Fotbal intern

Mirel Rădoi şi-a fixat obiectivul pentru EURO 2019! Ce spune despre adversarele din grupă: “Nu le va fi uşor”

06.06.2019 | 21:46
Mirel Radoi sia fixat obiectivul pentru EURO 2019 Ce spune despre adversarele din grupa Nu le va fi usor

Mirel Rădoi şi-a fixat obiectivul pentru EURO 2019, competiţie care se va disputa între 16 şi 30 iunie în Italia şi San Marino. Joi, jucătorii echipei naţionale U21 a României s-a reunit la Buftea şi au început pregătirea pentru turneul final. Cu această ocazie, antrenorul selecţionatei de tineret a vorbit despre adversarii din Grupa C.

Mirel Rădoi şi-a fixat obiectivul pentru EURO 2019: “Vrem să depăşim grupele”

La reunirea lotului, Mirel Rădoi a anunţat obiectivul naţionalei U21 la EURO 2019 şi a susţinut că-şi doreşte ca selecţionata să treacă de faza grupelor, performanţă care ar fi sinonimă cu prezenţa la României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. În plus, antrenorul de de 38 de ani este de părere că o mare performanţă va fi obţinută doar dacă va fi învinsă Croaţia în primul meci.

“Primul nostru obiectiv este acela de a depăşi grupele. Sincer, m-am uitat pe toate loturile şi, exceptând România, Croaţia, Serbia, Polonia, chiar şi Austria, cred că restul sunt naţionale cu jucători foarte puternici şi jucători care sunt cotaţi la transferuri pe sume astronomice. Dar cred că aşa gândesc şi croaţii. Căzând într-o grupă cu Franţa şi Anglia, cred că şansa noastra este în primul meci, cu Croaţia. Cred că suntem de valoare apropiată, poate puţin la organizarea defensivă, sunt mult mai bine organizaţi defensiv, mai bine ca noi. Cred că la valoarea individuală avem un plus. Adversarilor nu le va fi uşor cu noi”, a declarat Mirel Rădoi.

Mirel Rădoi şi-a fixat obiectivul pentru EURO 2019
Mirel Rădoi şi-a fixat obiectivul pentru EURO 2019

Cum îşi va motiva Mirel Rădoi jucătorii la EURO 2019

“Ca să fac o comparaţie cu singura echipă de club la care am antrenat, la seniori, e mult mai uşor să îi motivez pe ei decât pe cei pe care i-am antrenat la Steaua. Probabil şi pentru că mulţi dintre ei nu au multe trofee câştigate şi din cauza asta e mult mai uşor să îi motivez. Va trebui să găsesc un echilibru. De motivat voi încerca să îi motivez la fel, dar trebuie să găsesc un echilibru să îi fac să înţeleagă că agresivitatea se înţelege altfel”, a completat Mirel Rădoi.

România va juca pe 18 iunie, de la ora 19:30, cu Croaţia în primul meci din Grupa C. Trei zile mai târziu, tricolorii mici vor întâlni, de la aceeaşi oră, Anglia. Pe 24 iunie, de la ora 22:00, selecţionata U21 va evolua cu Franţa în ultimul meci din faza grupelor.

Tags: