Sport

Universitatea Craiova l-a prezentat oficial pe Mirel Rădoi: „Sunt nerăbdător să încep munca”. Video

Universitatea Craiova organizează o conferință de presă de prezentare a lui Mirel Rădoi (41 de ani), după ce Laszlo Balint a fost demis. Mutarea a fost anunțată în exclusivitate de FANATIK.
09.08.2022 | 16:12
Universitatea Craiova la prezentat oficial pe Mirel Radoi Sunt nerabdator sa incep munca Video
FANATIK a fost prezent la conferința de presă a lui Mirel Rădoi, noul antrenor al Universității Craiova
ADVERTISEMENT
09-08-2022
13:36

Mirel Rădoi, primele declarații ca antrenor al Universității Craiova: „Sunt puțin emoționat!”

„E un eveniment fericit pentru mine. Trebuie să rezolvăm problemele care sunt și altfel nu aș fi fost aici în fața voastră. Va trebui să continuăm lucrurile pozitive și să schimbăm ce nu a funcționat. Nu o să vă arunc cuvinte mărețe. Trebuie să luăm fiecare partidă în parte, iar cel mai important meci e cel de joi.

E un vis îndeplinit. Am zis că într-o zi voi antrena la Craiova. Mi-a dorit, când am început să antrenez, că vreau să merg la un club la care am fost și la un club la care am visat să ajung.

Încerc să îmi fac de aici cartea de vizită ca să fie un început pentru toată lumea. Va trebui să fim concentrați. Personal nu mai aveam răbdare să stau acasă și trebuia să vin undeva. Sunt nerăbdător să încep munca. Acum, față de discuțiile din vară, condițiile au fost acceptate. Oferta am primit-o după meciul de retragere al lui Mutu, dar nu a fost să fie.

Marco Dulca e un jucător pe care l-am antrenat. Nu știu ce a făcut nașul, dar e un jucător care era în vederile echipei naționale. Trebuie să depistăm problemele pentru ca echipa să aibă altă atitudine la retur. În momentul de față datele sunt altele. Nu erau aceste aparaturi, putem accesa foarte ușor antrenamentele și să vedem rapoartele după fiecare meci. Trebuie să colectăm datele și să rezolvăm unde sunt probleme. 

În funcție de ce jucători avem la dispoziție vom vedea și ce sistem vom folosi. E o discuție pe care o să o am cu toate cluburile. Nu poate antrenorul să fie obligat să aducă jucători. Ar trebui ca lucrurile să fie foarte clare și ambele părți să fie de acord.

Nu o să mă auziți că voi spune că luăm titlul. Nu pot garanta așa ceva pentru că nu e palpabil. Avem speranțe și vom munci. O schimbare de atitudine. E singurul lucru pe care îl vom putea face și vom avea și două zile în care vom lucra tactic. E foarte scurtă perioada. 

Mirel Rădoi, mesaj pentru suporterii Universității Craiova

Trebuie să atragem fanii din fața televizorului la stadion. Din păcate vom juca doar un meci la Craiova și apoi vom merge la Severin. În momentul de față nu am toate datele din inferior și sincer nu v-aș spune public toate problemele.

N-aș vrea să discut despre alte oferte, pentru că nu vreau să se creeze discuții. Unele nu s-au concretizat din cauza unor condiții impuse de mine. Sunt mai dificil și înțeleg că și altora le e greu să lucreze cu mine. 

Vom vedea dacă vine Florin Constantinovici în staff. El are contract cu Federația și trebuie să vedem care e situația. Nu are nimeni o baghetă magică. Nici Guardiola, cu 1 miliard de euro cheltuit, nu a luat Liga Campionilor”.

Eu nu văd o presiune în plus. Indiferent de echipă, presiune va fi mereu la fotbal. Vă dau exemplu barajul cu Islanda. Am avut 6 luni să pregătim, când a început meciul s-a schimbat tot. Acum, primul test e e Zoria. Oricât de diplomați am fi, primul meci nu ne-a dat speranțe. Nu pot garanta ceva din prima. Vreau să luăm pas cu pas și vom vedea la final”, a declarat Mirel Rădoi la conferința de presă.

09-08-2022
13:34

Sorin Cârțu, primele declarații la prezentarea lui Mirel Rădoi

Sorin Cârțu și-a adus aminte de perioada când l-a antrenat pe Mirel Rădoi și cum a devenit mentorul său: „Îi urez să aibă cât mai mult succes și să reușească să îndeplinească obiectivele echipei. Să fie cel care doboară recordul meu de campion al Universității Craiova, că sunt ultimul antrenor care a reușit asta. M-aș bucura mult ca fostul meu jucător să mă detroneze din postura asta.

Rădoi e unul dintre cei mai buni jucători pe care i-am antrenat. Cu siguranță în top trei. Îmi pun mari speranțe în colaborarea cu Mirel Rădoi. Sper să reușească să câștige campionatul.

El suportă presiunea, de-aia pun presiune pe el. În mare nici nu prea am avut contradicții. Au fost niște lucruri pertinente din ambele părți și nu ai ce să spui”. 

09-08-2022
13:26

Mirel Rădoi a sosit la stadionul „Ion Oblemenco”

Mirel Rădoi a ajuns la stadionul Universității Craiova la bordul unui bolid de zeci de mii de euro, alături de Sorin Cârțu, care se afla în mașina din față.

FANATIK au surprins momentul în care Mirel Rădoi și Sorin Cârțu au ajuns la stadion.

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Mirel Rădoi este noul antrenor al Universității Craiova, iar antrenorul va debuta pe banca „leilor” în meciul decisiv cu Zorya Luhansk.

Mirel Rădoi, primele declarații ca antrenor al Universității Craiova

Mirel Rădoi va susține prima conferință de presă ca antrenor al Universității Craiova, în săptămâna decisivă pentru parcursul european al „leilor”.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate că Mirel Rădoi a luat deja prima decizie importantă și i-a readus la echipă pe „renegații” Ionuț Vînă și Dan Nistor.

Antrenorul în vârstă de 41 de ani a semnat un contract valabil pe doi ani de zile și va fi cel mai bine plătit tehnician din istoria clubului.

ADVERTISEMENT

Clauzele beton din contractul lui Mirel Rădoi

FANATIK a aflat și cele două clauze beton din contractul lui Mirel Rădoi la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru nu a fost deloc implicat în negocierile cu Mirel Rădoi și chiar i-a acceptat cele două clauze care în trecut au blocat cele două părți să bată palma.

Prima se referă la faptul că niciun jucător nu va fi adus la Universitatea Craiova fără acceptul său. Cea de-a doua are legătură cu oficialii echipei, care nu mai au voie să vorbească direct cu jucătorii peste capul său.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a fost cel care a insistat pentru aducerea lui Mirel Rădoi, președintele Universității Craiova fiind părintele său spiritual.

Gigi Becali, mirat că Mirel Rădoi a acceptat să preia U Craiova înainte de meciul cu Zorya Luhansk

Gigi Becali a fost surprins de faptul că Mirel Rădoi a acceptat să semneze cu Universitatea Craiova înainte de meciul retur cu Zorya Luhansk.

ADVERTISEMENT

„Dacă are curajul ăsta, bravo lui! Dacă eram în locul lui, spuneam că vin vineri dimineață. Dică a avut curajul pentru că a văzut echipa aia. Eram noi peste pe ei, la ei e altceva. Joacă ca Barcelona! Oamenii jucau tiki-taka cu Craiova, a spus patronul FCSB la Pro Arena.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Zorya Luhansk: 3,70 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: