Sport

Mirel Rădoi, susținere totală pentru Edi Iordănescu la echipa națională: ”Mi-a plăcut ce am văzut în ultima perioadă”

Edi Iordănescu a fost atacat din toate părțile după retrogradarea naționalei în Divizia C a Ligii Națiunilor, însă Mirel Rădoi crede că tehnicianul ar trebui să continue.
29.09.2022 | 17:58
Mirel Radoi sustinere totala pentru Edi Iordanescu la echipa nationala Mia placut ce am vazut in ultima perioada
Edi Iordănescu a fost atacat din toate părțile după retrogradarea naționalei în Divizia C a Ligii Națiunilor, însă Mirel Rădoi crede că tehnicianul ar trebui să continue. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că va propune ca selecționerul să-și continue munca la prima reprezentativă, în ciuda faptului că ”tricolorii” au terminat pe ultimul loc în grupa din Liga Națiunilor și au retrogradat în Divizia C.

Edi Iordănescu, susținut de Mirel Rădoi să continue la echipa națională

În ciuda faptului că rezultatele au fost nesatisfăcătoare, Mirel Rădoi consideră că Edi Iordănescu ar trebui să rămână la cârma echipei naționale a României și toată lumea din fotbal să ajute pentru a reuși să creștem.

ADVERTISEMENT

”Puteam să luăm șase puncte la această dublă. Mi-a plăcut ce am văzut în ultima perioadă la echipa națională. Sper ca Edi să continue. Știu că nu este mulțumitor și nu este deloc plăcut că am retrogradat, dar trebuie să acceptăm.

Poate fi un punct de plecare, trebuie să ajutăm din toate punctele de vedere, indiferent cine este selecționerul. Să facem rău, să criticăm e ușor pentru oricine. Trebuie să venim cu soluții concrete. Trebuie să fie ceva benefic pentru echipa națională”, a declarat Rădoi, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Rădoi a găsit cauza pentru declinul echipei naționale

Fost selecționer înaintea lui Edi Iordănescu la prima reprezentativă, Mirel Rădoi este de părere că perioada mai grea de la naționala României se datorează și faptului că echipele de club nu mai au performanțe la nivel european.

”Eu cred că lipsa meciurilor internaționale din ultimii ani se răsfrânge și asupra echipei naționale. Înainte, patru, cinci echipa din campionatul României jucau în cupele europene. Nu se mai întâmplă de câțiva ani acest lucru.

ADVERTISEMENT

Dacă nu ai un ritm ridicat de joc în campionatul intern, atunci e din ce în ce mai greu să ne ridicăm ritmul la nivel internațional”, a mai spus actualul tehnician al Universității Craiova.

Lui Iordănescu jr. i se cere tot mai apăsat să plece

Mesajul lui Răzvan Burleanu privind rămânerea lui Edi Iordănescu la echipa națională a României a fost aspru criticat de mulți foști fotbaliști, aceștia considerând că șefii de la Casa Fotbalului nu înțeleg importanța Ligii Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Hotărârea federalilor de a-l păstra în funcție pe Edi Iordănescu a dat tonul unor discuții în contradictoriu, iar fostul mare arbitru Ion Crăciunescu este de părere că actualul selecționer nu este persoana potrivită pentru acest post.

ADVERTISEMENT