Fotbal intern

Mirel Rădoi răspunde contestatarilor: “Nu vreau să cresc cota nimănui. Încerc să mă pun ca un scut în fața jucătorilor”

13.11.2019 | 11:01
Mirel Radoi raspunde contestatarilor Nu vreau sa cresc cota nimanui Incerc sa ma pun ca un scut in fata jucatorilor
ADVERTISEMENT

Echipa națională de tineret a României dispută joi meciul cu Finlanda, al patrulea din grupa de calificare la Campionatul European. Înainte de partida de la Voluntari, Mirel Rădoi a declarat că există probele de lot la nivelul mijlocașilor centrali, Băluță fiind selecționat la echipa mare, în timp ce Marius Marin este suspendat, iar criticile aduse pentru titularizarea lui Andrei Vlad sunt nefondate.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,88 este cota pentru “Sub 1.5 goluri” la meciul România – Suedia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Mijlocașii centrali, dilema lui Mirel Rădoi

Mirel Rădoi a anunțat că principala problemă pentru următoarea dublă, cu Finlanda, 14 noiembrie, și Irlanda de Nord, pe 19, este alegerea mijlocașilor centrali cu profil defensiv. După ce Tudor Băluță a fost convocat la prima reprezentativă, iar Marius Marin este suspendat după cartonașul roșu primit în meciul cu Ucraina, soluțiile lui Rădoi sunt jucători mai degrabă orientați către atac, precum Darius Olaru, Cătălin Itu sau Olimpiu Moruțan. Selecționarul naționalei anunță că a fost impresionat de evoluția fotbalului din Finlanda din ultimii ani, iar primul 11 va fi stabilit după ultima ședință de pregătire.

Dacă vom începe bine, ne putem ușura soarta. Finlanda este o echipă ce începe agresiv duelurile. Încercăm să găsim soluții, să modificăm și structura antrenamentelor, orele. Sper să avem primul meci în care reușim să marcăm până la pauză. I-am analizat, de patru ani și-au adus antrenori și directori tehnici străini, din campionate în care echipele joacă un fotbal complet.

ADVERTISEMENT

Se aliniează la ce se întâmplă în Europa, cu construcția de la portar. Ei au forță și dacă joacă și spectaculos, sunt periculoși. Mai avem un antrenament, până la ora partidei trebuie să vedem ce jucători sunt în formă, din punct de vedere mental, fizic. Trebuie să fim foarte echilibrați din primul până în ultimul minut. Avem probleme la nivelul mijlocașilor centrali, Tudor Băluță a fost convocat la echipa mare, iar Marius Marin este suspendat încă o partidă“, a declarat Mirel Rădoi.

Acuze pentru titularizarea lui Vlad

Mirel Rădoi a vorbit și despre criticile ce i s-au adus pentru titularizarea lui Andrei Vlad în precedenta dublă, în dauna lui Mihai Aioani, portar aflat în formă bună la Chindia Târgoviște. În plus, selecționerul îi acuză pe ultrașii care continuă cu scandările rasiste la fiecare meci al naționalelor.

ADVERTISEMENT

Din păcate s-a tot făcut apel către suporteri, dar nu reușim să-i facem să înțeleagă. Am primit semnale de la UEFA din cauza scandărilor rasiste. Sper să nu se mai repete nicăieri, nu-și au locul pe un teren de fotbal. Evident că nu pot percepe pozitiv criticile, afectează atmosfera din cadrul grupului, dar eu doar încerc să-i fac pe jucători să înțeleagă că nu am nimic cu nimeni, nu vreau să cresc cota nimănui. Mă deranjează mai puțin, încerc să mă pun ca un scut în fața jucătorilor, să nu ajungă la ei criticile. Nu i-am simțit afectați, la fiecare discuție le explic tot ce se întâmplă. Vlad și Aioani sunt prieteni, noi vrem să le creăm un spirit de competiție și din exterior vin lucruri ce duc la adversități“, a încheiat Rădoi.