Fotbal intern

Variantă de cinci stele pentru Mihai Rotaru la Craiova! Cine poate veni în locul lui Devis Mangia. EXCLUSIV

07.04.2019 | 23:34
Varianta de cinci stele pentru Mihai Rotaru la Craiova Cine poate veni in locul lui Devis Mangia EXCLUSIV

Devis Mangia are șanse destul de mici să continue ca antrenor principal al Craiovei și din sezonul următor. În acest moment, cu 6 etape înainte de terminarea sezonului, italianul este pe locul 3, la 7 puncte de liderul CFR Cluj, cu care tocmai a remizat (0-0) și aproape eliminat din Cupa României, după 1-2 acasă cu Viitorul în prima manșă a semifinalelor. FANATIK a aflat că, în cazul în care Mangia și Rotaru se despart în vară, patronul Craiovei vizează o variantă de cinci stele pentru echipa sa: Mirel Rădoi!

Mirel Rădoi, prima variantă dorită de Mihai Rotaru la Craiova dacă se desparte de Devis Mangia

Mirel Rădoi, selecționerul naționalei de tineret pe care a calificat-o la turneul final continental din vară, din Italia, este dorința mare a lui Mihai Rotaru. Dar venirea lui Rădoi în Bănie depinde de câteva necunoscute. În primul rând, atâta timp cât Mangia mai are, teoretic, șanse la obiectiv (Cupa și, de ce nu?, chiar și titlul), nu se poate vorbi despre plecarea italianului, chiar dacă fanii i-au cerut-o în ultimele zile. Mai ales după 1-2 cu Viitorul în Cupă!

Apoi contează modul în care Mirel Rădoi se va prezenta cu România under-21 la Euro din Italia și San Marino, cu meciuri în 18, 21 și 24 iunie. Olteanul originar din Severin, care a jucat la Craiova doar pentru Extensiv, a declarat în mai multe rânduri că după ce termină mandatul de la tineret ar dori să preia o echipă de club. E o intenție, dar nu e bătută în cuie!

Mirel Rădoi, varianta de cinci stele a lui Mihai Rotaru la Craiova
Mirel Rădoi este pe cai mari acum după calificarea cu tineretul la Euro. Iar Craiova îi face cu ochiul!

Visul secret al lui Mirel Rădoi: n-ar refuza postul lui Cosmin Contra și „liftul” spre naționala mare!

„După ce voi termina mandatul la naționala de tineret, prefer să preiau o echipă de club. Aici este foarte greu să implementez un sistem de joc. Acum muncesc cam 4-5 ore pe zi, mai mult muncă de scouting”, a declarat, recent, Mirel Rădoi.

Apropiații acestuia dezvăluie pentru FANATIK că Rădoi are și alte planuri. Dacă va avea rezultate bune la Euro 2019, iar la prima reprezentativă vor fi probleme, există și varianta ca Rădoi „să urce” la naționala mare. Poate chiar în această vară… Pe 7 iunie, Cosmin Contra joacă cu România la Oslo, iar un eșec ar compromite în mare măsură șansele de calificare la EURO 2020. Dacă Burleanu și Contra s-ar despărți în acel moment, Rădoi are șanse mari să devină noul selecționer. Sunt scenarii, dar acestea se fac inclusiv pe culoarele federației?)

Mihai Rotaru, impresionat de maniera de a antrena a lui Mirel Rădoi, dar și de „rădăcinile” oltenești

Patronul Craiovei este un om extrem de apropiat de tehnicianul său. Discută foarte des cu Devis Mangia, vrea să știe tot ce se întâmplă la echipă, e extrem de activ în viața Craiovei. O probabilă ratare a oricărui obiectiv în următoarele două luni poate duce inclusiv la despărțirea dintre cele două părți.

Mirel Rădoi, varianta de cinci stele a lui Mihai Rotaru la Craiova
Devis Mangia este cu spatele la zid. Totuși, teoretic, italianul mai are șanse să-și îndeplinească obiectivul

Prima oară când m-a tentat să devin antrenor a fost când eram antrenat de Oli. Mi-a dat un singur sfat: dacă nu ai pasiune, mai bine nu te apuca de meseria asta! Decât să fac un 0-0, prefer un 1-1, chiar dacă sunt egalat în ultimul minut” – Mirel Rădoi

La fel de adevărat este că Mihai Rotaru îl apreciază foarte mult pe Rădoi. Îi place stilul acestuia, modul de comportament, felul cum vorbește, plus că Mirel mai are o calitate în ochii șefului din Bănie. Este un oltean, iar Rotaru crede că la un moment dat echipa sa va fi antrenată de un „om al pământului”. Iar Mirel Rădoi pare varianta de cinci stele! Vedem la vară cât e de accesibilă!

Mirel Rădoi, varianta de cinci stele a lui Mihai Rotaru la Craiova
Mirel Rădoi este unul dintre antrenorii pe care Mihai Rotaru îi apreciază foarte mult. Colaborarea celor doi depinde de mai multe lucruri
  •  7 puncte este distanța în acest moment dintre Craiova, locul 3 și CFR Cluj, liderul și campioana la zi
  • 45 de ani va împlini Devis Mangia pe 6 iunie, el având contract cu Craiova până la 30 iunie 2021