Rapid, după remiza cu FCSB, a întâlnit-o pe Universitatea Craiova în play-off-ul SuperLigii. Oltenii au intrat în avantaj la pauză, după golul lui Anzor Mekvabishvili, însă rapidiștii au egalat la scurt timp în actul secund. Partida a fost una specială, accesul pe stadion fiind permis doar copiilor sub 14 ani.
Meciul dintre Rapid și Universitatea Craiova a fost unul special, accesul pe stadion fiind permis doar copiilor sub 14 ani. Deși a avut parte de susținerea publicului, formația din Giulești a început „greoi” partida.
Anzor Mekvabishvili a fost găsit excelent în careul advers, în minutul 18, și a deblocat tabela. Mijlocașul georgian își continuă seria de meciuri bune, după ce acesta a oferit un assist și la echipa națională, în Georgia – Armenia, scor 6-1.
Replica Rapidului nu a întârziat să apară, la doar 2 minute distanță, într-o fază în „oglindă”, Tobias Christensen nu a reușit să îl învingă pe Laurențiu Popescu, portarul Universității Craiova respingând șutul mijlocașului printr-un plonjon excelent. Presiunea giuleștenilor a fost constantă, iar golul a venit în minutul 55 după un autogol al lui Zajkov.
Alexandru Mitriță a declanșat nebunia pe Giulești în prelungiri, când a reușit să îl învingă pe Marian Aioani cu un șut „marcă înregistrată” la colțul lung. Marius Șumudică și-a pus mâinile în cap după reușita mijlocașului oltean.
Mirel Rădoi a reușit astfel să le ofere o „revanșă” oltenilor, după ce Universitatea Craiova, cu Costel Gâlcă pe bancă, ceda în luna ianuarie în fața Rapidului. În urma acestei victorii, „Știința” a urcat, pentru moment, pe prima treaptă a clasamentului, cu 32 de puncte.
Atmosfera de sâmbătă, 29 martie, din stadionul din Giulești a fost una demnă de Rapid. Publicul tânăr aflat pe arenă a cântat neîncetat și a făcut tot posibilul să-i împingă de la spate pe elevii lui Marius Șumudică.
Și Universitatea Craiova s-a bucurat de susținerea fanilor, mai multe autocare pline de copiii făcând deplasarea în capitală. Mesajele suporterilor, de ambele părți, au fost clar, anume „Lei din tată în fiu”, sau „Spirit vișiniu din tată în fiu”.
Tribuna a doua a stadionului a fost arhiplină, sectorul oaspeților la fel, însă în peluze a „bătut vântul”. Brigada „Originals” a fost prezentă, însă doar cu banner în care a vrut să demonstreze că sunt alături de Rapid indiferent de situație.
Pe un teren plin de jucători internaționali, cel remarcat a fost Alexandru Dobre. Extrema, care a fost în trecut și la echipa națională, l-a devansat cu fiecare ocazie pe Nicușor Bancu. Fundașul lateral a făcut, ca de fiecare dată, un joc ofensiv bun, însă pe partea defensivă a avut de suferit.
Alexandru Dobre parcurge o formă sportivă senzațională, acesta fiind remarcat și de Gigi Becali după meciul împotriva FCSB-ului. Deși „Generația de Suflet” are un schelet fix, atacantul Rapidului poate fi oricând o opțiune pentru selecționerul Mircea Lucescu.
Fostul atacant al oltenilor, Elvir Koljic, a avut o prestație ștearsă pe Giulești, iar înlocuitorul său, Alisson Safira, a demonstrat că își merită „toți banii”. Jucătorul brazilian le-a creat probleme constant lui Ciobotariu și Pașcanu, însă nu s-a „lipit de gol”.
Rapid a demonstrat în cele două partide din play-off că se motivează extraordinar de bine și că se poate bate de la „egal la egal” cu fiecare formație din primele 6, însă succesul nu a venit încă. Pentru elevii lui Marius Șumudică urmează partida din Cupa României, cu Metalul Buzău.
Obiectivul Rapidului din acest sezon este unul clar, anume câștigarea Cupei României, însă, după cele două meciuri din play-off, a arătat că poate aborda chiar primele 3 poziții ale clasamentului, acestea asigurând parcursul european din sezonul viitor.
După înfrângerea în fața Universității Craiova Craiova, Rapid rămâne pe ultima treaptă a clasamentului, cu 24 de puncte, însă nimic nu este încă stabilit. Mai sunt 8 partide de disputat în play-off, iar orice formație poate aborda prima poziție.