

Rădoi e pregătit de duelul cu Islanda

Mirel Rădoi a prefațat și duelul cu Islanda, meci ce va avea loc în 26 martie, în deplasare. De asemenea, selecționerul insistă să rămână fidel principiului de a nu mai convoca fotbaliști care nu joacă constant la echipa lor de club. „Gazonul îi avantajează pe islandezi, zăpada a intrat pe sub prelată, starea gazonului nu e foarte bună, dar cei de la UEFA ne-au asigurat că partida se va disputa în condiții bune.

Sper ca toți cei ce vor fi convocați să aibă minumum 180 de minute în ultima lună. Dintr-o listă de 70 de jucători am ales vreo 30 pe care îi voi convoca, unora nu le va fi ușor să accepte, dar vor fi și surprize”, a adăugat selecționerul României.

ADVERTISEMENT

În încheiere, Rădoi a făcut o scurtă analiză a jocului practicat de Ianis Hagi în ultima perioadă: „Mă bucur pentru Ianis din 3 motive: ca joacă meci de meci, clubul de l-a transferat își pune încrederea în el, și datorită campionatului în care joacă, va fi călit pentru baraj.

România trebuie să arate determinare și sacrificiu, să punem presiune pe adversar, iar când avem mingea să facem posesie, să pasăm, căci avem jucători buni din punct de vedere tehnic”.

  • 26 e locul ocupat de Austria în clasamentul FIFA
  • 271 de milioane de euro e valoarea lotului Austriei
ADVERTISEMENT