Fotbal intern

Mirel Rădoi și Adrian Mutu încearcă să obțină licența PRO. Când vor afla rezultatul examenului

23.12.2020 | 13:14
Mirel Radoi si Adrian Mutu incearca sa obtina licenta PRO Cand vor afla rezultatul examenului
ADVERTISEMENT

Selecționerii de la naționala mare a României, dar și de la cea de tineret au avut examenele pentru a obține licența PRO. Pe 27 decembrie vor fi anunțate notele lui Mirel Rădoi și Adrian Mutu. 

Între 21 și 22 decembrie, tehnicienii de la cursurile pentru dobândirea licenței UEFA PRO au susținut examenele finale.

ADVERTISEMENT

În condițiile restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus în anul 2020, examenele au avut loc online, iar fiecare cursant a trebuit să susțină prezentări: lucrare de licență și vizită de studiu la o formație din primul eșalon al României.

Selecționerii Mirel Rădoi și Adrian Mutu vor licența PRO

În condiții normale, fiecare dintre antrenorii care au participat la cursuri ar fi trebuit să facă vizita de studiu la o formație importantă din Europa, cu participări frecvente în competițiile europene.

ADVERTISEMENT

Fiecare antrenor a avut 30 de minute pentru a face prezentările și pentru a răspunde la întrebările adresate de lectori, anunță FRF. Nota fiecărui tehnician va fi reprezentată de media notelor luate de fiecare cursant la următoarele evaluări: rapoarte tutorial, vizită studiu, test cunoștințe tip grilă, lucrare licență.

Calificativele finale vor fi definitivate până pe 27 decembrie. Notele nu vor fi publice, ele vor fi trimise individual fiecărui elev împreună cu codul aferent numelui, astfel se va respecta regulamentul referitor la protecția datelor personale.

ADVERTISEMENT

Doar 19 antrenori au fost admiși

Tehnicienii care au susținut examenul de licență UEFA PRO sunt: Mirel Rădoi, Adrian Mutu, Nicolae Constantin, Octavian Chihaia, Marius Măldărășanu, Dorin Goian, Florin Bratu, Nicolae Grigore, Costin Curelea, Laszlo Balint, Cristian Todea, Dinu Todoran, Valentin Negru, Nicolae Croitoru, Daniel Sima, Andrei Erimia, Irina Giurgiu, Dumitru Suciu. Federația Română de Fotbal a schimbat calendarul primului eșalon pentru Mirel Rădoi și Adrian Mutu.

Cursurile au debutat în toamna anului trecut, iar la examenul de admitere s-au înscris 31 de antrenori din care numai 19 au fost declarați admiși.

ADVERTISEMENT

Printre lectorii care au ținut cursurile de Licență Pro au fost Cosmin Contra, selecționer al naționalei României pe atunci, Cesare Prandelli, tehnician la AC Fiorentina, Massimo Lucceshi, tehnician UEFA, autor a numeroase lucrări de specialitate și director al site-ului allenatore.net, sau Dany Ryser, expert UEFA.

ADVERTISEMENT