Fotbal intern

Mirel Rădoi, selecţioner la U21! Fostul tehnician al FCSB şi-a luat licenţa A

02.08.2018 | 14:44
Mirel Radoi selectioner la U21 Fostul tehnician al FCSB sia luat licenta A

Mirel Rădoi, selecţioner la U21! Comitetul Executiv al Federaţiei Română de Fotbal l-a validat pe Mirel Rădoi pe banca echipei naţionale de tineret a României în cadrul şedinţei care a avut loc la Casa Fotbalului.

Update. FRF a anunţat oficial numirea lui Mirel Rădoi ca antrenor la tineret: “Propunerea Comisiei Tehnice pentru postul de selecționer al reprezentativei Under 21 a României, Mirel Rădoi, a fost aprobată de Comitetul Executiv al FRF în cadrul ședinței de joi, 2 august. Mirel Rădoi va conduce echipa naționala U21 atât în finalul acestei campanii, cât și în cea viitoare”.


Fostul antrenor de la FCSB a venit în cadrul FRF în luna martie, pentru postul de manager sportiv al naţionalei U 21, iar după ce Daniel Isăilă a plecat de pe banca tehnică, acesta a fost principalul favorit pentru înlocuire: “Este cea mai grea decizie din cariera mea! Am lucrat extraordinar aici. Mulțumesc Federației Române de Fotbal pentru șansa pe care mi-a oferit-o în 2016, iar acum, pentru înțelegere. De asemenea, le mulțumesc tuturor celor cu care am colaborat, oameni din federație sau din staff. Jucătorilor le urez succes și sper să se califice la turneul final pentru că merită să fie acolo. Sunt niște băieți extraordinari, talentați și muncitori. Mulți dintre ei vor ajunge la echipa mare în viitor. Voi fi suporterul lor numărul unu de acum încolo! Hai, România”, a spus Daniel Isăilă după ce a plecat de sub “tricolor”.

Mirel Rădoi, selecţioner la U21

Mirel Rădoi a devenit antrenorul naţionalei U21 după ce a luat şi licenţa A cu cea mai mare notă! Noul tehnician al “tricolorilor” mici a obţinut calificativul 9,86 în cadrul testării pentru categoria UEFA licenţa A. Directorul Comisiei Tehnice de la FRF, Mihai Stoichiţă, este cel care l-a propus pe Rădoi pentru această funcţie: “Mirel, de când a plecat Isăilă a făcut o muncă de observare extraordinară a fondului de jucători pentru lotul U21. Asta făcea și înainte, cu Daniel Isăilă. Oricine ar veni antrenor, Mirel este un om care are totul pus la punct ca informație. Am oferit un răspuns diplomat”, a afirmat Mihai Stoichiță.

Mirel Rădoi, selecţioner la U21. Fostul secund al lui Mirel de la FCSB, Nicolae Dică, a vorbit după ce a fost numit Rădoi selecţioner la tineret. “Nik” şi-a lăudat fostul coleg de la FCSB: “Mă bucur pentru Mirel Rădoi. Sper să reușească să aibă rezultate bune acolo, să califice echipa. Primele două jocuri vor fi foarte dificile. Cunoaște mai bine decât mine jucătorii pe care i-aș putea recomanda. I-a urmărit foarte mult timp și din câte știu are în vedere mai mulți jucători de la noi. Dacă va considera că merită, cu siguranță îi va convoca”, a spus Dică.

Mirel Rădoi, selecţioner la U21. Adrian Petre şi George Puşcaş celebrează o reuşită de la naţionala de tineret
Mirel Rădoi, selecţioner la U21. Adrian Petre se bucură alături de colegii de la naţională

Singura echipa pe care Mirel Rădoi a antrenat-o este FCSB, de unde a plecat din cauza relaţiei precare pe care a avut-o cu Gigi Becali. Naşul său, Becali, a vorbit despre noua echipă a lui Rădoi şi i-a urat cele bune, nu înainte însă de a-i atrage atenţia asupra unui fapt care-l deranjează:

“Cu Mirel foarte bine, să-i ajute Dumnezeu, e băiat bun, ştie fotbal. Dar ca să-i ajute Dumnezeu, să termine cu atacurile la naşul lui. Că naşul lui nu i-a făcut nici cel mai mic rău. Când dădeam la jucător 5-6.000 de euro, lui i-am făcut 25.000. I-am făcut numai şi numai bine. Să nu mai spună el, să spună dânsul când vorbeşte de mine. Să nu mai dea judecăţi, el judecă, a spus că va intra în faliment FCSB. Nu va intra, că FCSB are conducător care urmăreşte banii. Faliment cât de curând. O să vedem cine o să intre. S-au micşorat taxele, la ora asta, dacă nu fac transferuri şi nici calificare, mai trebui să pun un milion-două din buzunar. Mai pot încă 2-3 ani, dacă nu mă calific în Europa League şi nu fac transferuri”, a spus Becali.