Fotbal intern

Mirel Rădoi ratează startul preliminariilor CM 2022! Când revine selecționerul pe banca tehnică

17.03.2021 | 08:29
Mirel Radoi rateaza startul preliminariilor CM 2022 Cand revine selectionerul pe banca tehnica
ADVERTISEMENT

Selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, ratează startul preliminariilor CM 2022 după ce a ieșit pozitiv la testul Covid-19.

În urmă cu o zi, tehnicianul a anunțat prin intermediul FRF că este infectat cu coronavirus, dar a precizat că este asimptomatic.

ADVERTISEMENT

”Tricolorii” își vor începe lupta pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar pe 25 martie, acasă, cu Macedonia de Nord.

România începe preliminariile CM 2022 fără Mirel Rădoi

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, a dezvăluit că Mirel Rădoi a fost depistat pozitiv duminică, 14 martie, și a intrat în izolare urmând să rateze întâlnirea cu Macedonia de Nord, prima din preliminariile CM 2022.

ADVERTISEMENT

”Să nu ai antrenorul principal lângă jucători în startul acestei campanii, mi se pare că e o pierdere. Chiar dacă staff-ul… Totuşi, selecţionerul are autoritatea lui, are…”, a declarat Andrei Vochin la Telekom Sport.

”Duminică a fost depistat pozitiv. 28, ziua meciului cu Germania poate ieși din izolare. Importante sunt două lucruri, până la fotbal. Să fie el bine şi familia. Să revină la timpul stabilit de doctori pentru a nu transmite mai departe virusul către jucători. Cred că poate sta pe banca la meciul cu Germania”, a mai spus consilierul președintelui FRF.

ADVERTISEMENT

Echipa națională a României va debuta în preliminariile CM 2022 cu Macedonia de Nord pe Arena Națională. Trei zile mai târziu, pe 28 martie, tricolorii joacă împotriva Germaniei, pe teren propriu, iar pe 31 martie, din nou în deplasare cu Armenia.

Primele clasate din fiecare din cele zece grupe vor merge direct la turneul final din Qatar, în vreme ce locurile doi vor avansa în runda a doua care va implica 12 echipe. Pe lângă cele zece formații clasate pe locul secund în fiecare grupă, vor participa la această fază a calificărilor și cele mai bune două câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor care nu au prins locul doi în grupa de calificare.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a jucat ultima oară în tricoul României pe 18 noiembrie 2019, în înfrângerea 0-5, în Spania, Constantin Budescu spune că aștepta convocarea pentru meciurile din debutul campaniei de calificare la Campionatul Mondial din 2022.

ADVERTISEMENT