Fotbal international

Mirel Rădoi, talismanul lui Zlatko Dalic la CM 2018: “M-a sunat”

12.07.2018 | 09:48
Mirel Radoi talismanul lui Zlatko Dalic la CM 2018 Ma sunat

Mirel Rădoi, talismanul lui Zlatko Dalic la CM 2018! Managerul de la Federaţia Română de Fotbal a dezvăluit că selecţionerul Croaţiei îl sună după fiecare meci al echipei sale de la turneul final din Rusia. După calificarea în ultimul act, croatul l-a sunat din nou pe Rădoi, iar fostul internaţional român a dezvăluit ce discuţie a avut cu acesta.

Zlatko Dalic şi Mirel Rădoi se cunosc din perioada în care fostul antrenor de la FCSB juca la Al Hilal, iar croatul îi era tehnician. Aceştia au rămas în relaţii foarte bune, iar românul i-a devenit talisman acum, după cum Dalic i-a transmis la finalul meciului în care Croaţia s-a impus în faţa Angliei în semifinale.

Mirel Rădoi, talismanul lui Zlatko Dalic la CM 2018

”După fiecare partida discutăm, mi-a zis că trebuie să discutăm acum, că-s talismanul lui norocos. El a zis că nu mai pune accent pe pregătirea tactică a unui meci sau tehnică, cât pe recuperare. Nu se referea doar la recuperarea fizică, ci şi psihică, încărcătura emoţională la fiecare meci. Chiar dacă îmi zicea că ”am jucători care joacă la Barcelona şi Real Madrid, ceilalţi se vede că sunt foarte încărcaţi. E un tip foarte calm care eu, sincer, m-am îndoit că la naţionala Croaţiei va avea rezultate.Încercă să le facă pe plac jucătorilor, să fie o atmosferă buna în vestiar. La fel de bine pregăteste meciul, cel puţin organizarea defensivă – foarte, foarte bine, e foarte meticulos. În schimb, pe faza de atac, le lasă libertate jucătorilor”

, a spus Mirel Rădoi la Telekomsport.

Mirel Rădoi, talismanul lui Zlatko Dalic la CM 2018, competiţie pe care Croaţia o poate câştiga duminică. În ultimul act, croaţii o vor întâlni pe Franţa, care a jucat finală şi la ultimul turneu final european, pierdută însă în faţa Portugaliei, după golul lui Eder din prelungiri.

Mirel Rădoi, talismanul lui Zlatko Dalic la CM 2018. Selecţionerul Croaţiei oferă indicaţii
Mirel Rădoi, talismanul lui Zlatko Dalic la CM 2018. Selecţionerul Croaţiei, în treningul echipei