Mirel Rădoi, savuros după România – Anglia 4-2: “Florinel Coman mi-a dat o palmă! Este originalul Mbappe”

Marian Popovici   
în Echipa nationala
21/06/2019, 23:50
Mirel Rădoi, savuros după România – Anglia 4-2: “Florinel Coman mi-a dat o palmă! Este originalul Mbappe”
Mirel Rădoi, savuros după România - Anglia 4-2: "Florinel Coman mi-a dat o palmă! Este originalul Mbappe"

România a câştigat cu 4-2 meciul cu Anglia de la Campionatul European de Tineret. “Tricolorii” sunt aproape de calificarea în semifinale după ce au obţinut 6 puncte în primele două etape. Mirel Rădoi a fost în al nouălea cer după victoria entuziasmantă împotriva englezilor.

Mirel Rădoi, savuros după România – Anglia 4-2: “Florinel Coman mi-a dat o palmă!”

Selecţionerul “i-a ridicat statuie” lui Florinel Coman, fotbalistul care a intrat în minutul 63, a scos penalty şi a marcat două goluri: “Sunt un român mândru în aceste momente. Suntem foarte aproape de a merge la Olimpiadă, de 55 de ani nu am mai reuşit asta şi băieţii sunt conştienţi de asta. Cred că şi fanii au trăit aceleaşi sentimente ca şi selecţionerul. La golul egalizator 2-2, am încercat să blocăm zonele în care erau puternici. Le-am spus că trebuie să ducem mingea în bandă pentru că nu mai puteam fizic. Florinel Coman mi-a dat o palmă. Mi-a demonstrat că am greşit echipa. Merită şi va juca titular. Datorită lui am reuşit să câştigăm azi. În momentul în care a trebuit, a fost decisiv. Este originalul Mbappe. Aştept astfel de palme şi de la alţi jucători.

Ei au avut 5 jucători proaspeţi, iar la calitatea jucătorilor am încercat să jucăm om la om în ultimele 30 de minute. Înfrângere pentru această generaţie nu există. Cuvântul ăsta nu există. Momentul culminant a fost că şi-au găsit puterile după două egalări. Asta ne-a lipsit 20 de ani. E clar că avem +5 la golaveraj. Singurul avantaj este că jucăm ultimii. Ianis a alergat foarte mult în ambele partide. L-am chinuit puţin şi a închis foarte bine spaţiile. S-a sacrificat pentru echipă. Schimbarea s-a simţit imediat.

Punctul în care am înţeles că vom suferi şi mai mult a fost ocazia scoasă de Radu. Vor interveni mai multe modificări. E imposibil la câtă energie au risipit în ultimele două meciuri să joace atât de mult. Să dea Dumnezeu să fie un început ca la Generaţia de Aur. Cei care au fost în tribune ne-au făcut să ne simţim ca acasă. Deocamdată nu ne gândim la trofeu. Încă nu am terminat cartea pe care vrem să o scriem. Mai avem un meci în grupă”, a declarat Mirel Rădoi la finalul meciului.

Mirel Rădoi, savuros după România - Anglia 4-2:
Mirel Rădoi, savuros după România – Anglia 4-2: “Florinel Coman mi-a dat o palmă! Este originalul Mbappe”

Meciul decisiv dintre România şi Franţa va avea loc luni, de la ora 22:00. “Tricolorii” se califică automat în semifinale cu un rezultat de egalitate, indiferent dacă va fi de pe locul 1 sau 2 în grupă.

 

 

Închide ×