Sport

Mirel Rădoi, situație delicată la Universitatea Craiova. Cine ar putea fi reprimit în lot după accidentarea lui Nicușor Bancu

Absența lui Nicușor Bancu îl obligă pe Mirel Rădoi să îi folosească pe Bogdan Vătăjelu pe postul de fundaș stânga și să caute soluții pentru banda dreaptă a apărării.
15.11.2022 | 12:35
Mirel Radoi situatie delicata la Universitatea Craiova Cine ar putea fi reprimit in lot dupa accidentarea lui Nicusor Bancu
Sergiu Hanca poate să fie readus în lotul Universității Craiova, după accidentarea lui Nicușor Bancu. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Oltenii au primit vești rele din partea staff-ului medical în privința lui Nicușor Bancu, care va fi indisponibil o perioadă lungă de timp. Astfel, Mirel Rădoi îl va folosi pe Bogdan Vătăjelu pe postul său de bază, acela de fundaș stânga, și este obligat să găsească cea mai bună soluție în flancul dreapta al defensivei.

Sergiu Hanca poate reveni în lotul Universității Craiova după accidentarea lui Nicușor Bancu

Absența de lungă durată a lui Nicușor Bancu ar putea accelera întoarcerea lui Sergiu Hanca în lotul oltenilor. Folosit pe postul de fundaș dreapta în ultimele sezoane la Universitatea Craiova, Bogdan Vătăjelu îi va lua locul căpitanului „alb-albaștrilor” în formula de start.

ADVERTISEMENT

Astfel, Mirel Rădoi trebuie să găsească cea mai bună soluție, pentru postul ocupat de Bogdan Vătăjelu. Fundașii dreapta folosiți de Universitatea Craiova în acest sezon sunt Ivan Martic și Sergiu Hanca, însă cei doi nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor.

Fundașul elvețian revenit în această vară la formația din  Bănie a greșit decisiv la golul egalizator marcat de CS Ocna Mureș în Cupa României Betano. Pe postul de fundaș dreapta a mai fost utilizat și Mihai Căpățînă, însă în ultimele patru partide a dat un randament mult mai bun la mijlocul terenului.

ADVERTISEMENT

Această situație îl obligă pe antrenorul Universității Craiova să îi reprimească în lot pe Sergiu Hanca, care a fost exclus înaintea partidei cu Rapid București, scor 2-2. Fostul dinamovist este în aceeași situație cu Andrei Ivan, Jovan Markovic și Ionuț Vînă.

Nicușor Bancu, pierdere mare pentru Universitatea Craiova

Universitatea Craiova a primit cea mai proastă veste din partea staff-ului medical, care a decis că Nicușor Bancu trebuie să se opereze. Oltenii au primit vestea în această dimineață, după RMN-ul efectuat cu o seară înainte.

ADVERTISEMENT

Căpitanul Universității Craiova urmează să fie operat și să aibă o perioadă de recuperare între patru și șase luni. În această perioadă, Mirel Rădoi va încerca să facă uitată lipsa unuia dintre cei mai importanți jucători din ultimii ani la formația din Bănie.

Aceasta nu este singura accidentare, care îl ține o perioadă lungă departe de suprafața de joc pe Nicușor Bancu. Fundașul oltenilor și-a rupt piciorul la doar 21 de ani, iar procesul de recuperare a durat aproximativ nouă luni.

ADVERTISEMENT

„Ceea ce am învățat de la el (n.r. Nicușor Bancu) a fost sacrificiul de care dădea dovadă. Stătea patru ore pe zi la clinică, după mergeam la piscină. Stătea atât de mult încât în jurul lui se făcea apă. Nu l-am auzit vreodată să spună că nu mai poate. Țin minte că nu mai aveam idei pentru exerciții. Aceea perioadă l-a întărit enorm”, spunea Alin Burileanu în exclusivitate pentru FANATIK.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,91 este cota pentru „ambele marchează” la Chindia – Universitatea Craiova. Vezi aici toate cotele.

ADVERTISEMENT