Fotbal intern

Mirel Rădoi, totul despre tricolorii care merg la Euro 2019! ”Am planul A, B şi C”

25.11.2018 | 16:54
Mirel Radoi totul despre tricolorii care merg la Euro 2019 Am planul A B si C

Selecționerul echipei naționale de tineret, Mirel Rădoi a spus totul despre tricolorii care merg la Euro 2019! Fostul antrenor al FCSB-ului a recunoscut că are câteva probleme în ceea ce privește selecția și asta pentru că ultima etapă a play out-ului din Liga 1 Betano se dispută abia pe 2 iunie. Mai mult de atât și naționala lui Cosmin Contra are programat un meci cu doar o săptămână înaintea turneului final de tineret, ceea ce presupune, de asemenea, o adevărată bătaie de cap în privința jucătorilor convocați.

”Avem câteva planuri: planul A, B şi C, în funcţie de echipele care se vor califica în play-off şi play-out, pentru că ştim că cei din play-off termină înainte, play-out-ul după. Finala Cupei va fi, probabil, pe 3 iunie şi atunci încercăm să dăm şi o vacanţă jucătorilor care vor fi selecţionaţi, să nu îi luăm direct de la meciurile din campionat, deja obosiţi atât fizic, cât şi mental, ce să-i mai aducem noi într-un cantonament? Şi atunci, în funcţie de următoarele meciuri, ceea ce se va întâmpla la nivel de Liga I, vom vedea chiar şi tragerea la sorţi a echipei naţionale mari, pentru că în iunie vor începe campaniile pentru Euro 2020 şi sunt două date oficiale în iunie, şi atunci vom vedea ce jucători va convoca Cosmin la echipa mare, şi atunci va trebui şi acolo să avem un plan”, a declarat Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.

Mirel Rădoi, totul despre tricolorii care merg la Euro 2019! Mirel Radoi in meciul de fotbal intre reprezentativele U21 ale Romaniei si Liechtensteinului, din cadrul Preliminariilor CE 2019, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, marti 16 octombrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Mirel Radoi a preluat naționala de tineret de la Daniel Isăilă

Mirel Rădoi, totul despre tricolorii care merg la Euro 2019!

Șapte luni mai are la dispoziție Mirel Rădoi pentru a pune la punct ultimele detalii. Orice plan ar pune în aplicare, selecționerul naționalei de tineret se lovește de perioada scurtă de vacanță pe care o vor avea fotbaliștii. Pe 18 iunie începe Europeanul pentru România care joacă împotriva Croației în San Marino. Adică la fix două săptămâni după încheierea competiției interne și la doar șapte zile după jocul naționalei mari în preliminariile pentru Euro 2020.

Tudor Băluţă, Cristi Manea, Denis Drăguş, Ionuţ Nedelcearu, Alex Cicâldău, Răzvan Marin, Ianis Hagi sau Alex Paşcanu ar intrat deja în circuitul naționalei mari și ar putea fi chemați la lot de Cosmin Contra pentru primul joc al campaniei. Convocările lor ar da peste cap întreaga pregătire a turneului final la care tineretul s-a calificat după o pauză de 20 de ani.

  • 2 iunie este data la care se termină Liga 1 Betano