Fotbal intern

Mirel Rădoi renunță la Olimpiadă pentru Universitatea Craiova! Ce spunea selecționerul despre participarea la JO

16.11.2020 | 21:15
Mirel Radoi renunta la Olimpiada pentru Universitatea Craiova Ce spunea selectionerul despre participarea la JO
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi este foarte hotărât să renunțe la mandatul de selecționer după confruntarea cu Irlanda de Nord și, cel mai probabil, va prelua Universitatea Craiova, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Deși era un vis pentru Rădoi, selecționerul va renunța la Olimpiadă pentru a merge pe Oblemenco. 

Încă dinaintea meciului cu Belarus, FANATIK a scris despre faptul că Mirel Rădoi este alesul lui Mihai Rotaru pentru banca Universității Craiova. După plecarea lui Cristiano Bergodi, oltenii l-au numit intermediar pe Corneliu Papură, despre care au avut grijă să scrie că va conduce echipa doar în “perioada imediat următoare”.

ADVERTISEMENT

Selecționerul României a fost chestionat pe marginea acestei mutări, însă a refuzat să dea un răspuns clar, spunând că după meciul cu Irlanda de Nord va lua o decizie împreună cu cei din Federație în ceea ce îl privește.

Mirel Rădoi renunță la Olimpiadă pentru Universitatea Craiova!

După dezvăluirile FANATIK, mai multe voci din lumea fotbalului au anunțat plecarea lui Mirel Rădoi la Universitatea Craiova, Giovani Becali sau Florin Prunea, fiind doar doi dintre oamenii din fotbal care îl văd pe banca oltenilor:

ADVERTISEMENT

”În primul rând, Rădoi se va duce la Craiova. Noul antrenor al Craiovei va fi Rădoi! Este părerea mea personală, nu am informații. Indiferent de ce se va întâmpla, Rădoi va pleca!”, a spus Giovanni Becali la Digisport.

Prunea e sigur că Rădoi pleacă: “Nu 100%, ci 300%”

Florin Prunea este sigur că selecționerul va pleca la echipa lui Rotaru după confruntarea cu Irlanda de Nord: „Eu din ce știu va fi antrenorul Craiovei. Nu doar eu știu, toată lumea fotbalului știe asta. Oamenii cu care am vorbit la Craiova, da, asta mi-au zis.

ADVERTISEMENT

Va fi antrenorul lor. Am jucat și eu pe acolo, am luat un titlu, o cupă. Da, va fi noul antrenor, și foarte bine face! Nu e 100%, ci 300%. Mirel e corect”, a spus Prunea.

Dacă Mirel Rădoi va accepta oferta Universității Craiova, va renunța atât la echipa națională, cât și la selecționata olimpică. Datorită semifinalei la Euro 2019, România a reușit calificarea la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Lasă și visul Jocurilor Olimpice! Ce spunea în urmă cu un an: “Voi merge și la Olimpiadă, am cerut asta de la început”

Mirel Rădoi era selecționerul desemnat al echipei olimpice a României pentru JO de la Tokyo, amânate pentru Euro 2021. Iarna trecută, când a fost numit selecționer la seniori, Rădoi își făcea planuri și pentru Tokyo:

“Voi merge și la Olimpiadă, am cerut asta de la început. Va fi o perioadă dificilă, cu meciuri în preliminariile cupelor europene. Nu știm exact cum va fi atunci. Se poate întâmpla orice cu jucătorii. Am voie la trei jucători peste 21 de ani. Este o listă în care sunt mai mulți jucători, dar se poate întâmpla orice”, a spus Rădoi imediat ce a devenit selecționer.

Adi Mutu, în locul lui Mirel Rădoi la naționala Olimpică?

Între timp a venit pandemia și Olimpiada a fost amânată pentru 2021. În cazul în care Mirel Rădoi rămâne la națională va conduce și echipa olimpică, însă în acest moment selecționerul pare să renunțe și la visul olimpic pentru a prelua Universitatea Craiova.

Dacă Mirel Rădoi va renunța la echipa națională, Adrian Mutu este una dintre variantele pentru a fi selecționer la Jocurile Olimpice, mai ales că Rădoi îl avea în calcul pentru a fi în staff la Tokyo:

“Împreună vom face selecția, dar asta după ce vom ști exact care sunt cluburile care ne vor lăsa jucătorii. Și dacă nu era Adi prezent cu noi, eu selecția o fac alături de staff.

Decizia finală îmi aparține, dar după o consultare cu staff-ul. Așa am convenit cu domnul Stoichiță și cu cei din Federație în momentul în care am preluat naționala mare, la Tokyo va face parte din staff-ul tehnic și antrenorul de la U21″, spunea Rădoi.

Mirel Rădoi este foarte tentat să renunțe atât la naționala mare cât și la echipa olimpică pentru visul de a antrena Universitatea Craiova. Dacă va semna cu oltenii, obiectivul clar al său va fi câștigarea titlului, pe care U Craiova l-a pierdut anul trecut în ultima etapă.

  • 56 de ani au trecut de la precedenta calificare a naționalei la Jocurile Olimpice
  • 7 meciuri ca selecționer va avea Mirel Rădoi dacă va pleca la U Craiova la finalul Ligii Națiunilor

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,15 este cota pentru ”peste 2,5 goluri marcate” la meciul Irlanda de Nord – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT