Fotbal intern

Mirel Rădoi, selecționer virtual. Cum sunt pregătite meciurile naționalei României

22.03.2021 | 14:22
Mirel Radoi selectioner virtual Cum sunt pregatite meciurile nationalei Romaniei
ADVERTISEMENT

Bolnav de COVID-19, Mirel Rădoi nu poate fi alături de jucătorii echipei naționale înaintea celor trei meciuri din preliminariile CM 2022, dar pregătește partidele online.

Federația Română de Fotbal a explicat, pas cu pas, cum decurge colaborarea dintre tricolori și selecționer, în condițiile lipsei interacțiunii directe.

ADVERTISEMENT

De asemenea, FRF a informat că se speră că Mirel Rădoi va putea fi prezent pe banca tehnică la meciul cu Macedonia de Nord, programat pentru data de 25 martie, de la ora 21:45.

Mirel Rădoi, selecționer virtual. Pregătește naționala pe Zoom

FRF a anunțat că pregătirea meciului cu Macedonia de Nord este efectuată de selecționerul Mirel Rădoi prin intermediul aplicației Zoom. Astfel, cel care împlinește astăzi 40 de ani, poate discuta direct cu fotbaliștii de la lotul primei reprezentative, deși nu are voie să fie lângă ei în această perioadă.

ADVERTISEMENT

„Pregătirea meciului cu Macedonia de Nord este efectuată de staff-ul tehnic al naţionalei, sub coordonarea selecţionerului Mirel Rădoi, aflat încă în izolare.

Dar cum se desfăşoară, practic, acest proces? Programul detaliat pentru fiecare zi de cantonament al acestei acţiuni din martie era deja de mult elaborat şi fixat de selecţioner împreună cu staff-ul său.

ADVERTISEMENT

În fiecare zi, dimineaţa, are loc o şedinţă tehnică a staff-ului cu participarea prin Zoom a selecţionerului, unde se fixează planul de antrenament pentru ziua respectivă.

În fiecare seară are loc o nouă şedinţă tehnică a staff-ului cu participarea selecţionerului prin platforme online, cu prilejul căreia se analizează randamentul din timpul antrenamentului.

ADVERTISEMENT

Antrenamentele tricolorilor sunt transmise live către Mirel Rădoi printr-o cameră video conectată la laptop. Mai mult, la finalul şedinţelor de pregătire, selecţionerul primeşte şi înregistrarea integrală a antrenamentului”, se arată în comunicatul FRF.

Ar putea fi pe bancă la meciul cu Macedonia de Nord!

Nu doar ședințele de grup sunt conduse de Mirel Rădoi pe Zoom. Selecționerul poartă și discuții individuale cu fotbaliștii tot prin intermediul platformei online.

„Şedinţele de analiză video cu toţi jucătorii sunt conduse de Nicolae Dică şi colegii săi din staff, dar selecţionerul participă live la acestea. Discuţiile individuale ale lui Mirel Rădoi cu jucătorii se fac prin intermediul platformelor online.

În plus, prin telefon şi alte platforme de comunicare, fiecare din membrii staff-ului fixează permanent cu selecţionerul diferite aspecte legate de activităţile conexe ale lotului (organizare, logistică, modificări de program etc.)”, mai scrie pe site-ul federației.

De asemenea, o veste excelentă a fost publicată tot pe site-ul forului care conduce fotbalul românesc. Mirel Rădoi ar putea fi prezent pe bancă la meciul de joi: „Așteptăm de la zi la zi revenirea lui Mirel Rădoi, există posibilitatea ca acesta să fie pe bancă încă de la partida cu Macedonia de Nord”.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,28 este cota pentru ”peste 2,5 goluri marcate” la meciul România-Macedonia de Nord. Vezi aici toate cotele! 

ADVERTISEMENT
Tags: